[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: vereb
Forum Index » Profile for vereb » Messages posted by vereb
nimeni nu a avut experienta asta la Tetratec 1200?
sa inteleg ca vei fi bunic? .

Salut,

Acu 2 luni am cumparat din magazin un Tetratec 1200EX,are garantie 3 ani . Aseara rotorul scotea un sunet mai aparte fata de la startare. Am citit manualul de instructiuni sa vad care ar fi problema acestui sunet.Producatorul spune ca mediile filtrante ar putea fi colmatate ori furtuniile cel mai rau caz, sa mai fi ramas aer in canistra,nu a fost bine amorsat pompa de la inceput.

Ca urmare si dupa instructiuni cu cele 2 variante:

Var 1. am scot cablul de alimentare din priza si am miscat canistra putin stinga/dreapta fata/spate ptr eliminarea aerului, procedura efectuat de 2 ori. Rezultatul, la fel
Var 2. filtrul racordat la curent electric , treb amorsat cu pompa prin miscari lente apasind in jos.

Beleaua aici a venit, adica apaasind pompa nu mai revenea la pozitia lui din fabricatie adica sus,cu alte cuvinte a ramas blocat la fund.
Am oprit filtru,detasat capul pompei de canaistra sa vad,daca exista o siguranta ori ceva, care sa determine deblocarea. Nimic,citeva injuraturi si am pus toate la locul lor.

Bineinteles, prin aceasta procedura, canistra si capul pompei, se umpluse-se cu aer .

Nelamurirea mea si apelez la cunostiintele voastre,adica cei care detin filtre Tetratec EX.

Se poate intimpla/afecta cu ceva filtrul daca pompa de amorsare a ramas blocat la fund?[u], mentionez ca, aerul am scos miscand pompa de mai multe ori, debitul pe out e OK.

Rezultatul, rotorul nu mai face galagie

Cu multumiri,

Vereb
bulan777, citeste cu atentie sfaturile noastre date, nu ignora ce ti-am scris despre Malawi Bloat ,

Off topic
acuma nu vreau sa ofensez pe nimeni, nimeni nu s-a nascut invatat, user @adiacvaristu60, pina sa mai dai pareri din experientele tale,combinatii de specii etc vis a vis de malawieni, recomand cu caldura mai multa carte,nu lua in nume de rau, e spre binele tau

A nu se face confuzia intre cohabitarea speciilor Moori si Crabro(nu asa cum ai scris tu ),ei convetuiesc impreuna dar never for ever , Crabro nu ajung la dimeniunile unui Moori, nici macar in lacul Malawi.
Pseudotropheus Crabro masculul atinge 16 cm iar femela 13-14cm
Moori ajung pina 25 cm rareori peste.
Moori sunt haplocromide iar Crabro mbune
salut,

si eu ,cind am inceput in ale ciclidelor malawi, nu stiam ce combinatii cit mai frumoase sa fac dpdv cromatic. Dar colegii cu experienta mi-au explicat cum stau lucrurile cu aceste ciclide, apoi am ascultat sfaturile lor si am inceput sa ma documentez la greu,sa citesc etc.

Eu urmaresc cu atentie jurnalul tau, si as recomanda cu caldura sa te limitezi la mai putine specii pina vei prinde experienta,apoi poti jongla dupa

Mergi pe mumbune, si anume:

Labidochromis Caeruleus
Pseudotropheus Acei Msuli
Pseudotropheus crabro ori Iodotropheus Sprengerae (Iodo. Sp ptr contrast )

Daca vrei sa ai aceste specii de mai jos, iti vei pune mina in cap cind vor incepe sa se maturizeze, multi au si renuntat,de ce?

Pseudotropheus Demasoni
Pseudotropheus Demasoni
Labidochromis Mbamba Bay
Sunt superteritoriali, agresivi cu specia lor si alte subspecii. Cand culorile sunt aprope la fel intre subspecii si subspecii, si dungiile au aceasi pozitionare (fie pe verticala ori orizontala) iar se da un motiv lupta continuu.
Cu timpul cel care va ceda, incet va fi si eliminat de habitatie . Din cauza stresului poate sa apara boala specifica ciclidelor malawi, anume Malawi Bloat, nu cred ca ai vrea sa ajungi aici,sa adminsitrezi antibiotice etc.Eu m-am confruntat cu asta,cu rabdare am eliminat,( multumesc colegiilor ptr ajutor stim noi cine

Multa bafta
salut,

Simbata trecuta, am facut o plimbare pe la magazinele de specialitate. Spre norocul meu la Koelle Zoo, am gasit neoane la reducere, Prin urmare,duminica dupa schimbul de apa etc, am inlocuit un JBL Solar cu Trocal Super Color Plus Dennerle, Imi place combinatia, rezultatul e super, mai ramine sa fac niste poze zilele urmatoare.

