| Message |
|
|
|
vreau eu .dar numai sticla .da-mi te rog un sms la 0745046432 si spune-mi cat face?
multam
|
 |
|
|
|
P.S. Sper ca n-ai adus si niscai scoici pentru acvariu...
hai mai Dolly ca nici as avarza nu sunt.daca era asa acuma facem un post de genul "mor pestii-am pus scoici nisip de mare in substrat"
tocmai asta intrebam.daca pot sa-l tratez in vreun fel, sa-l pot folosi.am tinut motzish sa iau nisip din Vama.
puteam sa iau din fata blocului da'....
|
 |
|
|
|
interzis.........
la noi se gaseste in farmacii 3 Ron -20 pastile
|
 |
|
|
|
unde-i butonul Edit???
pe acel cd au o animatie 2D unhde poti sa-ti constuiesti singur acvariul pe care vrei sa-l comanzi.
sunt filme cu 6 tipuri de acvarii pe care le vand ei deagata, si unu cu amenazarea acvariului de la substrat pana la cum sa pui pestii in apa
proectul dvd/cd- ar fi o adevarata lovitura pt comercianti, pt ca multi si-ar face ei singuri,dar nu am incredere ca reusesc
eu mi-am facut acvariu inainte de a descoperii site-ul, si nu stiam pe cine sa intreb cum se face.comerciantii se fceu ca plaua cand le ziceam ca vreau sa mi-l fac eu.o dadea in de alea ca e greu...ca nu se paote asa ...
eu as pune osu la treaba la proiectul asta
|
 |
|
|
|
eu am acasa un fel de cd semiinteractiv de la SERA.
pe langa reclama cu acvariile lor iti arata si cum poti sa amenajezi sibstratul
era dezavantajul lor sa-ti arata cum se costruieste acvariu....ca nu le mai dadeai lor banii
eu sunt de parere ca mai bine iti faci acvariu singur.e copilu tau,il faci cu mana ta.capeti indemanare pt un viitor proiect.alta e satsifactia.daca e sa calculezi sticla,siliconul,salarizarea timpului de lucru(tot al tau,dar asa la shto') cam tot acolo ajungi.acvariul ala e plin de viata,chiar asa gol,pt ca are il el amintirile si dorintele tale.
altfel.dai banu si iti aduce ala o troaca goala de sticla
|
 |
|
|
|
vivipari si o multime de melci care sa dedurifice apa
|
 |
|
|
koala wrote:... in tineretile mele zbuciumate  , Sinerdolul era un medicament care se folosea in tratamentul blenoragiei ... pentru " gris" se foloseste cu succes verdele de malachit asociat cu cresterea temperaturii ...
... citeste AICI si AICI pentru mai multe amanunte despre substantele folosite in acvaristica si despre bolile pestilor ...
sunt incepator si dicate am inteles malachitul este pericilos.nu as vrea sa risc
|
 |
|
|
|
am aflat de la cineva ca sinerdolul si cloramfenicolul pot fi folosite in tratametul grishului si al aripioarelor zdrentuite.din nefericire nu mai stia dozajul.
aveti idee cum se folosesc?
multam
|
 |
|
|
|
aslut.am fost uichendul asta in Vama si m-am gandit sa impart cu pestii mei un loc ce mi-a placut foarte mult.
am luat nisip de pe plaja cu intentia de a-l face substrat.
acum va intreb: Merge?
nisipul are granulatie mai mare decat cel de rau,nu cred ca asta este problema,dar tre sa fie sarat,ca doar e din mare?
fiert,spalat,imbalsamat si mai stiu eu ce, merge bagat in acvariu?[/img]
|
 |
|
|
|
deci......tre sa iau acvariu mai maricel......
de vreo 100
cam cat credeti ca m-ar costa toata treaba?fara capac, ca ala stiu ca costa 180 RON.
daca il fac eu e mai ieftin?ce sticla sa bag?
|
 |
|
|
MARELE ALB wrote:Hai sa fiu oarecum OFF-TOPIC, OFF-FORUM, total OFF  :
In una din zilele trecute pe la prinz - cind e caldura mai mare - mergeam prin oras si ma uitam consternat la ferestrele apartamentelor. Aproape toate erau deschise. De ce  ? Probabil sa intre in apartamente aerul cu temperatura de 35 C. Si mai ciudat e ca dupa lasarea intunericului aceleasi ferestre se inchid. De ce  ? Probabil sa nu iasa din apartamente aerul cu temperatura de 35 C care intrase toata ziua  .
Eu mare faraon fiind un adevarat geniu   procedez invers. Ziua inchid toate geamurile si trag toate draperiile posibile. Noaptea dorm bineinteles cu geamurile deschise.
Profund nedumerit m-am dus a doua zi la vecinii de deasupra cu termometrul in mina  . Dupa vreo 10-15 minute temperatura indicata era de vreo 30-31 C  . La mine era doar 26 C  . Diferenta mi se pare consistenta. De cind ma stiu la mine in casa temperatura n-a crescut peste 27 C.
Poate luati in considerare aspectu' asta cei cu peste 30 C in acvarii vara.
si eu tin totul inchis ziua.....dar .....stau la 8 deci......
|
 |
|
|
|
(unde e butonul de edit)
am mai observat ceva.melcii aia mici si negrii parca acum cu caldura asta nu se mai inmultesc.
si inca ceva, am cateva valisnerii spiralis,luate din obor care au facut doi puiutzi,dar planta mama nu mairezista.i s-au ars frunzele si se lupta sa se ridice.copii au crescut lungi,au facut la randul lor puiutzi,si parca lafel incep sa se parleasca.
am si valisnerii normale si alea se inmultesc si nu au treaba.
am crezut ca melcii au vreo vina,dar acum nu stiuce sa mai cred....
|
 |
|
|
|
acu au inceput sa moara pestii.....am dat de draq.tre sa-mi fac acvariu mare ca....
|
 |
|
|
|
salut vreau sami fac un nou acvariu.de ~100
imi trebuie si un suport(rapt)
am vazut ceva poze....cornierul pare cel mai la indemana.
astept orice sugestie, materiale dimensiuni, design artistic.
vreau sa fie frumusel,dar nu prea scump, ca asa ma duc la tamplat si imi face ala imediat
creativii de pe acest site sunt incurajati sa se exprime la potential maxim
multam
|
 |
|
|
|
off!!!!!!!!!!!!
|
 |
|
|
Horea wrote:. Pentru racit , insa, de pe vremea cand inca nu erau prin magazine tot felul de 'aere conditionate', la cei mai inventivi de pe-aici din zona am vazut cum apa era 'trimisa' pe o bucata de geam, de pe care se scurgea inapoi in acvariu. Scaderea de temperatura era cam de doua grade, dar erau foarte bune si alea...
poti sa-mi dai si mie mai multe detalii despre cum era "trimisa" pe acea bucata de geam.cam cum era construit sistemul?
|
 |
|
|
|
vad ca stai in Sebastian. nu cumva ai luat pesti noi? ... din piata de la Prosper de la ala cu pesti?
pestii i-am luat in aprilie din Obor.stiu magazinul ala de la prosper si ma doare sufletul cand vad cum ii tine ala,nu prea il interezeaza.
mi-am facut acvariu singur si nu stiam la dim 45x15x35 cat de groasa sa fie sticla.sm fost la il intreb pe ala si cum a vazut ca e rost de bani m-am luat la aburit....ca imi face el e gata in zile baga sticla de 3 si ca imi ia 250 mii
eu am dar 150 de mii pe sticla de 6 (cred ca e cam groasa da...deh erau chiar la inceput), aveam pe acasa niste silicon, si am satisfactia ca l-am facut cu mana mea.
intentionez sa-mi fac acum unul de ~ 100 dar dar nu prea am un dulapior unde sa-l pun si tre sa mai fac rost de reava bani,ca pe langa sticla mai tre si alte lucrusoare(plante substrat chimicale) si se aduna.
|
 |
|
|
|
erau :
2 xifo(unul mort-unul in acvariu de carantina cu aripioarele zdrentuite rau)
1 moly
2 sanitari
3 neoni
4 gupi (+4 pui de gupi i-am pus de o sapt )
1 pomaceea
100 000 de melci mici si negrii
plande destule;valisneria spiralis si simpla,3 tije de elodea sau bacopa(le incurc)
10 watzi,acoperit cu sticla si capac(nu era spatiu intre sticla capac si acvariu)
resun 200 l/h care maga si aer (cel mai mic)modificat;i-am bagat in fund un tub cilindric de la un shampon si un burete ca la filtrele externe
nici o alga
am observat ca neonul incalzeste destul de bine sticla de sub capac si caldura se transmitea in sticla acvariului.acum am bagat niste polistiren dedesupt si sunt cam 2 cm intre acvariu si capac.
acum sa vedeti de unde cred ca au aparut problememele...
fatase o gupoaica si pe aia mici i-am bagat intr-un acvariu unde fusase un moly cu aripiare zdrentuite.i-am tinut o groaza acolo si nu au avut nimic.(s-o fi imunizat)
de o sapt de cand am observat ca cei 2 xifo sunt cam apatici.i-am luat pe aia mici ca sa fac la cei 2 xifo blonavi.
unul din cei 2 xifo a murit,celalalt a scapat.si ce e ciudat ca a scapat ala care era apatic mai demult.
poate o sa ziceti ca acvariul este suprapopulat.dar in combinatia de mai sus este de cateva luni.acum am bagat gupisorii si am scos xifo
fiindca a crescut temperatura am mai adaugat apa racita in prealabil in frigi.nu lasam sticla in acvariu,turnam direct.am observat eu ca vin spre jetul de apa rece si am incercat sa-i feresc ....dar eu tot se bagau.
am bagat si cheata....
deci......cred ca am vacut prea multe schimbari prea repede......dar....cei 2 xifo erau bolnavi inainte.....dela socutile termice...???
|
 |
|
|
|
fratilor ajutatima ca i-am fiert.
am 20 de litri cu capac facut de mine si neon daylight de 10 W
-orice as face temperatura este de 33 GRADE
- cativa s0au imbolnavit.au aripioarele zdrentuite si un xipho(acum este mort) avea o chestie ca o mazga albicioasa pe piele.
am facut tratamente cu sare si albastru de metil,separat in acvariu de catantina, si in ala de 20 am pus bactopur ca sigur este boala si acolo.
in ala mare am pus tratamentul ieri si manie schimb o parte din apa.
cred ca temperatura ridicata a favorizat aparitia bolii,zic si eu asa....nu stiu prea bine.am incercat sa reduc temperatura cu cuburi de gheata,dar si alea se topest instantaneu.
m-am gandit sa ridic capacul 1 centimetru ca sa nutreaca caldura in sticla acvariului si sa mai respire apa.....ventilator......???nu stiu cata treaba face ala....
astept sfaturi grabnic
|
 |
|
|
|
acum este tot in acvariu de carantina,mananca bine,si-am mai revenit,parca si innotatoarele s-au refacut.
cei 3 pui de gupy sunt inca in viata nu s-u imbolnavit si nu au fost mancati tratamentul cu sare l-am intrerupt(l-am facut o sapt,adica de 3 ori,)
|
 |
|
|