[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Severus
Forum Index » Profile for Severus » Messages posted by Severus
Message
Auzind ca unii colegi de forum vor sa afle care sunt sud-americanii cei mai "tari in Ooo" (JD, Oscari, Red devil, Vieja, Severumi etc), melcii mei pomacea bridgesii v-au pregatit un mesaj azi-noapte si acum m-au rugat sa pun o poza din partea lor. In fond sud-americani sunt, Ooo au, asa ca va lasa pe voi sa decideti daca nu cumva EI sunt cei mai tari in Ooo.
Cred ca nici un sud-american (de acvariu!) nu le poate face concurenta … poate doar niste pescari inarmati cu harpon si plasa.


Imi place cum arata acvariul tau. De fapt, mi-a placut creanga aia de red moor de la inceput.
Acum o sa ai nevoie de putina rabdare pana incep sa creasca plantele si se stabilizeaza acvariul.
Important este ca ai pornit bine.
Multa bafta
Acum, ca lucrurile merg pe calea cea buna, doresc sa le multumesc tuturor colegilor de forum care m-au ajutat sa pregatesc acest proiect. Fara sprijinul lor nu as fi reusit sa pornesc acvariul.

PS Aseara am reusit sa le mai fac cateva poze “roscovanilor” si le adaug la acest post.

Dragos,
Sunt sigur ca ai dreptate.
Eu nu ma pricep la acvaristica marina si am pus link-ul doar in speranta ca cei care se pricep vor putea sa evalueze corect metoda.
Iti doresc o zi placuta si ape limpezi

PS M-am uitat pe topicul tau cu Reef-ul si am fost impresionat. Superb setup. Acum stiu cui sa-i cer sfaturi, daca o sa ma apuc de un acvariu marin.
Buna dimineata

Am gasit un link care ar putea sa te intereseze:
http://www.aquaripure.com/index.htm

Iti doresc o zi placuta si ape limpezi.
Multumesc tuturor pentru comentarii si pentru aprecieri.

Sorin3030 wrote:Cu ce se ocupa, e un fel de ancistrus mai eficient la capitolul alge?

Este un fel de ancistrus, dar mult mai mic (max 5.5 cm).
Nu stiu cat de eficient este ancistrusul la alge, dar dihania asta (Sewellia lineolata) curata geamurile mai bine ca mine. Asta este datoria ei in acvariu.
In plus este si simpatica (se urca pe geam sau pe cea mai inalta piatra, salta capul, isi holbeaza ochii si se uita in toate partile ca sa vada ce se intampla in acvariu).
PS Vorbim si facem si poze.
Astia sunt unii dintre cei mai speriosi pesti pe care i-am vazut la viata mea !!!
Cu greu am reusit sa fac cateva poze cu toti patru.

In cel mai scurt timp vor aparea si primele poze cu roscovaii [Red spotted Severum] (care sunt mai mult portocalii ).
Chiar si asa sper sa iasa in evidenta, avand in vedere ca restul culorilor din acvariu sunt mai sterse.
Pana si ceilalti pesti sunt numai pe nuante de alb, negru sau gri.
Este posibil ca primele poze cu roscovanii (Red spotted Severum) sa fie si ultimele poze cu plante in acvariu (cum prevesteste Sorin) da’ nu-i nici o problema. Roscovanii sa fie sanatosi.

Rezumat:
Acvariu: Juwel Rio 180 cu tot cu mobilier;
Plante: pe moment o multime de palnte easy; pe viitor ce o sa ramana dupa ce se satura severumii;
Pesti:
- Corydoras panda – 5 buc (alb cu negru)
- Hyphessobrycon herbertaxelrodi – 8 buc (negru cu alb)
- Sewellia lineolata – 1 buc (gri inchis cu putin alb)

Mai ramane sa prezint doar personajele principale (dupa ce reusesc sa le fac cateva poze ).

