Dragosdiscus wrote:Solzii zburliti indica o hidropizie. Aceste diagnostic indica de fapt un complex de manifestari, dar originea poate avea mai multe cauze, infectioase sau chiar fizice. Tratamentul este corectm dar este posibil ca pestisorl sa nu supravietuiasca, evolutia bacteriozei sa fie galopanta. Pestele trebuie izolat.
Ancistrusii au depus cam la disperare, locatia fiind cel putin curioasa. De regula cauta grote sau alte ascunzisuri pe fundul bazinului. Masculii ingrijesc icrele si apoi puii, mainifestarea pe care tu o descrii fiind in continuarea ciudateniilor. De regula repeta depunerea la interval de cca 2 saptamani, asa ca incearca sa introduci o nuca de cocos sau un mic ghiveci de lut, eventual spart pe o laterala.
[b]Buna dimineata ! Pentru ancistrus, asa ma-m gandit si eu. Aseara ma-m uitat mai atenta la femela si am vazut ca,are burtica(in vara dupa ce a depus, burtica era aproape lipita de spate si statea mai ascunsa), este vioae. Asa ca, am confectionat o grota. Sa nu radeti !, a fost de urgenta si am vrut sa vad ce va iesi. Am luat o cutie de la vitaminele lor din plastic. le-am facut cateva gauri si am legat-o cu struna in fatatoare/fundul plasei.( Fatatoarea este din plasa de plastic), am bagat o pastiluta de spirulina si musiu' a intrat imediat in ea. Acum dimineata , vad ca are treaba , curata de zor 'grota' :-) .Pai este curioasa locatia, dar asa sunt pestisorii mei.
Pentru ca am fost 'urechiata'', sa va spun ce fel de acvariu am; Acvariu este aqua el, are o capacitate de 60 L, Dotari standard(incepatori), adica, filtru intern, incalzitor cu termo, pompa cu bule, lampa speciala /capac, cu lumina alba. In cavariu am; plante naturale, nisip/fundul acv. pietris deasupra(ca bobul de fasole) am o radacina de vita de vie/care am bandajat-o cu muschi(am stricat doua bombe) si am amplasat-o un spatele acv. unde este mai intuneric, dar si ascunsa dupa plante,aici ar fi trebuit sa se instaleze ancistusul?....Pesti; am 1 curatator de geam mare(balena) a fost primul locatar, mi-la dat un amic, are doi ani de cand este la mine, 2 ancistrus(astia cu problema), 2 xifo rosu, 3 zebre, 2 carasi, 1 gunoier mare si 1 mic. Si xifo masculul este de 2 ani, in schimb mi-a murit femela si mi-a adus alta un prieten(poate el are ceva in acvariu???????, Imediat s-a imbolnavit xifo?, ceilalti par OK.
Pestii mei sunt f. curiosi, stiam si eu ca, in mod normal atat gunoierii cat si ancistrusii , sunt nocturni si timizi dar, ai mei NU.Cum vam mai spus, toata ziua sunt la vedere.Nu se feresc de mine nici cand curat acvariul vin dupa furtunul meu atat ancistrusii cat si gunoierii si mai ales carasii care ma ciupesc de mana. Carasii stau sa-i tin in palma. Presupun ca au aceasta comportare pentru ca, eu niciodata nu i-am bruscat. Curat pe fundul vasului cu un furtun mizeria, replantez sau cine stie ce se mai iveste, fara sa scot pestii din acv. Cand am facut curatenie generala si a trebuit sa scot totul, pe ei i-am pus intr-0 galeata cu capac si i-am tinut la intuneric, cu capacul pus astfel am considerat ca, nu se vor speria/stresa. Cand pun apa,(care o tin in peturi de plastic pentru declorinare), o pun usor sa se prelinga pe geam sau chiar in caseta filtrului, astfel intra prin filtu si cade / fundul acv. fara sa se tulbure apa sau sa sperii pestisorii. Sau poate sunt obisnuiti cu mine....., ii am de puiuti, le vorbesc toata ziua, cand ma apropii de acvariu, ma urmaresc, vin toti la geam, le bat in geam, i-mi urmaresc degetul, exceptie fac carasii care, latra sa le dau de mancare, fac cursa de la deget la capac unde le pun de obicei mancare. Dar ancistusii, si asta vara au depus in caseta acvariului

, exact la evacuare, cum au sarit? si mai ales cum a putut sa-si tina outele si mai ales puiutii? Si atunci a trebuit sa pun minciogul la gura de evacureca, in cazul ca ies puiutii sa cada in plasa.Au trait pana la maturitate vreo 10 buc.(i-am dat la cunostinte/prieteni.In acv. nu am folosit ale tratamente decat; preventiv cind fac schimb de apa le pun putin albastru de metil si o lingura de sare grunjoasa. din cand in cand le mai pun furazolidon, dar, f. rar. Xifo...., in continuare este vioi dar tot cu solzisorii zburliti......Acvariul de rezerva s-a spart. Mi-a facut un alt acvariu dar, nu am dotari, pompa,filtru,incalzitor si nici bani disponibili pentru el deocamndata. Daca scap si din asta am sa va postez cateva poze. deocamndata nu stiu sa postez si nici poze profesoiniste cum aveti voi nu am. Dar am sa incerc sa vad poate reusesc. Pozele le-a facut fiul meu dar, imediat ce am schimbat apa si este tulbure dar....Iata.