Message |
|
Ideea mi se pare foarte interesanta. Daca reusesti te rog sa ne dai si noua mai multe informatii (mai ales ca filtrul este un EHEIM Aquaball).
Te-ai gandit cumva sa vopsesti filtrul in culori care sa semene a culori de camuflaji ? Este doar o idée personala, dar cred ca ar fi mai dificil de observat printre plante.
|
 |
|
Andpop wrote:Ce mancare le dai la pui?
Au fost crescuti de mici numai cu hrana uscata, dar foarte variata.
Eu le dau mancare de 2-3 ori pe zi (foarte putina) dar tot uscata: TetraMin, TetraWafer Mix, JBL GranoColor etc. dar nu le dau aceasi mancare de doua ori intr-o zi.
|
 |
|
@ koala
 Trag si eu nadejde ca spanu’ de barba. Sunt si eu intr-un moment de buna’dispozitie cand sper la lucruri bune.
Oricum, puii de lifalili zboara in 2-3 zile in acvariul mai mare si atunci o sa fiu mai ingrijorat pentru ei decat pentru creveti (care raman in acvariul de 60 L  ).
Am crescut H. bimaculatus si stiu de ce sunt in stare.
Am primit puii astia care mi se par deosebiti (din punct de vedere al culorii) si nu stiu ce sa fac cu ei.
Sper ca in cele din urma sa ajunga la cineva care iubeste pestii din familia Hemichromis pentru ca la mine nu-si au loc pe termen lung.
|
 |
|
@ Andpop
Am reusit sa fotografiez si eu unul din puii de Hemichromis lifalili pe care ii am. Are cam 3 cm si este unul din cele trei exemplare mai mari de care ti-am scris. Celelalte doua exemplare sunt mai mici (cca 2,5 cm) si au culori mai pale.
PS Tin puii de lifalili intr-un acvariu in care am si creveti de toate dimensiunile si nu am nici un fel de probleme cu ei. Sper s-o tina tot asa.
|
 |
|
Sunt inca mici, dar arata bine. Astept sa-i vedem crescand.
Ce este decorul din primul film ? Lemn ?
|
 |
|
Incearca sa cauti mai multe informatii dupa numele de Atractosteus spatula.
Se potriveste destul de bine cu descrierea ta pentru Alligator gar.
Bafta si ape limpezi
|
 |
|
Narcis,
Am observant ca le-ai oferit tot ce trebuie cryptocorynelor tale, dar ai verificat sa nu fie rizomii acoperiti complet de substrat? Uneori le mai afecteaza si chestia asta (mai ales daca substratul este fin).
Ape limpezi si cryptocoryne frumoase.
|
 |
|
Gabriel, m-ar interesa si pe mine programul mentionat de tine [pentru jurnal]. Am inteles ca nu poate fi utilizat decat pentru bazine marine, dar sunt sigur ca pot invata multe folosindu-l o perioada.
Crezi ca as putea sa primesc si eu o copie a programului, daca iti trimit o adresa de e-mail pe pm ?
Daca se poate, iti multumesc anticipat.
|
 |
|
Dupa o scurta perioada de la infiintare, “Borcanul cu creveti”a inceput sa se umple de locatari (=creveti) asa ca a trebuit sa mut o parte din ei intr-un acvariu ceva mai mare.
La scurt timp dupa mutare am constatat un lucru care m-a uimit: majoritatea crevetilor au inceput sa-si schimbe culoarea, adaptandu-se la noul mediu in care au fost mutati.
Dupa ce o lunga perioada am crezut ca intensitatea culorii crevetilor este stabilita numai genetic, acum am ramas uimit sa vad ca si mediul in care traiesc le influenteaza mult intentistatea culorii.
Practic, am 2-3 generatii de creveti a caror culoare este mai inchisa in acvariul cu substrat inchis la culoare si lumina putina, in timp ce fratii lor din celalalt acvariu (cu substrat alb si multa lumina) sunt mult mai deschisi la culoare.
Atasez cateva poze cu crevetii din acvariul cu substrat deschis la culoare ca sa poata fi comaparati cu cei din acvariul cu substrat inchis la culoare si putina lumina.
|
 |
|
Este Reticulated (sau Tiger) Hillstream Loach (Sewellia lineolata), un peste extraordinar, cu personalitate interesanta, care creste pana pe la 5.0 – 5.5 cm si este un sanitar excelent.
Trebuie sa-i asiguri o apa cat mai curata si cat mai oxigenata, dar in rest nu o sa ai probleme cu el.
Daca o sa postezi o poza cu pestele vazut de sus cred ca pot sa-ti spun daca este mascul sau femela (eu am doua female si sunt incantat de ele).
Nu cred ca gresesc, dar ca sa poti sa verifici daca vorbim de aceasi specie de pesti atasaez si o poza cu una din “fetele” mele.
|
 |
|
realmode wrote:Problema e ca multe pompe de apa, mai ales cele submersibile nu imping apa mai mult de 1.5m, pompele care ar face fata la 1.7 m mi se par SCUMPE.
Ce gadget-uri aveti pentru a rezolva elegant problema? Nu ma deranjeaza sa vin cu galeata pana langa acvariu, iar principiul cu vasele comunicante nu e o formula de succes la 1.7m inaltime.
Incearca sa te uiti aici:
http://www.motorhome.ro/pompe-apa.html
Poate gasesti un model de pompa care sa te ajute, chiar daca nu este speciala pentru acvaristica.
|
 |
|
Pentru moment nu ai de ce sa-ti faci probleme, dar trebuie sa iei masuri pentru a limita proliferarea melcilor. Invazia de melci comunitari a aparut datoria excesului de mancare (si/sau alte resturi biologice).
Cea mai buna metoda de a limita numarul melcilor comunitari si a aduce situatia sub control este sa folosesti melcii asasini (asa cum ai procedat). Pentru o perioada nu o sa vezi schimbari majore, dar dupa cca o luna melcii asasini vor elimina melcii comunitari maturi (capabili sa se reproduca) si atunci numarul lor va incepe sa scada rapid.
Pentru a veni in ajutorul melcilor asasini ar fi bines a reduci cantitatea de mancare pe care o dai pestilor, sa curesti mai bine substaratul si sa faci schimburile de apa la timp. In felul acesta lipsesti melcii comunitari de hrana si implicit ei se vor reproduce mai lent.
----
Evita sa folosesti orice fel de substante chimice. Chiar si metoda cu apa oxigenata, care in mod normal este buna, cred ca ar putea sa produca pagube in randul puilor de Apistogramma Agassizzi. Mai bine mai lasi melcii in pace o perioada, decat sa risti inutil sa pierzi puii de Apistogramma Agassizzi. Oricum, asasinii isi fac treaba, chiar daca nu este evident de la inceput.
Iti doresc mult succes
|
 |
|
Ma bucur ca femela de Apistogramma a depus din nou. Sper ca de data asta sa fie cu mai mult noroc.
Daca mai ai nevoie de inca o nuca de cocos pentru acvariul tau, ma ofer sa o donez eu.
Trimite-mi un pm si se rezolva.
Ape limpezi
|
 |
|
De curand a fost publicat un ghid referitor la caracteristicile catorva sute de specii de plante si de pesti tropicali de acvariu (apa dulce). Ghidul poate fi consultat de pe telefonul mobil sau de pe smartphone si este util acvaristilor de toate varstele, indiferent de nivelul lor de experienta in domeniu. Este de retinut ca acest ghid a fost apreciat de catre utilizatori cu 4,8 puncte din 5,0.
Pentru moment aplicatia este disponibila doar pentru Andriod (versiunea 2.1 sau superioara) si costa 6,51 Ron. Aplicatia poate fi descarcata de pe Google Play, de la acest link.
Cei care doresc sa fie notificati cand apar versiunile pentru iPhone sau Windows Phone, pot sa se inregistreze gratuit aici: http://www.ollapp.com/app/tropical-fish-guide-pocket-ed
PS Informatii despre un ghid asemenator destinat speciilor de pesti oceanici care pot fi tinuti in acvarii puteti gasi la acest link.
|
 |
|
Avand in vedere ca Gabriel a postat un link catre un ghid al speciilor de pesti oceanici care pot fi tinuti in acvarii, m-am gandit sa postez si eu un link catre o aplicatie software asemanatoare, dar destinata iubitorilor de pesti tropicali.
Pentru moment aplicatia este disponibila doar pentru Andriod (versiunea 2.1 sau superioara) si costa 6,51 Ron. Aplicatia poate fi descarcata de pe Google Play, de la acest link.
Cei care doresc sa fie notificati cand apar versiunile pentru iPhone sau Windows Phone, pot sa se inregistreze gratuit aici: http://www.ollapp.com/app/tropical-fish-guide-pocket-ed
|
 |
|
Lucian wrote:In general, la pompele echipate cu rotoare cu paleti/pale, nu este indicat sa strangulezi absorbtia.
Daca se stanguleaza absorbtia exista un risc destul de mare sa se arda motorul pompei, cu atat mai mult cu cat motoarele de la pompele speciale pentru acvariu sunt de 2-3 ori mai mici decat motoarele pomelor folosite in mod uzual (ex: alimentari cu apa, instalatii interioare/termice etc).
Chiar ma si intreb (la modul cel mai serios) cum au fost determinati parametrii acestor pompe.
Lucian wrote:De aceea debitul se regleaza prin strangularea refularii.
Ce draq sa mai strangulezi, ca daca ai pus un reactor CO2 "tip bitanu" sau un sterilizator UV-C ai cam terminat debitul de la filtru.
Cred ca ideea se poate aplica numai cand pompele (filtrele externe) sunt alese din start cu mult peste necesitatile acvariului.
|
 |
|
Salut nevergreen,
Presupun ca tu urmaresti acest topic pentru ca Aquaplants este "copilul" tau.
Eu urmaresc acest topic pentru ca sunt curios daca mai apare vreun comentariu util sau un update, deoarece folosesc aplicatia ta de fiecare data cand ma gandesc la un setup nou.
Chiar zilele acestea am folosit-o pentru un viitor setup sud-american si vreau sa-ti multumesc ca ai dezvoltat-o si ai facut-o publica.
Ape limpezi !
|
 |
|
Corect ! Ai dreptate.
|
 |
|
Intreb si eu asa, de curiozitate: nu ai putea sa scoti vara izolatia de polistiren din capac, ca sa se mai evacueze o parte din caldura si pe acolo ? Sau (eventual) sa faci capacul metalic si sa-l folosesti vara pe post de radiator pentru LED-uri (iar iarna sa fie izolat de polistiren)? Cred ca ai prins ideea generala.
|
 |
|
Sorin3030 wrote:Severus, plantele de la tine au fost pulverizate rapid, cred ca le-au placut.
Foarte bine ! Le mai aducem o portie la copii, ca sa creasca mari si frumosi.
marcusyon wrote:Le dau si congelaturi si fulgi si spirulina 
Ce hrana pe baza de spirulina le dai ?
|
 |
|