[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: vereb
Forum Index » Profile for vereb » Messages posted by vereb
Super fain acvariul............jos palaria
Merci Dan

Sepr sa mai invat din experienta ta..................da bineinteles daca vrei sa impartasesti
De ce nu ai zis asa de la inceput?.....................in acest caz vei pune direct pe capac(sticla) 2 neoane de 15w (gasesti cu totul in magazine de specialitate,ori baumax,praktiker) ...........ideea ca toata instalatia in ansamblu fara neoane sa nu te coste mult.....................nu va fi un design frumos dar util pentru plante si restul
Marius,

Merci mult pentru incurajare....prompt ca de obicei ..............cred ca si in mediul lor natural sunt oscilatii de temperatura al alpei.
Valentin

Asta e altceva ................bine ai venit,acvariu tau are 74l
eu nu iti fac morala intelege..............dar este simplu de calculat
la problema ta treb sa gasim rezolvare...............neon de 18w nu intra in capac......merge varianta tub neon 15w*2 buc ca sa ofere suficienta lumina plantelor.
Poblema de ansamblare e usor............dar daca prietenul tau e asa de ingenios cu siguranata va gasi si rezolvare ..............se poate face 4 gauri/scobi etc.....in capac pe laterale (stinga,dreapta) ca neonul sa intre in capac iar soclurile in exterior capacului si cu grija izolate) etc,

2. sa prindeti 2 dulii/fasung ptr becuri cu soclu e27 in interiorul capacului dar atentie mare la izolare

poate sunt alti colegi care voi veni cu alte idei
Salut

In primul rind ar fi bine sa treci la rubrica ..Despre noi'' sa stiim cite ceva despre tine si acvariu .
2. dimensiuniile care spui tu nu cred ca rezulta 60l
3.cind l-ai construit nu te-ai gindit si cum vei lumina?
Neata ,

Dragi acvaristi,...............as dori sa impartasiti din experienta voastra......referitor la temperatura apei din acvariu........la mine cumva oscileaza: in timpul zilei sunt 27 C iar noaptea 25,5 - 26C................afecteaza cumva pestisorii?,se face oarecum un soc termic? (pesti:boraras maculatus,lampeye,rodhostomus).

Merci
Servus,

Felicitari.......................imi place acavriul,no comnent....................dragi colegi acvaristi ......sa-i dam notele,eu 10.
Bravooooooooooo
Marius ,oare femela da care spui tu ,este in virsta?.................unde vreau sa ajung..............ca masculul sa fi ales deja perechea,fi atent daca masculul pregateste sa faca cuibul....e posibil ca ceea mica e gata de reproducere si atunci mascalul sa o puna putin la respect betta-na mare!!!
si asa merge cum spune Dolly...............dar la cardinal(neon rosu se face referire?) fiindac ptr ei temperatura apei undeva la 28grade si,rodhostomus deja la 28 mai greu...............combinatia rasbora ar merge ca si contrast,acel aramiu cu plantele si rumynose dar iar sunt ariale diferite..............ceva care ar merge cu ei si sa se bucure sotia din plin ,cresc si mari,frumosi,colorati 1pereche ramirez ori 1baiat+2 fete,ar merge si 5buc................si vetidormi in pace.liniste si armonie
ma bucur ca ne intelegem......tot ce ai ales sunt de cird/banc/grup.................la capacitatea acvariului tau merg din fiecare cite 12 buc minim...........si sa vor vedea frumos in acvariu...............tetrazone si ei sunt de banc si frumosi dar ei vor creste mult mai marii........apoi este curiozitatea lor de a ciupii alte pesti nu si de a ale devora..................dar cu siguranta vorba lui Dolly.
Sfatul ..............incercati ce ai ales o perioada si vei vedea bucuria sotiei
donpisote

Dolly are dreptate.............eu te incurajez si voi face,decizia asupra pestilor ai laes ok...............incearca sa faci un singur arial/biotop.............daca vei intra la mine sectiunea ''despre noi'' subiect ''servus'' vei vedea ca am hemigramus rodhostomus......si imparte acavriul cu boraras maculatus(arial asiatic)erau primii mei pesti in acvariu 42l, imi plac ca sunt mici si nu ma pot despartii ,dar nu comentam ce am eu.
Renunta la tertazone incearca sa convingi sotia ,,e bine sa poarte vstimentatie traditionala chinezeasca fiind trasatura caucazian'',nu interpreta te rog
Salut

Pestii care ai ales ca si compatibilitate sunt ok,chiar ff ok provin din acelasi arial,biotop,sud americane.......in schimb terrazona este asiatic...........ei fiind de firea lor mai agitati si ocupa nivelul de mijloc al acvariului exista probabilitate ca sa tina rodhostomus-urile mai pe nivelul inferior.....desi si ei sunt mijloc spre fund..................deci,concluzie........
daca ai ales acesti pesti e super fain si incearca cu aceasta ocazie sa pui si plante din aceasi arial......concluzie:biotop 100% sud american,

bafta
am inteles,desi mi-as fi dorit mult.................celelalte voi cumpara cind trec la acvariu mai mare
merci oricum
Alber

Dalila a fost receptiva si a inteles sensul bun al mesajului
booghibooghi

parerea mea sincera vizavi de betta-nul tau?.....................imi place,frumos exemplar
Dragii mei acvaristi,

stati calmi....nu voi face faza cu oglinda,oricum betta ala meu pune in valoarea frumusetea lui iar imi place ca nu e agresiv...........Dolly daca citesti din pag 1(introducere),vei constata ca betta tin separat de creveti in acvariu de 18l
Salut Flavius

Bine ai venit,

Asculta recomandarile baietiilor .
1.nu au ce cauta plantele artificiale acolo,pune naturale ofera oxigenare si estetica
2.scapa de carasi nu au ce cauta acolo,chiar daca e din biotop asiatic deja nu sunt compatibili cu ceilalti din pnct vedere - temperatura(le place mai la racoare) apoi nu mai zic marimea,curiozitatea lor ptr apetitul gastronomic
dar cel mai bine doneaza si cicleaza prima oara acvariul 2-3 saptamini
nu uita si de un neon mai puternic minim25w

bafta
Salut

Asa cum spun colegii - incerca cu o ventuza; mai sunt si alte modalitati daca nu va sta -pune buretele in coltul acvariului si lipeste de el o piatra de decor, sa-l tina strins

@ozy - foloseste pe viitor functia edit - te ajuta la corecturi sau la alte modificari.

Forum Index » Profile for vereb » Messages posted by vereb
Go to: