[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Severus
Forum Index » Profile for Severus » Messages posted by Severus
Cu sau fara by-pass mi se pare o idee buna care merita incercata.
Am vrut sa-ti scriu pt achizitia comuna de Purigen, dar inchisesei topicul.
Poate alta data.
Iti doresc o seara placuta si ape limpezi (daca ai reactor cu Purigen nici nu se poate altfel).
marcusyon wrote:Eu nu am problema cu ei

Presupun ca le dai si hrana care contine vegetale (probabil niste pastile sau fulgi care au si spirulina).
Daca beneficiaza de o hranire echilibrata este posibil sa lase plantele in pace (dar nu e sigur ).
marcusyon wrote:Sa nu ii manance plantele

Deja vrei prea mult.
Asta n-ai s-o vezi !
Mai degraba or sa faca pui ca vivipari, decat sa nu roada un pic la plante.
E ! Acum se apropie foarte mult de ce aveam eu in cap. Nu am luat in considerare dozatorul de mancare (nu am folosit niciodata pana acum si nu stiu cat de util ar fi).
Evident ca la mine capacul o sa fie mai ingust (2 sau 4 neoane, in functie de tipul acvariului -> 60 sau 200 L).
In plus, as vrea sa-i pun 2 ventilatoare de pc (12V) pe partea orizontala din spate, cuplate cu senzorul de caldura realizat de @Georg (Thermostatic Fan Speed Controller).
Sorin3030 wrote:Cu bataile, ce sa zic...se bate fiecare cu fiecare, acum unul il alearga pe altul, dupa care se intoarce ala, se pun buza in buza, apare al 3-lea la bataie si tot asa.

Asta este o dovada ca pestii sunt sanatosi si vigurosi.
Eu as fi fost foarte ingrijorat daca NU se bateau intre ei. Pana la urma sunt ciclide ! Este normal sa se lupte pt suprematie cand ii pui intr-un teritoriu nou. Dupa ce isi impart "zonele de influenta" se mai linistesc un pic.
La varsta lor arata excelent, li se vede deja culoarea rosie si sunt plini de energie.
Ce poti sa-ti doresti mai mult de la ei ?
Mie imi place proiectul de capac facut de Lucian si intentionez sa-l folosesc ca sursa de inspiratie pentru un capac mai mic, de 60 x 30 cm (pentru inceput).
Spre deosebire de proiectul original, o sa folosesc un plastic rigid de 4 mm (probabil alb), iar o parte din componente intentionez sa le fac transparente. Daca va fi necesar, voi folosi si cornier de plastic (alb) pentru intarituri.
Inca o data, iti multumesc Lucian pentru ca ne-ai prezentat in detaliu proiectului tau, oferindu-ne o baza de plecare pentru un proiect de capac si usurandu-ne astfel viata.
Ape limpezi ... si ce-a zis koala !
Foarte frumos acvariul, iar veredele acela intens il face sa arate plin de viata.
Pacat ca viata lui se apropie de sfarsit.
Astept sa vedem un alt acvariu, la fel de frumos ca acesta.
Ape limpezi.

b37dra wrote:Severumi vor creste si din cauza tetrazoanelor nu vor avea culorile cele mai frumose si nici aripiaorele lungi si frumoase, tetra le vor cipi putin aripioarele si nu vor mai fi atat de frumoase iar
culorile din cauza stresului provocat de tetra vor avea o culoare mai inchisa cum fac majoritatea pestilor in special cei americani cand nu le place ceva se inchid la culoare

Credeti ca in loc de Barbus tetrazona ar fi mai potriviti niste pesti mai pasnici gen neoni (Paracheirodon innesi) sau Puntius titteya ?
Acestia din urma nu vor deranja aripioarele severumilor, dar credeti ca acesti pesti mai mici si mai docili ar rezista in acelasi acvariu cu severumii ?
Lucian wrote:Altfel mai putem discuta pe marginea subiectului ...

Ieste mai bine asa ... dar daca avem si un model 3D facut in Google Sketchup ce bine era pt astia care nu avem viziune in spatiu.
Poate ne ajuta un coleg care se pricepe.
Poate ne recomanda koala pe cineva ...
Insistam, insistam ...
Dupa cum spuneam, articolul are valoare practica - si asta este foarte important.
Chestia cu "scrolatul" stanga-dreapta cred ca s-a rezolvat si pozele se redimensioneaza automat (presupun).
Oricum, alea ie poze (sub 100k) ? E adevarat ca se vede, da' unii dintre noi suntem mai chiori de felul nostru.
De asemenea, ar putea sa inlocuiasca pozele cu unele mai mari.
Si asta ar putea s-o faca singur - multumim anticipat.
Mie mi se pare un articol foarte util (cu o reala valoare practica!).
Eu cred ca ar merita lipit la colectia cu articole bune (adica facut "lipicios" ).
Ramane sa decida "cel de sus".
koala wrote:- ramane de studiat cum 'reaku le lipim noi de placa de titan?
- stau si ma gandesc sa le lipim cu pasta termica... apoi, ii footem de-a lungul conturului o mica siliconeala. Ce ziceti?

Ideea cu pasta termica este excelenta in orice domeniu care are nevoie de transfer termic:
- rezistenta mecanica excelenta (in special cea cu argint);
- rezistenta electrica infinita (teoretic);
- rezistenta termica aproape zero.
Daca ii mai footeti si o mica siliconeala, va fi izolata de apa din acvariu, deci 100% aquarium (reef) safe.

Da' la costuri s-a gandit cineva ?
Pun doua preturi de pasta termica, doar ca referinta. Oricum, restul preturilor pt pasta termica sunt in aceesi gama, indiferent de furnizor.

Arctic Silver Alumina Thermal Adhesive - cca 50 Ron / 5 g

Arctic Silver AS Thermal Adhesive (cu 99,9% argint) - cca 100 Ron / 7 g

Sau are cineva o sursa de pasta termica de calitate la niste preturi mai "omenesti" ?
Eu deja folosesc pentru un acvariu si sunt foarte multumit.
Avantajul este ca poti sa pui mai multa roca vulcanica decat capacitatea filtrului (fie intern, fie extern).
Trebuie doar putina imaginatie. (As putea sa pun o schema simpla sau o fotografie, daca credeti ca este de interes).
Avand in vedere ca si roca vulcanica este un material natural foarte poros si inert dpdv chimic, nu se poate folosi ca filtru biologic (gen Matrix)?
Chiar daca ar avea porozitatea mai scazuta decat a unor materiale de firma cu calitati recunoscute, ramane un mare avantaj: deoarece este mult mai ieftina, se poate folosi pentru construiea unui filtru DIY cu o capacitate mare, la costuri reduse (deci cu eficienta f ridicata).

Ceva pareri / sfaturi / sugestii ?
PS Cred ca poate fi folosita fara nici o retinere si in mediul marin.
Asa este !
PS Scuze de off-topic. Un Admin ar trebui sa sterga mesajele astea
@ k
Chiar asa de batran este ca are nevoie de astfel de urari (indemnuri?) ca sa fie fericit?
Parca la tine scrie "Batran si obosit", nu la Lucian.
Foarte misto ideea. Iti multumim ca ne-o arati si noua (o sa ne fie de ajutor pe viitor).
Daca nu iti este greu, cred ca ar fi util sa postezi si schitele cu dimensiuni (proiectul tehnic).
Daca documentatia este prea mare iti pot trimite o adresa de e-mail pe pm.

Alubond - poate incercam sa facem o achizitie comuna. Daca este pe suport de plastic (Poliester) sunt interesat si eu de o bucata.
Sa ai ape limpezi, capace frumoase si lumini excelente.
Cu toate ca nu am mai pomenit nimic de "Borcanul cu creveti" lucrurile merg bine aici, iar populatia creste incet, dar sigur.
Doamnele crevete naparlesc periodic, dupa fiecare naparlire masculul mic, dar harnic le ia urma (photo 1), apoi le alearga, le prinde si impreuna pregatesc o noua generatie de creveti (photo 2 si 3).
Dupa cateva astfel de cicluri "Borcanul" s-a cam umplut asa ca a trebuit sa mai transfer din locatari.
Ultimul pachet a plecat catre caesar_iulian.
Sa se bucure de ele.
----------------------
Pentru moment s-au terminat toate plantele pe care intentionam sa le donez.
Se poate inchide topicul.
Multumesc pentru gazduire.

Forum Index » Profile for Severus » Messages posted by Severus
Go to: