[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: vereb
Forum Index » Profile for vereb » Messages posted by vereb

Este intra-adevar greu de identificat:
1: nu stiu ce virsta au ei.........pina la 4-5 luni max e greu
2. pozele nu au ceea mai buna rezolutie

dar: din cite stau lipit cu ochii de monitor mi se pare ca poza unu e mascul si 2 femela

Sfat: nu stiu daca ai pietre de riu cu strat neted.....au nevoie mai ales femela cind va venii vremea de depunere + plus ca asa isi marheaza teritoriul
Salut

Uite poti pune acest filtru este ok ptr acvariul tau...............recomand:
http://www.google.ro/imgres?imgurl=http://www.animaniashop.ro/uploads/boyu_ef05_miniex.jpg&imgrefurl=http://www.animaniashop.ro/produs.php%3Fid%3D1773%26produs%3DFiltru-extern-Boyu-EF-05&usg=__tdrJET-Hr58UCx5gy_pRE4iX7OI=&h=693&w=650&sz=54&hl=ro&start=2&zoom=1&um=1&itbs=1&tbnid=fln4zv0ey_SxfM:&tbnh=139&tbnw=130&prev=/images%3Fq%3Dfiltre%2Bboyu%26um%3D1%26hl%3Dro%26sa%3DN%26tbs%3Disch:1
Salut

Bine ai veni si triasca microbul acvaristic ................ te rugam sa treci la profil si locatia .

Prima oara si lege ,incepe sa ciclezi apa si pune plantele si introdu dupa 2-3 saptamini

Daca te apuci sa folosesti JBL recomand tot substrat jbl basic,manado.ori pietris normal de granulatie 2--4mm (atentie daca populezi cu neoni pune de culoare inchisa,le place + ofera contrast).

Sticla: foloseste de 12mm la fund ,restul de 10mm si chiar poti face acvariul cu intaritoare.dar vedem ce spun si colegii nostrii .
lumina: neoni sunt ok

Compatibilitate pesti: daca doresti neoni innesi nu merg cu scalarii:plja de temperatura la scalari minim 26 grade iar ptr innesi este deja mult (scurtezi perioada de viata)......scalarii merg cu cardinalii (neon rosu). + corydoras.

Plante poti pune mai multe si foloseste tot jbl sa fie tot complet iar daca nu adaugi co2 mergi cu carbo easy life.

Capac: lipeste staniol si nu oglinda iar ventilatorul este ok ptr a soate areul cald.

Poti lasa piatra de aerare totusi e mare bazinul si este nevoie de oxigen..........cum stim H2O are si oxigen dar in concentratie mica.

sfat: daca nu ai facut un acvariu si ai emotii mai degraba apleleaza la cineva care are experienta;aici pe forum vei gasi colegi

Salut

bine ai venit ,sa traiasca microbul acvaristicii .

Salut

bine ai venit si sa-ti traiasca microbul avaristic/...............te rog sa treci la rubrica Despre noi si scrie ceva despre tine .
este un acvariu homemade ori de firma...............de obicei cele de firma au neon incastrat in el si nu prea poti schimba neonul cu unul mai mare ci sa adaptezi inca unul linga ......sugerez substrat de la jbl,fertilizanti jbl. filtrul este ok ales de tine air incalzitorul sa fie cu termostat si merge de 50W dar in acest caz reduci temperatura la 24............ape limpezi sa ai
scuze si ma rectific ,,PLANTE ARTIFICIALE''
nu este vorba de marketing ori stiinta........producatorii de acvarii construiesc ptr toate gusturile..................vb lui @kmol.uni prefera plante mai putin pretentioase...ori altii din lipsa de experienta ori timp merg pe decoruri si plante naturale......e vb si de gusturi..................noi de aici ce putem trage concluzia...sa ne apropiem de mediul natural in procentaj mic ne folosim de fertilizanti,co2,lumina,caldura etc ...ca sa ne bucuram si relaxam !
Referitor la:
1. inmultirea pestilor din acvariul tau si materialul pus la indemina de @ Dolly eu zic IS TRUE,nenea totusi este un expert..probabil ai tai au depus dar crevetiilor sa nu uitam ca le face placere sa manince icre
2 cu tubifex e adevarat ca sunt purtatori de boli dar sunt metode de a trata,decanta ...........in fiecare zi schimbat apa de citeva ori si tinut la frigider..........mai este metoda antibiotice de a pune la tubi nu sunt de acord..........si pestii tai intra in contact,nu stiu cit e de sanatos.............poti da chironomida dar sursa sa fie sigura..........dar cele congelate te deranjeaza?
In acest caz nu sunt probleme.......sa-ti traiasca si sa fie cosarul plantelor ,

merci de link,chiar aveam nevoie
Uite si un link http://en.wikipedia.org/wiki/Caridina_multidentata
Antoniot

din cite m-am documentat si de obicei nu cumpar pina nu fac asta.............traiesc bine pina in 5 ani daca oferi conditiile necesare..............cum dozezi fertilizantii de plante etc,.............eu folosesc easy life.......am RCs si amano de un an si e OK..............uniimasculi au ajuns la dim de 5 cm

Felicitari ptr realizare si sunt superbi pestii......................m-am delactat cu filmuletul..tare simpatic
ma bucur ca ai gasit o rezolvare..........la urma aste era cel mai important ............dar si var precedenta te lua max 10 min....dar macar stii pe viitor.................in alte ordine de idei ...............e super acvariul,imi place
Salut
Arata frumos acvariu, imi place....dar cind scapam de acele pietre calcaroase?
Salut,

Parerea mea sincera si vb lui @djphazer...citeste articolul care o ai la indemina .......................si incepe cu ciclarera......apoi cu betta ori cev vivpari............stim ca,cu totii dorim sa avem discusi in acvariu dar teb cev experienta in acvaristica...........sunt niste pesti foarte sensibil...........la apa,co2,temperatura daca scade etc.......mai ales la hrana,............merge si in acvariu steril dar care este farmecul cind nu ai plantele?............
Andrei

este greu de spus,pare si nu pare sa fie gestanta..............desi abdomenul este proeminenta,vezi cu atentie daca e mai albit........vezi ca nu este regula ca la guppy daca se inegreste mai mult in spate gata treb sa iasa si puii............ce virsta are femela si o dimensiune aproximativa?.........................si doneaza cumva acel scalar..............e singur,acvariu mic...........nu are ce cauta acolo,are nevoie de o ingrijire mai speciala
salut

ma bucur ca tu vrei sa confectionezi propriul acvar,ai curaj,super....................folosesti mai degraba silicon cu intaritoare ptr siguranta dar nu este cazul
Bitanu

As dori si eu,dar cum as putea ajunge in posesie............... mai ales in iasi
Stimati colegi,

Va multumesc mult ptr raspunsuri ....................acvariul este plantat ..............astept ora 17 sa ajung acasa si mut niste RCS linga betta...............voi cu ochii pe betta ca pe butelie ..................va tin l curent poate diseara cum se va manifesta
merci @Alber...............un om care a fost cinstit in raspuns...toata stima si bine ca ai mutat ,sorry,nu mi-am dat seama

Forum Index » Profile for vereb » Messages posted by vereb
Go to: