Message |
|
pomi
vrei sa spui ca ai renuntat la ei?..ori nu am citi bine!!!!...............eu de cind imi doresc sa am asa ceva linga boraras maculatus
|
 |
|
Nu treb sa faci nimic............ele incep sa eclozeze...........cum spui tu ca sunt sparte..probabil maine vei vedea pui mici
|
 |
|
Se poate ca Ginel sa nu participe....ma gindeam oare cind intra moldoveanul meu
|
 |
|
deci suntem de acord cu totii sa inchidem TOPICUl?
daca reusesc sa ma incadrez in timp poate voi deschide la sectiunea Carciuma.............un topic cu AQVARIUM-uri,desi cinda era..........deci voi atasa poze aqvariumul din Stuttgart vazut in anul asta,ce spune-ti,de acord?
|
 |
|
Neutro
bine te-am regasit  ...............multumim pentru poza  ...............nu arata rau dar vei accepta unele sfaturi?
1 cicleaza bine acvariul
2 planteaza mai multa valisneria in fundal si incearca sa maschezi filtru cu ele
3 incalzitorul pozitioneaza pe peretele opus cu filtru (curentii facut de filtru spre incalzitor va difuza/amesteca caldura corect in acvariu) si la fel mascheaza cu valisneria  ......restul plantelor sunt ok sa fie pozitionate mijloc spre spate
4ar merge un lemn(mopan,mahon de talie M) imbracat cu putin moss in fata niste gazon (marsilea hirsuta,glossostigma)
5 ar merge niste pietre  .....................iar in rest sa vii tu cu imaginatia (e vb de acvariul tau si avem cu totii gusturi diferite)
|
 |
|
faci un nou acvariu ,inseamna o noa ciclare...............deci: in acest timp nu e de preferat ptr plante sa fie lumina 10-12 h pe zi (sa nu apara algele etc.....1a saptamina aprinzi 6h ,a2a saptamina intre 6-8h apoi a 3-a saptamina 8 si final a4a saptamina 10h) in acest timp plantele se vor acomoda si creste sanatos.
referitor la pesti; ...te cred ca iti sunt dragi dar in acest timp treb sa te gindesti la sanatatea si comfortul lor  ..........scalarii vor creste mai mari...nu se opresc aici .... am vazut in poza (daca aveai un acvariu mai mare inainte fii sigur deja aveau alte dimensiuni).
zebrele ; sunt pesti de banc min 6 buc dar arial opus de cory si scalari
pietrisul; daca faci testul cu otet si fierbi nu are ce sa se intimple .
nu vei opta turba atunci mergi cu fertilizatori ptr plante
|
 |
|
SWQ,
sa luam cu incetisorul,ok?..............tu iti stii bugetul................merge si pietrisul din constructie cu exceptia (sa nu fie calacaros ,musai sterilizat), ori strat jbl etc....
apoi plantezi acvariul si te apuci de ciclare cum ai mentionat (durata de luminare stii ca nu faci 10-12 ore in acest timp,ci treptat 6 ore pe zi apoi cresti la 8 ore) si apoi 10h....mai astept pareri in aceata privinta.
tu vrei sa pastrezi scalarii si guramii? ..............inteleg ca inclini spre scalari?..........este de ajuns acvariul ptr scalari (nu vreau sa te dezamagesc cu capacitatea) dar eu nu as amesteca sclarii si guramii (gusturile nu se discuta).....sunt din ariale diferite......merg scalarii cu cory
in acvariul mic merg min 6 innis si crevetii
|
 |
|
Salut
vb lui @Dolly.............am inceput s ama incurc si eu in acvariile tale..................cite am inteles acuma: vrei hasemania,neoni innis,zebra,gourami si creveti RCS sa bagi?
in niciun caz: gourami devoreaza cu placere creveti,zebra la fel.......innis daca sunt mari nu dar la pui RCS da........nu vreau sa te dezamagesc........pui de creveti nu vei avaea in acvariul comunitar cu acei pesti...........ar treb sa te documentezi putini despre fiecare specie de peste si RCS.
|
 |
|
Imi place subiectul pus in discutie dar cred..................s-a deviat putin mult de tot  .acuma cine a aparut primul?.... Oul ori gaina????!!!.....
nu stiu ,dar din punctul meu de verdere ar fi cazul sa INCHIDEM topicul fara sa se lase cu sanctiuni
|
 |
|
Catalin.
pina maine vezi ce pareri mai apar.............dar imi place ce esti hotarit si un simt al umorului.................stii cum e proverbul .., mai bine previi boala decit sa o vindeci"".......
|
 |
|
nu e nicio jignire @kmol bine ai facut ca ai intervenit ca de obicei...............asa macar m-ai atentionat sa fiu mai explicit iar Catalin sa inteleaga corect..
@kmol ,catalin
|
 |
|
@kmol era vb de pesti....sorry..  ...........normal ca dupa ciclare  ........corect si oxigenul dizolvat in apa  ..........am scris la repezeala fiind la job atunci...............dar cum sunt colegi destepti in comunitatea asta...........se prind repede @kmol
|
 |
|
Catalin...
exista si aceasta varianta ...totusi e vb de un acvariu mare + substart ,decor,presiune............daca locul lui e acolo forever.....e bine!!!!!.............Catalin ce inseamna dif in bani de la sticla de 10 si 12mm?
|
 |
|
Pfffffffffffffff
@ Dolly ce facem cu baiatul asta incapatinat?!  .....................@Giany .o mare rugaminte .....pune o poza sa vedem ce ai acolo!.............sa stiim unde sa intervenim,ok?
|
 |
|
Catalin,
Ok daca ai experienta la lipit ...................merge si cu 10mm la fund/dublu  (a nu se intelege gresit de unii colegi  ). totusi vad ca ai cev aexperienta si cunostinte  .
Ventilatorul poti monta in laterla capacului pe latura mica.
La plante vezi ca sunt colegii de ai nostii di Constanta care te vor ajuta ei
|
 |
|
nu fii dezamagit...................data viitoare vei separa si dai nauplii de artemia  ............nu e chiar greu sa faci......pui inrt-o sticla de plastic apa pina la 3/4,o lingurita de sare (nu iodat) si o lingurita putin rasa de artemia...............pui aerare(piatra) si sa fie temp 25........dupa 2 zile vor ecloza si poti da(atentie nu in cantitate mare) si ce ramine dai si in acvariul comunitar
dar ptr puii decory e cam mare cantiatea care ti-am scris mai sus.....faci jum din reteta........vedem alte pareri si de la distinsii colegi
|
 |
|
|
 |
|
Felicitari Kmol ptr locatarii noi............eu zic sa nu faci probleme cu comportamentul lor fata de anncistusii.
Astept cu nerabdare poze
|
 |
|
Sunt de acord cu @ kmol la testul cu otet......(toarna peste piatra de citeva ori si asculta daca sfirie ori bolboriseste)
pietrele ar fi mai ok daca pui plate si netede
referitor la dimeniunea pestilor in niciun caz nu sunt de 8 luni.........vinde gogosi vinzatoarea..........dar incearca cum spunem cu @kmol si la urma este acomodarea in acvariul nou,pina ocupa teritoriul apoi vedem comportamentul si sa mai creasca ptr identificare............la mascul radiile sunt mai lungi si abdomenul treb sa fie mai intens colorat
|
 |
|
|
 |
|