Message |
|
In momentul de fata "fetita" arata foarte bine. Cred ca a avut noroc sa ajunga la tine. Ar fi pacat sa nu-i aduci si un baietel.
Cred ca INCA nu este cazul sa-ti faci griji pentru pui. DACA o sa scoti pui de la ei, poti sa-i donezi pe forum (eventual poti sa-i dai la un petshop in schimbul unor plante).
Severumii nu au avut prea mult succes in ultimii ani pentru ca nu li s-a facut suficienta "publicitate" si multi acvaristi nici nu au auzit de ei (familia Cichlide, subfamilia Heros).
Uita-te in acvariul tau: ai plante, iar in ultima poza cred ca se vede un crevete in partea stanga. Nu cred ca ai sa vezi asa ceva in multe acvarii cu cichlide!
In plus, au aparut si varietati coloristice foarte frumoase (inclusiv red spoted severum si unele exemplare de golden severum care seamana la culoare cu discusii leopard skin). De fapt, severumii pot fi considerati un fel de "verisori" mai mici si mai toleranti ai discusilor.
PS Pun si o poza cu un rotkiel severum, pentru cei care nu stiu cum va arata "fetita" ta in curand.
Rotkiel Severum cu pui

|
 |
|
Salut Sorin,
Ma bucur sa mai intalnesc pe cineva care este interesat de severumi.
Eu cred ca ar fi bine sa aduci si un mascul pentru femela de severum rotkeil, cat sunt tineri (mai ales daca vrei sa-i imperechezi pe viitor).
Sunt sigur ca gasesti si la Dan si la nevertebrate.
Iti doresc mult succes si sper sa pastram legatura.
PS Ai putea sa adaugi o poza cu femela de rokteil?
|
 |
|
Salut Mihai,
Crezi ca genul acesta sau acesta de pH-metru electronic ti-ar fi de folos ?
(Exista mai multe modele in aceasta gama de preturi, precum si unele mai scumpe.)
Iti doresc mult succes si trece-ma pe lista de clienti!
|
 |
|
@koala
Multumesc pentru sfaturi.
1. Am fost aseara la Reef (Pantelimon) dar nu mai aveau severumi. Oricum, cei de la Reef au fost foarte amabili si cred ca o sa colaboram bine pe viitor.
2. Ai reust sa reproduci severumi ?
Iti doresc ape limpezi in acvarii !
|
 |
|
Rocile Rosso Marmo au ajuns rapid la destinatie si arata bine.
|
 |
|
Buna dimineata Adrian si bine ai venit pe forum.
Imi place substratul din acvariul tau.
Ai putea sa-mi spui ce este ?
Mult succes si Ape limpezi.
|
 |
|
Daca imi aduc aminte bine cam asta este scara TDS = Total Dissolved Solids
(totalitatea substantelor solide dizolvate intr-o solutie/apa).
Pentru acvarii este de interes doar extrema stanga. [a graficului !]
|
 |
|
@scorpionul
Buna Bogdan si iti multumesc pentru comentariu.
Ma bucur sa intalnesc oameni interesati de acvaristica, care au si simtul umorului.
Partea proasta este ca nu stiu cat umor o sa aiba sotia mea cand o sa afle ca imi doresc un acvariu de peste 300 litri. Daca nu ajungem la o concluzie comuna s-ar putea sa mai aman un pic acest proiect.
[Partea proasta cu sub-familia Heros (Severum, Efasciatus, Rotkeil etc) este ca trebuie sa cresti mai multi pesti de mici ca sa ai mai multe sanse sa se formeze o pereche de reproducatori, altfel te uiti la ei ... degeaba. Sunt foarte mofturiosi in alegerea unui partener - deci avem inca ceva in comun. Eu am avut noroc ... dar in ce-i priveste nu as lua numai doi si sa merg numai pe noroc.]
@nica
Multumesc.
|
 |
|
Dragi colegi [de forum] va multumesc pentru urarile de bun'venit si va doresc apa limpede'n acvarii !
|
 |
|
Plantele, impreuna cu un bonus mic si vioi, au ajuns cu bine la destinatie.
Multumesc si recomand pentru seriozitate si amabilitate.
Severus
|
 |
|
Ai un pm pentru plante.
Iti doresc o seara placuta si ape limpezi.
|
 |
|
Salut Husky,
Off-topic:
Am remarcat in filmuletul de pe youtube ca ai niste roci (pietre) foarte interesante in acvariu (grena?).
Daca nu este cu suparare, ai putea sa-mi spui si mie de unde le-ai luat ?
Multumesc pentru raspuns si Ape limpezi !
Severus
|
 |
|
Cred ca ar fi util sa adaugi o fotografie cu acvariul pe care doresti sa-l vinzi.
Poate ne-ar ajuta sa ne decidem mai usor.
Multumesc anticipat.
|
 |
|
Creative,
Stiu ca Bioflow 3.0 este un filtru intern bun, cu un debit real de cca 600 l/h, dar nu intentionez sa-l folosesc in setupul meu. Cred ca este doar ceva subiectiv, dar ... asta este.
Iti doresc un week-end placut si ape limpezi in acvariu.
Severus
|
 |
|
Va multumesc foarte mult pt raspunsuri si sfaturi.
Avand in vedere mesajele voastre m-am hotarat sa achizitionez un filtru JBL CristalProfi e901.
As mai avea o intrebare:
Ce as putea face cu filtrul intern (Bioflow 3.0), care vine o data cu acvariul Juwel Rio 180 ?
Este un filtru excelent, cu medii biologice si surface skimmer (debit pompa 600 l/h), dar nu intentionez sa folosesc acest filtru in setupul meu.
Sfaturi ? Pareri ?
Va doresc ape limpezi si un week-end placut.
|
 |
|
Lampa High-Lite Juwel T5 pentru bazine Juwel de 100 cm [ex: Juwel Rio 180] are doua neoane de 895 mm (2 x 45 W).
Pentru o utilizare mai eficienta a lampii poti sa achizitionezi si 2 buc reflectoare Juwel de 895 mm (optional) - cca 51 Ron / buc in magazine.
Iti doresc ape limpezi si o seara placuta.
Severus
|
 |
|
In calitate de membru nou al acestui forum as dori sa-i rog pe membrii cu experienta sa ma ajute cu cateva sfaturi in alegerea unui filtru extern pentru un acvariu de 180 litri. (Pregatesc acest acvariu pentru a gazdui cateva cichlide sud-americane.)
Pentru moment m-am gandit la cateva modele de filtre externe, dar nu sunt sigur care ar fi cea mai buna alegere intre EHEIM 2224; TETRATEC EX 700 (EX 1200) si JBL CristalProfi e901 GL. (Debitele filtrelor sunt cuprinse intre 700 si 900 l/h.)
Astept parerile si sfaturile voastre si le multumesc in avans celor care isi vor face timp sa-mi dea cateva indrumari.
Va doresc ape limpezi si astept raspunsurile voastre.
Severus
|
 |
|
Sunt un fost acvarist care a facut o pauza de cativa ani buni in domeniu si acum ar dori sa reia activitatea legata de acest hobby.
Ma numesc Severin C. si locuiesc in Bucuresti.
Pentru inceput as vrea sa realizez un acvariu care sa aiba ca personaje principale cateva exeplare de Heros Severus (Cichlsoma Severum).
Doresc sa le multumesc in avans tuturor celor care imi vor oferi ajutor, sfaturi sau indrumari in acest sens.
|
 |
|