Valori teste apa: NH4 = 0.05 ppm, NO2 = 0.5 ppm, NO3 < 5 ppm (sau < 10 mg/l), KH = 7 dH, pH = 7.5-8.0
A mai trecut ceva timp, iar puii de Hemichromis lifalili au mai crescut un pic. Doi au trecut bine de 3 cm, in timp ce ceilalti 3 sunt putin sub aceasta dimensiune.
Deja sunt atat de mari incat pot sa-i fotografiez fara macro.
Cu toate ca sunt neasteptat de cuminti pentru specia lor, va trebui sa ma gandesc din timp sa gasesc o casa noua pentru 2-3 exemplare pe masura ce vor creste.
Putina rabdare stimabile scorpion ! Cum sa ma grabesc sa bag niste pesti asa frumosi, destepti si cuminti ca Red spotted Severum intr-un acvariu neciclat ?
Pentru inceput am introdus un card de neoni negri [Hyphessobrycon herbertaxelrodi] care au rolul de a anima partea superioara a acvariului, dar si de a verifica calitatea apei.
Daca neoni rezista, vor rezista si severumii. Daca neonii negri o mierlesc, inseamna ca trebuie sa mai astept pana sa bag barosanii.
Sorin3030 wrote:... stiind ce ai acolo, ti-as putea sugera sa mai faci cateva ascunzatori pentru pestii mai putin curajosiO pestera-doua ar fi de vis pentru ei.

@ Sorin Pentru moment mi s-a terminat provizia de lemne si bolovani asortati cu cei grecesti, dar de indata ce voi actualize stocul o sa fac si cateva ascunzatori.
Multumesc pentru sfat.
Va multumesc pentru comentarii si aprecieri.

@ anedelcu Pentru moment, acvariul este in faza de “schita”. Din pacate a trebuit sa grabesc pornirea acvariului fara sa am tot materialul necesar la dispozitie, dar sper sa mai pot face niste ajustari pe parcurs.
In ce priveste Cryptocoryna, nu cred ca voi avea de vanzare … dar sigur voi avea cativa pui de donat unei colege de forum (numai sa mai creasca un pic … Cryptocoryna, nu colega).

@ koala Pietrele alea sunt foarte frumoase si de la ele a pornit tot designul pentru acvariu. Trebuie sa spun ca am pietrele de la un coleg mai special de pe forum care m-a ajutat de multe ori. Sper ca voi putea sa-l numesc si preieten, daca nu are nimic impotriva.

@ b37dra Multumesc pentru apreciere.
Cu o saptamana in urma am pornit un acvariu care va fi destinat cresterii catorva exemplare de Red spoted Severum. Cu toate ca am folosit inca de la inceput bacterii de buna calitate (BioDigest + BioTrace), acvariul nu este complet ciclat (NH4 = 0, NO2 = 0.5, NO3 = 10 ppm).
[Folosirea bacteriilor la ciclare iti asigura un spectru larg de bacterii in acvariu, o ciclare corecta si rapida, dar nu face minuni de pe o zi pe alta. Este exclus sa obtii un acvariu ciclat si stabil in numai cateva zile, orice metoda ai folosi. Oricum ai proceda, este bine sa lasi mediul din acvariu sa treaca prin toate fazele si sa introduci pesti numai dupa ce testele de apa iti dau rezultate corespunzatoare.]
Pe perioada ciclarii am adaugat in acvariu toate plantele easy pe care le-am avut la dispozitie (vezi foto).

Andpop wrote: ... ar fi posibila o convietuire intre cele 2 specii? [nota: adica hemichromis lifalili si corydoras paleatus]

Pana ieri am tinut puii de H. lifalili cu niste pui de Corydoras panda (cca 2,5 – 3 cm) intr-un acvariu de 60 L si nu am avut nici un fel de incidente.
Totusi, nu este o combinatie pe care sa o recomand pe termen lung.
Multumesc pentru sfaturi Scorpionule.
Deoarece Corydoras n-au vrut sa intre in plasa nici dupa ce am pus mancare, a trebuit sa folosesc o metoda mai “jmechera”: o plasa mult mai mare pe care am cumparat-o ieri.
Acum, toti Corydoras sunt in acvariul mare.
Profit de aceasta ocazie ca sa pun prima poza cu puii de Corydoras panda la noua lor locuinta.
PS Cu banda aia neagra pe ochi seamana cu niste banditi mustaciosi.
@ borsec, iti multumesc pentru puii de H. lifalili.
Nu numai ca sunt frumosi (daca ziceti voi ) dar au si un temperament extraordinar.
Deja si-au impartit teritorul, dar mai au loc lupte la “granite”. Este uimitor sa vezi piticii astia de 3-4 cm cum se infoaie si se lupta gura la gura.
Spre uimirea mea, inca imi lasa crevetii in pace (preventiv, am scos femelele gestante si mi-am luat "la revedere" de la restul ).

@ borsec – Sa iti traiasca noua generatie si sa te bucuri de ei !
Zilele trecute am vrut sa prind cativa pui de Corydoras panda pentru a-i muta intr-un acvariu mai mare. Din cauza unui telefon neasteptat am luat o mica pauza, dar am lasat plasa in acvariu. Cand m-am intors sa-mi reiau activitatea, am avut o surpriza: un pui de Hemichromis lifalili se instalase in plasa ca in propria lui grota si o preoteja de alti pesti si de … mine.
Am fost uimit sa observ ca acest “pitic” de 3-4 cm a inceput sa-si apere teritoriul, la fel cum fac si exemplarele mature. In plus, nu a manifestat nici un fel de frica de mana mea. Impresionat de curajul lui, i-am facut cateva poze, ca sa vada lumea ce pui curajos si hotarat este.
Pana la urma l-am “mituit” cu cateva graunte de mancare si m-a lasat sa iau plasa si sa fugaresc pui de Corydoras panda in continuare.
CcC wrote:1. daca chiar vrei sa pui polistiren trebuie sa-l lipesti cu silicon.

Nu este obligatoriu sa-l lipesti cu silicon.
Poti sa pui niste roci / pietre mai “serioase” si sa ai grije sa tai colturile / zonele libere la polistiren ca sa nu-l ridice apa.
Eu am folosit metoda asta pentru 2 acvarii si este Ok.
Succes cu noul proiect.
monoceros wrote:Am achizitionat de vreo saptamana 4 SAE si observ ca nici nu vor sa se atinga de BBA, manaca alge de pe unde pot, dar BBA ocolesc.

BBA nu este hrana lor favorita. Mai intai vor consuma orice gasesc in acvariu (inclusiv alte alge) si abia apoi se vor apuca sa manance BBA (dar nu este sigur ). Chiar daca vor consuma BBA o vor prefera pe cea proaspata.

Daca ai BBA de mai mult timp este necesar sa o combati folosind metodele clasice:
1. Realizezi un echilibru intre fertilizanti, CO2 si iluminat;
2. Folosesti Flourish Excel (de la Seachem), Easy Carbo (de la Easy Life) sau Carbon Green (de la Aquatic Nature). Se pare ca cel mai eficient este Flourish Excel datorita compozitiei oarecum diferite fata de Easy Carbo si Carbon Green.
3. Poti folosi ca alternativa un tratament cu peroxid de hidrogen (apa oxigenata pe care o gasesti la farmacie).

NU te baza numai pe SAE ca sa-ti rezolve problemele legate de alge, mai ales ca mentionezi:
monoceros wrote:... ca alge sunt destule.

SAE sunt buni doar pentru “fine-tuning” daca pot sa spun asa.

Bafta
Eu am cont numai pe acest forum asa ca nu sunt la curent cu ce se intampla in alte parti.
In general am simtul umorului (sau incerc sa am) dar acum vorbesc serios: am un filtru EHEIM Aquaball 180 si m-am gandit ca daca tot il vopsesc, sa il vopsesc intr-un mod care sa-l ascunda cat mai bine printre plante.

Acvariul cu filtrul Aquaball 180 il poti vedea aici:
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20/23273.page

Pentru moment am retineri, pentru ca nu am mai facut asa ceva, dar orice idée de a masca sau camufla filtrul intern este bine’venita.
 
Forum Index » Profile for Severus » Messages posted by Severus
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com