| Message |
|
|
vreau si eu schitza va rog.
giostana@yahoo.com
multam
|
 |
|
|
@MARELE ALB
MARELE ALB wrote:Acvariile stau pe cadrul dreptunghiular cu niste fisii de polistiren expandat pe rama. N-am pus pal. In schimb i-am imbolnavit de nervi pa™ tipii care au facut sudura - sa iasa cadrul de sub acvarii plan. Au folosit saracii oameni bolobocu' pina au dat in depresie ....... !
pai si tine fundul acvariului?
|
 |
|
|
|
Eu am lipit niste suporti in interiorul acvariului si nu au tinut. Am mai observat ca daca pui apa peste lipitura cu Picatura nu tine...
|
 |
|
|
|
@MARELE ALB
mi-am desfacut si eu acvariul care avea lipiturile obosite si l-am curatat.cu ce sa-l degresez?
|
 |
|
|
|
foarte fain.imi place cum l-ai aranjat.tare l-as mai lua eu,dar am o mare problema.stau cu chirie,si nu stiu cand ma da ala afara,si nici nu am suport und sa-l tin.
cu cat vrei sa-l dai?dai si suportul la el?
|
 |
|
|
|
dar daca nu ai asa multe cunostinte despre pesti eu unul zic ca tre sa incepi cu ceva nepretentiosi.
|
 |
|
|
|
nu este primul acvariu pe care il fac,dar este primul pe care il desfac
|
 |
|
|
|
si eu sun tintr-o situatie uarecum similara.am un acvariu cu lipiturile slabite si vreau sa-l refac.am luat silicon sprecial pt acvarii.am racat la el,dar aucum nu prea stiu cum sa fac sa il dezmembrez.aveti vreo sugestie?
|
 |
|
|
e si un material pe site despre numarul pestilor si volulmul acvariului
uite linkul http://www.acvariu.ro/forum/viewtopic.php?t=220
|
 |
|
|
|
damn!!!!!si cum ar trebui sa procedez? nu am mai facut asta niciodata
|
 |
|
|
dexter wrote:
Eu am cumparat o cuite ( M-494 - FOOD SAVER WITH LOCK cu grilaj,1.8l) pentru. un filtru exter dar din lipsa de chef nu m-am apucat de el.
nu ai nevoie de un ajutor?as vrea sa vad cum il faci. eu inclin tot mai mult spre recipient din sticla
|
 |
|
|
MARELE ALB wrote:
giostana wrote:daca dau cu o perie de rasma nu zgarii si sticla?
Dai cu peria de sirma numa' pe "taietura" sticlei.
Acolo unde e neteda sticla merge cu lama.
imi spui sa dezmembrez acvariul ???sau la care taietura te referi?
|
 |
|
|
dotoru wrote:eu am incercat in urma cu ceva vreme sa construiesc asa ceva dar nu am gasit un recipient pe care sa-l etansez  ,daca reusesti sa gasesti asa ceva cred ca ai sanse de succes.
iata ce am incercat eu aici
am vazut pozele tale,si din ce am mai vazut pana acum, ce ai facut tu mi se pare cea mai eleganta metoda.
am vazut cateva modele de canistra la care circuitul apei era dinspre acvariu(tragea cu o pompita ) - in partea de sus a filtrului -(mizeria se decanta la suprafata|)- prin corpul filtrului - spre partea de jos- de unde urcaptintr-o treava.
modelul ala mi se parea mai simplu de curatat, ca mizeria era fi osor de adunat de la suprafata.
daca nu gresesc, la modelul prezentat de tine sensul apei este invers,intra apa murdara in partea de jos si iese curata pe sus. spuneai ca nu ai rezolvat problema etanseitatii recipientului.
dar daca pui recipientul la acelasi nivel cu acvariul nu se rezolva problema?
pot spune ca chiar m-au inspirat pozele tale.
acum o intrebare?colonia de bacterii se dezvolta mai bine in aceli cilindrii decat in burete?mie unul mi se pare s-ar prinde mai bine de burete.dar nu degeaba or pune toti cilindrii ceramici in filtre.eh aici nu inteleg eu exact care este treaba? forma lor sau materialul are o forma determinanta???!!!???
|
 |
|
|
akademik_79 wrote:Dat fiind ca cineva din stuff-ul moderatorilor si-a luat ban pentru ceea ce intreprinzi tu, sunt slabe sanse sa iti raspunda cineva la postul asta.
Zic eu :-) .
????stai ca am pierdut firu? in ce fel acest subiect ma arunca direct in categoria "tzintelor"????
serios nu inteleg.ma intersectez cu anumite interese???
multam
|
 |
|
|
|
poti sa fii mai specific cu acel tread?mai stii cumva cum se cheama?am gasit ceva dar...
|
 |
|
|
johnny6600 wrote:Daca tot faci ceva ,macar fa un wet&dry care te va ajuta mai mult decat un filtru canistra.Si fa-l mare ,poate cu timpul iei un acvariu mai mare.A descris gg un asemenea filtru la sectiunea marine.
caut acuma,caci trebuie sa recunosc nu stiu despre ce vorba
|
 |
|
|
|
am gasit pe net un cd de prezentare dela SERA si acolo arata un asemenea filtru.
m-am gandit sa-l fac din sticla lipit cu silicon.
cilindrii aia ceramici sunt facut in forma aia cu un scop anume?sau ...???
|
 |
|
|
|
imi place sa mesteresc cu mana mea decat sa cumpar.
chiar daca ajung sa-l fac mai scump.si daca va mai spun si ce acvariu am....o sa radeti de mine.
la un acvariu de 40 L vreau sa pun filtru canistra. am vazut ceva schite,dar daca ma mai puteti indruma cu niste sfaturi mi-ar prinde bine.
ce medii de filtrare sa bag? burete,cildrii de ceramica,
carbune activ,vata?
ce rol au fiecare din ele?
|
 |
|
|
|
spirtu e bun?sau e prea soft?
am racat aproape tot.am incercat chiar sa indepartez siliconul dintre placine de sticla,dar mi-e teama sa nu fac praf sticla.
daca dau cu o perie de rasma nu zgarii si sticla?
daca am inteles corect nu e indicat sa lipesc silicon nou peste siliconul uzat.sa incerc pe cat posibil sa prind sticla de sticla...
cu ce as putea sa "diluez" siliconul dintre placi si sa refac totul de la capat?
|
 |
|
|
|
am inteles.
acum am o noua provocare.am facut rost de un acvariu si vreau sa ma folosesc de pozele lui Dalles sa-mi fac un capac meserias.
problema e ca lipiturile erau cam obosite si le-am racat cu o cartela.acuma cu ce as mai putea sa dau sa le curat mai bine,asa incat sa se mai prinda silliconul nou de ele.
|
 |
|
|