[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Proiect acvariu 180 l  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
aLLLx
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Ma-m hotarat sa confectionez un acvariu decent, dimensiunile sunt 100X40X45 (geam de 8) dar nu stiu, mai trebuie sa pun intarituri? Daca da unde si cum, ce grosime trebuie sa aiba stratul de silicon? Nu ma pricep la confectionarea acvariilor si din ce am citit nu prea m-am lamurit. Pentru calcul am folosit un site indicat tot aici pe forum si cam asta am obtinut : http://img693.imageshack.us/i/acvariul.jpg/
Pot sa folosesc poxipol, mi se pare mai strong decat siliconul?
Multumesc!
djphazer
Senior member
[Avatar]

IP:

Poxipolul este sudura plastica. Siliconul este sudura elastica. Plus ca nu stiu cat de inert chimic ramane poxipolul dupa uscare. Asta ca sa nu mai vorbim de estetica si de costuri.
Te sfatuiesc sa apelezi la cineva care a mai lipit acvarii ca nu e tocmai usor, mai ales sa incepi cu unul de 180 de litri

.
[Email] [Yahoo!]
aLLLx
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Nu cunosc pe nimeni care sa fi confectionat acvarii, si vreau sa-l fac eu pentru ca placerea e mai mare. Am gasit aici pe forum felul cum se prinde sticla cu sistemul acela de sipci dar nu stiu ca si rezistenta ce intarituri si pe unde (daca e nevoie) sa pun.
Lofty
De-al casei
[Avatar]
IP:

La dimensiunile dorite de tine nu trebuie neaparat intaritoare, dar daca totusi te hotarasti sa pui (pentru un plus de siguranta), poti afla mai multe detalii de aici .
Foloseste neaparat silicon indicat pentru lipirea sticlei (Dow Corning, Den Braven, Bison).

Dupla & Dennerle - 360 l si Malawi - 550 l
aLLLx
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Lofty wrote:La dimensiunile dorite de tine nu trebuie neaparat intaritoare, dar daca totusi te hotarasti sa pui (pentru un plus de siguranta), poti afla mai multe detalii de aici .
Foloseste neaparat silicon indicat pentru lipirea sticlei (Dow Corning, Den Braven, Bison).

Deci nu-i nevoie de intaritoare ? Oricum asta era stresul cel mai mare, vreau sa pun acvariul exact langa patul in care dorm si nu voiam sa ma trezesc cu 200 de litrii de apa in cap in miezul noptii. Siliconul pentru acvarii se gaseste la pet-shop sau la magazinele cu materiale de constructii? Ce grosime trebuie sa aiba cordonul de silicon dintre geamuri?
bitanu
Senior member
[Avatar]

IP:

Foarte riscanta treaba asta cu poxipol-ul! Dai cu silicon special pentru acvarii. Pentru siguranta ta poti pune intaritoare (transversala intre fata si spate sau doua longitudinale pe geamul din fata si pe gaemul de pe spate). Cordonul de silicon ar trebui sa aiba 1-2mm.

This message was edited 1 time. Last update was at 19/10/2010 21:11:03

,,Primavera,, / ,,Oland-Scape,, / ,,Intermedius,, / ,,ONE,, by Daniel Bitanu

Respect pentru acvaristii: Sebastian Costin, Ionut Godea si altii.
aLLLx
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Am inteles, poxipol NO WAY, o sa pun pentru siguranta o intaritoare transversala.
Multumesc tuturor (si moderatorului, stie el de ce)
vereb
Senior member
[Avatar]

IP:

salut

ma bucur ca tu vrei sa confectionezi propriul acvar,ai curaj,super....................folosesti mai degraba silicon cu intaritoare ptr siguranta dar nu este cazul

fostul user ozy
[WWW]
aLLLx
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Hmmm, tot gandindu-ma cum voi face mi-am dat seam de ceva (cu cat afli mai mult cu atat stii mai putin), siliconul se pune pe cantul geamului, nu, atunci cand voi pune lateralele peste fundul acvariului siliconul nu o sa fie presat si o sa iasa pe langa laturile acestuia? Cum o sa pastrez grosimea stratuli de silicon la 1-2 mm?
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

aLLx wrote:Cum o sa pastrez grosimea stratuli de silicon la 1-2 mm?

Se pune un fir de guta, sau se pun mai multe fire, din loc in loc, pe post de distantiere. Asa am citit ca se procedeaza.
Dar sfatul meu prietenesc este sa renunti la ideea de a-l confectiona singur. Daca vorbeam de 20-30 de litri, mai ziceam. Puteai sa-ti incerci mana pe cateva acvarii de genul asta. Dar in cazul tau, as apela la cineva care a mai facut lucrul acesta. Si nu odata.
Iti trebuie indemanare ceva experienta si precizie. Fara astea, s-ar putea sa iasa ceva ce nu va tine cum trebuie, sau ceva urat. Sau ambele

This message was edited 1 time. Last update was at 20/10/2010 11:22:39

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
djphazer
Senior member
[Avatar]

IP:

Asta iti recomand si eu. Gaseste pe cineva experimentat si asista-l in lipirea acvariului. Nu uita ca orice meserie se fura, nu se invata . Putem sa adunam aici sute de posturi, toate cu informatii care mai de care mai precise si mai idrumatoare, daca nu vezi tu cu ochii tai nu vei stii indiferent cat te documentezi. Vorba colegului de mai sus, daca era unul de 20-30 de litri poate se merita riscul, insa la 180L chiar nu te sfatuiesc sa te apuci de unul singur daca n-ai mai facut asta. O seara buna.

.
[Email] [Yahoo!]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: