[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: giostana
Forum Index » Profile for giostana » Messages posted by giostana
aveti idee cum dau si eu de un strungar? trebuie neaparat sa-mi fac niste piese.am incercat pe la obor dar aia sunt neseriosi.
multam.
dona cineva
http://www.acvariu.ro/forum/viewtopic.php?t=3605
ai pm
salut. am si eu nevoie de ceva plantute si pesti.daca va prisoseste ceva as fi mai mult decat bucuros sa le primesc.multam
diferenta se creeaza din cauza furtunului care trage apa din acvariu si duce in prima camera de filtrare. in filtru, in cele 4 camere nivelul este egal.
nu stiu ce s-a intamplat, insa problema nu a aparut decat dupa cateva zile de la amorsarea sistemului.....????
am pus un alt furtun pentru tur.am folosit un tub gofrat de la amagazinul de alectrice.functioneaza foarte bine.
insa... aici intrevine ciudatenia,de cateva zile debitul tubului a scazut,de parca ar fi infundat cu ceva.nu stiu dece,pt ca are o plasa la gura de absorbtie,ca sa nu intre ceva aolo.m-am uitat la plasa si este curata.
dece spui ca are evicienta scazuta?
are o capacitate de 9 litrii,medii de filtrare burete(in curand vata),cilindrii inerti(doua pachete-nu mai stiu exact volumul lor),si siporax.
la un volum net al acvariului ~ 37 litrii
ce granulatie vrei sa aiba?
eu am cautat de curand pietris si m-am plimbat ca nebunul pe la o sumedenie de depozite. petrisul pe care ei il vand drept"granulatie3-7 mm" e o mare prostie.e mult mai mare.dupa ce il cerni nu te alegi cu mai nimic. cari degeaba de galeata.
pana la urma am luat de la un arab care contruia ceva.mi-a dat cam o juma de sac si nu a primit bani cand i-am oferit. este deja cernut,spalat,nu cu namol in el.
cel mai bine incerca asa.

nu stiu daca e suficinet cat mi-a mai ramas mie,dar poti sa incerci, poate te aranjeaza
si eu am avut o astfel de problema.eu am ales sa-l desfac,sa-l racai si sa-l relipesc.
uite aici o discutie. ultimele 2 pagini sunt relevante

http://www.acvariu.ro/forum/viewtopic.php?t=2771&postdays=0&postorder=asc&start=15
incerca cu ceva polistiren,il poti modela cum vrei tu. incerca sa pui un link cu pozele pe care le-ai vazut
Anubias wrote:
giostana wrote:pentru a obtine nuante albastrui,pe langa neonul albastru(neindicat) pune un fundal albastru.simplu,fara desene, pentru a creea si senzatia de adancime

Adica asa.

eu am taiat dintr-un sac negru si am lipit cu apa si sapun.tu ce ai folosit?
-albastru de metil folosit timp indelungat duce la sterilitatea pestilor.
-pateaza

pentru a obtine nuante albastrui,pe langa neonul albastru(neindicat) pune un fundal albastru.simplu,fara desene, pt a creea si senzatia de adancime
am gasit la Obor in magazinul de electrice din incinta Altex. ltd 830 7.5 lei droser 9.5 lei
domnul de la magazin mi-a lasat o impreasie buna.isi cunoaste produsele.
se mai gaseste pe undeva ltd830? am fost pe la carrefour si prin brico si erau doar 840 si ceva...756...oricum ceva cu 700.
am inteles ca pe la obor s-ar gasi.maine vreau sa dau o tura pe acolo,si sa numa duc degeaba.
@StarXi
daca te ajuta cu ceva,am pe acasa niste sticla de 4.poti sa o tai si faci repede un acvariu de carantina
mi-am facut un filtru hibrid gen canistra-dry&wet-serpentina. scot apa din el cu un resun de ala mic de 200l/H.
acum beleaua e ca debitul evacuarii e mai mare decat al admisiei.ce furtun sa pun sa soarba apa din acvariu?m-am gandit la unul cat mai mare sa nu se mai creeze diferentze de nivel intre cele 2 vase.
daca nu ati inteles ce-am zis,va-nteleg.sunt rupt de somn(la job fiind).deduceti,si revin cu lamuriri.

multam
ai incercat acest model? eu unul nu as putea face diferenta intre cele 2.
unde gasesc asa ceva? in zona orhidea (carf, brico?) gasesc?maine merg la cumparaturi si vreau sa cumpar ceva si de la pet shop
am inceput sa aranjez cateva plantutze. am valisnerii,elodea si hygrofila.
elodea am pus-o in coltul din stanga,higrofila in dreapta.
am citit un material de la Dalles.mi-am notat si eu cate ceva.vreau sa citesc mai multe despre compozitie.
parca citisem la un moment dat,ca in procesul de ciclare poti baga un sanitar in acvariu,sa accentueze procesul.eu am pus apa ieri(marti),sa mai astept?
vreau sa merg maine sa cumpar neon.am fazut la carrefour un filips ltd840(parca)(la 8 RON) de 18 W,insa nu am vazut transformator.
e bun neonul asta?sau nu?
din greseala l-am pus asa.in fata evident l-am lasat mai subtire.ma gandeam acum cum sa-l aranjez in asa fel incat sa se potriveasca cu aranjarea plantelor.
trebuie sa citesc si eu ceva materiale despre cum se aranjeaza plantele sa nu fac o ciorba acolo.
care e mai priceput la aranjarea plantelor sa trag si eu cu ochiul la pozele lui
eu tind spre varietate.si inclin spre substrat variat

Forum Index » Profile for giostana » Messages posted by giostana
Go to: