Author |
Message |
bogdanlto
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 18/10/2010 19:36:09
![[Up]](/forum/templates/default/images/icon_up.gif)
|
bogdanlto
Junior member
IP:
|
Vreau sa incerc din nou sa inmultesc betta cu acel mascul care acum e "cocosat" si n-as mai vrea sa pun apa la decantat . Am frigider din-acela cu dozator de apa . El are in spate un filtru (apa vine de la robinet si trece prin filtru) . Teoretic apa nu mai are clor, impuritati (asa multe) . Se poate sa folosesc apa de la el ? Banuiesc ca e chiar mai curata decat cea decantata .
|
|
 |
djphazer
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 18/10/2010 20:16:13
|
djphazer
Senior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/3ab6be46e1d6b21d59a3c3a0b9d0f6ef.jpg)
IP:
|
Decantarea si declorinarea sunt 2 lucruri total diferite. Decantare este atunci cand substantele mai grele decat apa se scufunda pe fundul recipientului. Teoretic filtrul acelui dozator retine doar impuritatile. Cu clorul e alta poveste
|
. |
|
 |
bogdanlto
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 18/10/2010 20:18:10
|
bogdanlto
Junior member
IP:
|
Salut !
Deci sa inteleg ca e buna totusi filtrarea, dar trebuie lasata apa sa se degaje clorul ?
Ms pt raspuns .
|
|
 |
djphazer
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 19/10/2010 00:36:06
|
djphazer
Senior member
IP:
|
Acum sunt o gramada de pareri in privinta clorului din apa. Fiecare are libertatea sa decida pentru acvariile lui. Eu personal intotdeauna am facut schimburile de apa cu apa de la robinet, dar in loc sa schimb 30% saptamanal, am schimbat 10-15% de 2-3 ori pe saptamana. Sa nu uitam ca si plantelor le prinde bine putin clor din cand in cand. In privinta unui bazin nou declorinarea oricum va avea loc pe durata ciclarii daca aceasta este respectata, iar pe viitor la schimburile de apa, avand in vedere ca este vorba de un bazin de reproducere (deci implicit cu un volum mic) ai putea sa lasi apa la declorinat ca nu ar fi un chin asa mare. Cauti un recipient cu gura mai larga (ex. galeata) si lasi apa cateva zile. Daca adaugi si un powerhead sa vanture apa putin, procesul se accelereaza putin. O seara buna.
|
. |
|
 |
Heavy_Fuels
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 19/10/2010 04:03:50
|
Heavy_Fuels
Junior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/28a543c2a9eee8c0d6fbfaff7ca7e224.jpg)
IP:
|
Clorul se elimina in cateva ore din apa nu este nevoie sa astepti zile! Important e sa se afle intr-un vas larg la gura si neacoperit. Dupa 2 ore poti sa pui apa in acavariu fara grija...
|
Daca nu tipa nimeni la tine inseamna ca mesajul tau n-a avut impact. (una din legile lui Murphy) |
|
 |
bogdanlto
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 19/10/2010 15:45:12
|
bogdanlto
Junior member
IP:
|
Ms pentru raspunsuri . Salut !
|
|
 |
bogdanlto
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 19/10/2010 15:49:04
|
bogdanlto
Junior member
IP:
|
Si inca ceva daca nu va deranjez prea mult . Imi puteti spune ce presupune ciclarea unui acvariu . Ms anticipat .
|
|
 |
djphazer
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 19/10/2010 17:05:19
|
djphazer
Senior member
IP:
|
|
. |
|
 |
bogdanlto
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 19/10/2010 18:48:01
|
bogdanlto
Junior member
IP:
|
Sper sa nu devin prea enervant cu intrebarile . Ca orice om visez la mai mult (discus) . M-am tot uitat pe youtube la inmultirea discusilor si am vazut si pe forum . Se folosesc asa numitele acvarii sterile . Neavand plante, substrat, pietris si mai toate cele cum se realizeaza ciclarea ? Mai mult oamenii folosesc filtre simple (pompa cu burete) . La pesti asa pretentiosi nu inteleg cum se poate . Poate esti amabil sa imi explici .
Sa terminam cu visele . Eu incerc sa inmultesc betta . Din auzite/citite beta nu are nevoie de aer/filtrare . Mai precis ii plac baltile . Cum faci ciclarea ? Adica se face/nu se face ? In incercarea anterioara am avut un acvariu simplu cu niste plante de suprafata .
As fii curios sa aud in ambele cazuri (discus si betta) un raspuns .
Multumesc inca o data . Bogdan
|
|
 |
vereb
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 19/10/2010 22:18:06
|
vereb
Senior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/92dfa194391a59dc65b88b704599dbd6.jpg)
IP:
|
Salut,
Parerea mea sincera si vb lui @djphazer...citeste articolul care o ai la indemina .......................si incepe cu ciclarera......apoi cu betta ori cev vivpari............stim ca,cu totii dorim sa avem discusi in acvariu dar teb cev experienta in acvaristica...........sunt niste pesti foarte sensibil...........la apa,co2,temperatura daca scade etc.......mai ales la hrana,............merge si in acvariu steril dar care este farmecul cind nu ai plantele?............
|
fostul user ozy |
|
 |
djphazer
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 20/10/2010 00:33:46
|
djphazer
Senior member
IP:
|
Un acvariu de volum mic, fara filtrare nemaipomenita, substrat, pietris, plante si alte lucruri nu inseamna ca nu se poate cicla. Mai mult de atat, tocmai experienta acvaristilor care inmultesc discusi ii ajuta in mentinerea stabilitatii acelor acvarii. Curatenia e sfanta, schimburile de apa la fel, si ciclarea primordiala indiferent de volumul/tipul bazinului si de speciile gazduite in el.
|
. |
|
 |
cheloo
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 30/10/2010 15:11:40
|
cheloo
Junior member
IP:
|
Stiu despre ce fel de "frigider" vorbesti. Este asemanator cu cel de la Fantana / Cumpana etc dar foloseste apa de la linia curenta si trece prin 4 filtre ca sa ajunga in pahar.
Eu am un astfel de filtru instalat acasa in bucatarie si am facut teste de apa pe el ca sa vad daca pot folosii apa aia direct de la robinet ca sa fac schimburi de apa. Este safe ... nu are clor si are si filtrare de macro elemente pe el. Deci poti sa folosesti direct apa de la el ca sa o pui direct in acvariu. Eu asa fac la schimburile de apa .. direct in galeata si in acvariu si crede-ma ca nu am nici cea mai mica problema.
Folosesc 3 furtune de aer ca sa bag apa din galeata in acvariu si sa vezi cum se aduna toti pestii in dreptul jetului de apa care iese de pe furtune. Daca ar exista cea mai mica urma de clor sau alte substante daunatoare in apa aceea crede-ma ca pestii ar fi primii care s-ar indeparta de acolo.
|
fostul user Trippin |
|
 |
alber
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 30/10/2010 23:03:32
|
alber
Moderator
![[Avatar]](/forum/images/avatar/f11bec1411101c743f64df596773d0b2.jpg)
IP:
|
Mai oameni buni. Hai sa treminam odata cu miturile legate de eliminarea clorului din apa. Cum ? Simplu. Are careva un test de clor?
In alta ordine de idei
Trippin wrote:sa vezi cum se aduna toti pestii in dreptul jetului de apa care iese de pe furtune. Daca ar exista cea mai mica urma de clor sau alte substante daunatoare in apa aceea crede-ma ca pestii ar fi primii care s-ar indeparta de acolo.
N-as paria pe asta. In primul rand, pestii sunt atrasi de curenti si vin sa-si arate muschii. In al doilea rand, ai putea avea acolo concentratii de elemente toxice care nu sunt daunatoare in acel moment, ci efectul poate aparea in timp, prin diferite moduri.
bogdanlto wrote:Mai mult oamenii folosesc filtre simple (pompa cu burete)
Asta este unul dintre secrete. Acel filtru ofera bacteriilor un spatiu generos si oxigeneaza bine apa. Apoi este treaba acvaristului. Schimburi de apa dupa fiecare hranire (in special la pui-asta inseamna uneori si schimburi la 2-3 ore) cu o atenta curatire a fundului bazinului, astfel incat sa nu mai ramana urme de hrana sau excremente. De altfel, ti-a spus si @djphazer, cu alte cuvinte
bogdanlto wrote:Din auzite/citite beta nu are nevoie de aer/filtrare . Mai precis ii plac baltile . Cum faci ciclarea ? Adica se face/nu se face ? In incercarea anterioara am avut un acvariu simplu cu niste plante de suprafata .
Personal nu sunt adeptul acvariilor fara filtrare, indiferent de pestele pe care il tinem acolo. Intotdeauna voi sustine ca (chiar) si pentru un Betta, cel mai indicat este un acvariu de minim 20 de litri, in care sa bag fara prea mare greutate, un filtru si un incalzitor. In acest fel, imi usurez mie viata, nemaifiind nevoit ca la doua zile sa improspatez apa betanului. Orice vei face tu, apa aia se impute daca nu o schimbi, asa ca pestele mai mult se va chinui. Da, are acel labirint (organ de respiratie emersa) dar fac pariu ca se simte foarte bine intr-un acvariu cu parametrii decenti ai apei.
This message was edited 1 time. Last update was at 30/10/2010 23:04:24
|
"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu |
|
 |
cheloo
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 31/10/2010 04:12:33
|
cheloo
Junior member
IP:
|
N-as paria pe asta. In primul rand, pestii sunt atrasi de curenti si vin sa-si arate muschii. In al doilea rand, ai putea avea acolo concentratii de elemente toxice care nu sunt daunatoare in acel moment, ci efectul poate aparea in timp, prin diferite moduri.
Alber elementele toxice chimice care ar putea fi in apa aia pe care o bagi imediat ce iese din filtrul ala vor fi acolo si daca as lasa apa sa stea 1 saptamana la "declorinat". In legatura cu clorul da .. exista sa stii teste de clor, sunt teste farmaceutice si chiar oamenii care mi-au instalat filtrul mi-au aratat testul pe apa ce iese normal din retea si pe apa care iesea din filtre ... si pot spune linistit ca urmele de clor din apa filtrata erau ~0.
Alte elemente chimice care ar putea fi toxice pe termen lung ar fi metalele grele care iar nu sunt prezente pentru ca bateria respectiva de filtre are filtru separat si pentru ele.
Eu personal am facut teste pe apa aia. Intr-adevar filtrul nu ofera nici un fel de reducere a azotului (sub nici o forma si nici a compusilor acestuia), nu reduce fosforul decat daca este achizitionat separat un filtru pentru asta si nici nu scade vizibil Gh-ul sau Kh-ul. Deci practic doar ofera o prefiltrare de micro reziduuri, reduce foarte mult nivelul de clor (mult mai mult decat daca apa ar sta nu stiu cate ore la declorinat) si filtreaza metalele grele (de fapt le retine intr-unul din filtre prin trecerea apei prin nush ce rasina care le absoarbe). Practic aduce apa cam la acelasi nivel de "curatare" ca si produsele acvarisitice pentru declorinare/pregatire a apei.
|
fostul user Trippin |
|
 |
alber
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 31/10/2010 12:02:27
|
alber
Moderator
![[Avatar]](/forum/images/avatar/f11bec1411101c743f64df596773d0b2.jpg)
IP:
|
Trippin wrote:Alber elementele toxice chimice care ar putea fi in apa aia pe care o bagi imediat ce iese din filtrul ala vor fi acolo si daca as lasa apa sa stea 1 saptamana la "declorinat"
Pai si io ce spuneam. Pot exista elemente toxice (orice vrei tu, metele sau nemetale, bacterii sau fel si fel de amoniacuri) care totusi scapa. Asta nu are legatura cu joaca pestilor, care este cu totul altceva. Nu sunt in apa de la robinet (chiar si nefiltrata) elemente care sa puna pestii pe fuga in momentul in care facem schimbul de apa. Bine, nici nu ar avea unde sa fuga
Trippin wrote:exista sa stii teste de clor
Pai chiar daca am pus emoticonul ala acolo, sa stii ca am vorbit serios chiar daca ti-am lasat impresia ca nu as sti de existenta testelor de clorl. Doar ca pana acum, nu am fost foarte interesat de un asemenea test. Mi-as dori sa putem clarifica odata pentru totdeauna problema asta cu declorinarea apei. Daca are cineva posibilitatea sa faca niste teste ar fi minunat. Cu apa de la robinet, apoi dupa cateva ore, dupa o zi, cu si fara power head. Sa stim odata pentru totdeauna cand si cum se elimina cel mai bine si mai repede clorul din apa.
Trippin wrote:filtrul nu ofera nici un fel de reducere a azotului (sub nici o forma si nici a compusilor acestuia), nu reduce fosforul decat daca este achizitionat separat un filtru pentru asta
Q.E.D
|
"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu |
|
 |
goretex
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 12/11/2010 17:31:39
|
goretex
Junior member
IP:
|
tusca - vezi topicul "acvariu 63 de litri - sfaturi" ! am intrebat cam acelasi lucru acun 2-3 zile si baietii m-au lamurit !
citeste discutia din topicul mai sus amintit iar daca ai nedumeriri intreaba!
zi buna
|
|
 |
mihtir
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 12/03/2011 16:44:09
|
mihtir
Junior member
IP:
|
in vasul in care pui apa pune un incalzitor.Asa va micsora timpul eliminarii clorului
|
|
 |
Dolly
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 12/03/2011 16:53:24
|
Dolly
Dust in the wind
![[Avatar]](/forum/images/avatar/a34bacf839b923770b2c360eefa26748.jpg)
IP:
|
mihtir wrote:in vasul in care pui apa pune un incalzitor.Asa va micsora timpul eliminarii clorului
Extrem de interesant...Dar o prezentare in sectiunea Despre noi pe cind?
Pina acum vad ca iei la rind posturi deschise cu mult timp in urma si care nu mai sunt de actualitate.
|
|
 |
|