In rest sunt toate bune si frumoase
Herzlich Willkommen Herr Malin,

ich freue mich, dass du uns gefunden hast
Buna Ancamarketing,

il cunosc bine pe Luis si de obicei face lucrurile OK, dar acilea olecuta a gresit. In locul lui, standul facem cu 6 picioare de rezistenta si pe laterale cu intarituri pe diagonala. Noi, inca nu cunoastem foarte bine proiectul tau,ce biotop va fi.
Daca vei face un pic de research la praf de marmura, cu siguranta vei gasi la firmele cu materiale de constuctii ori pompe funebre ,cei care exucta morminte din marmura,suna macabru dar asta e .
Am un prieten foarte bun in Iasi, care este crescator de ciclide si nu numai. Pot da detalii pe PM daca vrei.
Salut bulan 77,

Iti urez si eu la rindul meu,,bun venit,, .
imi aduc aminte, la inceputul setupului meu cu africanii ,cite nopti am pierdut citind pe acilea topicuri si jurnale. Apoi colegii ciclidari africani m-au ajutat enorm, ca sa ajung la performanta din ziua de azi (in fiecare seara aloc max 20 min ptr documentare)

Vis a vis de background, daca iti place si mai ales ca,ai pus un efort sa obtii acest rezultat, scalda-l in acvariu. Ar fi bine sa nu lipesti cu silicon,ci sa sprijini cu niste pietre pe sticla din spate,spun asta,cindva in viitor vei obtine un model/design pe placul tau si vei schimba cu actualul

Unii spun\recomanda sa nu introducem lemne in acvariul cu cuclide africane, motivul,elimina tanin. Poti introduce linistit pietre calcaroase ptr sanatatea pestanilor,reduce concentratia asa vei dormi linistit .

Off topic
Daca nu ma insel, maestrul Koala, cind avea africani chiar exista o buturuga mare in acvariul lui de 500l, nu am citit pe undeva, sa se fii plins de tanin.
Am vizitat in ultimii ani, multe Aquariumuri (Germania,Elvetia,Olanda,Franta) si spre surprinderea mea, pe linga bolovani erau nu cioate ci copaci in acvarii, cel putin in Basel/Elvetia (malawianul are peste 50 mii litrii).
Urmaresc multe documentare, in habitatul lor mai ales la sp.Pseudotropheus acei m, vei vedea buturugi,crengi etc

Pestii:
este bine sa cumperi pui,min 8 buc per specie,intre-adevar, cin incep sa creasca iti va placea comportamentul lor si cromatica,

in rest ne auzim si multa bafta
Stefan,

ma gandesc la unul inert,ce spui?
@catalin_ si @stafanp, va multumesc pentru aprecieri. Ma gandesc sincer la substrat cu ce sa-l schimb, aici astept sugestiile voastre .
Stefan, din inima imi doresc , la unul mai mare plantat, dar trebui sa ne intilnim neaparat la mijlocul lunii august sa convingem consoarta
imi cer scuze ca, am omis sa mentionez si prezenta Endreli masculi, la nr 10 buc
Salutari,

A trecut o vreme buna de la ultima postare . S-a mai schimbat si pe acilea setupul iar cu acordul vostru, va prezint mai jos Amicii mei

Acvariu Watherhome 52l net
Neon 2 x 15 W Plant Glo
Filtrare Eheim 2008 + Denerle nano (merci lui @catalos)
Substrat pietris negru granulatie 1mm + manado ramas din vechiul setup
Mopan

Fertilizare: Easy carbo, profitto, feropol si feropol 24

Plante:
microssorium windelow
cryptocoryne undulata
cryptocoryne wendti brown
ludwiga
anubias barteri var gold
anubias barteri nana petit
valisneria
moss

Vietati:
Paracheirodon simulans 8 buc
Hyphessobrycon amandae 8 buc
creveti Amano 7 buc
creveti RCS nu doresc sa fac noapte alba, numarind
melci chliton corona 4 buc

urmatoarele
sper ca nu va plictisesc
inca un rind de poze
Salut,

Joi seara, mi-am bagat un pic degetele in acavriu si am schimbat aranjamentul pietrelor. In pozele de mai jos, veti si pestanii cum isi aleg teritoriile (vineri a fost sedinta foto ).
Sorry, dar nu inteleg, pe ce criteriu s-au aranjat pozele fata de descrierea facuta la postarea anterioara
Salutari

Ei dragilor ,a trecut si weekendul, mahmureala samd si ieri am schimbat pietrele de rau cu cele calcaroase in acvariu. A fost super funny reactia pestiilor , incercau sa intre in gauri. Ce este interesant, inca nu s-a instalat dominarea .

poza 1, Boss Laura, sterilizeaza pietrele cu un aparat de jet sub presiune fierbinte
poza 2, vedere dreapta
poza 3 vedere stinga
poza 4 vedere ansamblu.

Prietena ma sfatuia sa mai introduc pietre ca, i se pare putin gol, dar in acest caz, as pierde ceva litrii de apa care la urma vor simtii pestanii.

Astept reactiile voastre

Forum Index » Profile for vereb » Messages posted by vereb
Go to: