[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: dan-iulian
Forum Index » Profile for dan-iulian » Messages posted by dan-iulian
Pare rau. Am mai vazut astfel de cosuri. Am avut la severumi si hypselecarai si nu cred ca a fost HITH. Am tratat la greu: sare, bai de verde de malachit, backtopur, metronidazol... pana la urma s-au vindecat. Nici acum nu stiu ce a declansat, ce a fost si la ce a cedat, cu siguranta.
Colegul Marcusyon a avut ceva asemanator : http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/240/32557.page
Epopeea JD si proiectul EBJD continua.
Mi-a iesit treaba!!! Am un bazin plin de EBJD... e adevarat ca au juma de centimetru, dar se cunosc deja de cei clasici. De acum incerc sa-i tin in viata si sa-i fac mai maricei, poate la astia electrici or fi doritori... am vazut niste preturi de m-a luat cu ameteala, uitasem cat m-au costat pe mine electricii. Asa e creieru setat la alde astia cu goanga in cap uita cat au cheltuit, noroc ca unii mai au si neveste sa tina scoru sau macat sa tempereze elanu. Asta vara disperat ca nu imi iese dupa 2 ani pasenta cu EBJD era cat pe aci sa dau o comanda de pui sa incerc alta linie.
Ce sa zic is cat se poate de bucuros!
Mai jos seria noua de pui (i-am separat acu o saptamana sa-i pot ingriji mai bine) si tacso, cocoana sta pitita se pregateste de o noua ponta.

Se pun in vanzare 5 bc. oscari frumosi, grasi si sanatosi din productie proprie - cca 15-16 cm, ultimii din 140 (iesiti din oua pe 5 iunie).
Parintii - femela red, tac-so tiger red.
3 red
2 tiger

10 lei/bc. sa am si eu de-un suc.
pot aduce in Buc. cand am drum.
MRbt wrote: De mancat le dau deocamdata jbl novoflower mini (https://www.jbl.de/en/products/detail/2290/jbl-novoflower-mini).

Meniul respectiv este foarte bogat in proteine. Severumii au nevoie si de hrana vegetala - poti combina cu furaje pentru africani. Vezi si artemia congelata.

Topicul are o sectiune Hrana. vezi : http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/11229.page
SPLENDID!
Alin37 wrote:Salutare
Am reusit sa gasesc pana la urma 3 severum gold din care imi face impresia ca este un mascul si doua femele daca poate sa imi confirme cineva . cei doi din prima poza ( cred ca un mascul si o femela stau numai ei impreuna tremura unu pe langa celalalt si o fugareste pe cealalta )
Mai am putin de lucru la amenajarea acvariului dar treaba merge ok
am doua intrebari .

1. cu ce hraniti voi americanii ?

2. am gasit o radacina frumoasa de plop dupa ce o curat si o las la murat se poate baga in acvariu ?

1. prima poza ai un mascul si o femela.
2. a doua poza pare sa ai 2 masculi si o femela.
Aripioara dorsala ascutita - mascul (sunt si putin mai solizi decat femelele desi nu e o regula batuta in cuie).
Felicitari pentru depunere. Pune-le piatra ”nuptiala”, oricum pui cu cel de-al treilea companion nu vei avea, are dansul grija. Pleco, daca mai e pe acolo, e si el mare amator de icre.
Plopul putrezeste foarte repede, dar il vei face fericit pe ”plecolau”. Nu strica sa oparesti un pic lemnul ala (impotriva unor eventuale bacterici nedorite). Acu ce sa zic, eu nu-mi bat capul cu lemnele, nu le sarez, le spal un pic si le bag direct, dar am vreo douazeci de ancistrusi si tot atatia pomacee intr-un bazin.
Haleala la indemana si pentru dimensiunea lor e ok, tetra discuss. Eu le dau de obicei SAK mix. Niste artemia sau blodworms nu refuza, din cand in cand, ori ceva creveti... Vara le mai scap cate o rama de pamant.
Severumii nu sunt foarte usor de crescut, mai ales de la 2-4 cm... Chiar daca nu sunt discusi, au aproape aceleasi nevoi: apa ff curata (apa limpede nu-i neaparat curata!), mancare buna (nu doar uscaturi - artemia, mixtura de inima de vita), temperatura de crestere : cca 28 grade, oxigenare buna s.a.m.d.
Se intampla ca unii mor de mici.. iar altii ajung la maxim 12 cm la maturitate.
Intr-adevar red spott sunt mai pretentiosi, cresc mai greu si se imbolnavesc mai usor. Si eu am luat acum 2 ani de la nevertebrate rotkeil 5 bc din care am obtinut 2 perechi si o femela stinghera care evident fiind fugarita si stresata de ceilalti a ramas mica si intr-un final a cedat!
Green sunt cei mai rezistenti, fiind cei mai apropiati de rudele lor din natura.
Am uitat. Severumii aia care ajung la 12cm sunt ”handi” sau prost crescuti! Dimensiunea normala este in general intre 20-25 cm.
Asa cum a precizat Koala mai sus, ar fi relativ OK juwel 180 pentru o pereche, daca nu ma insel are 100 cm lungime si 40 cm latime. Cam la limita in opinia mea pentru o pereche de adulti.
Golden, red spott, green pot ajunge lejer in 2-3 ani la 20-25 cm, dar, aveti in vedere ca la 25 lungime au cam 18 latime... adeaca ca niste carasoi grasi! Optim, ar fi un bazin pe la 120 - 150 lungime.
Decorul vazut mai sus cu atat de multe lemne le poate dauna - daca se ranesc, nu se vindeca atat de repede ca oscarii, apar ciuperci, infectii.... etc.
Cele mai potrivite sunt cracile de salcie (cea creata este deosebit de aratoasa in acvariu)
Rotkeil ar fi, probabil, cei mai potriviti in acel bazin - dimensiunea lor este mai mica - 15-18 cm - sunt ceva mai activi, iar culorile la imperechere sunt extraordinare.

ca exemplificare - bazinul fiului meu (o filmare mai veche, intre timp au mai crescut) (160x60x60cm):

Rezolvat!
2 tratamente succesive cu baktopur 3 zile, o zi pauza, schimb masiv de apa.
In ziua a 7-a a dat aproape complet inapoi. Pentru siguranta am continuat inca o saptamana cu Metronidazol , sare si verde de malachit.
Temperatura pe durata tratamentului 30 gr. (Severumii suporta ff bine).
Rezultatul :
Salutare,
Acvariu 260 l, filtrare fluval 305, schimburi 50-60% saptamanale sau la cel mult 10-12 zile. Acvariu fara susbstrat de mai bine de o luna.
Popula?ie: o pereche de Severum red Spot, tinuti singuri pentru o eventuala depunere, dadeau semne ca ar vrea.
Exista ca decor o singura buturuga mare si un ghiveci de lut.

Sambata trecuta, efectuat schimbul de apa masiv circa 60-70%.
A doua zi - mascul cu ochi umflat, lipsa pofta de mancare ( asta se întampla de vreo doua saptamani - mancau putin le ardea de fugareala).
Am inceput de Duminca un tratament cu baktopur, conform indicatiilor 1 pastila la 50 l - 3 zile , apoi schimb apa, aplicat iar bactopur.
Temperatura 30 C
Dupa 5 zile umflatura a dat foarte putin inapoi (vezi poza).
Pe ochi a aparut albeata , ceea ce nu era in primele 3 zile.
Mananca foarte putin - tetradiscus. In rest alearga femela...
Ma puteti careva sfatui ce as putea face in continua pentru a-l salva?
Donez ancistrusi cca 5-6-7 cm.
Donez pomaceea galbeni - mari (extra-large )
Nu trimit prin tara.... poate Bucuresti cu microbuz sau cand am drum.
Pai? Raman numai oscarii?
Buna paratraznita.
Pe cand maestre un ciortan pe la vreo juma de kil in sumpu ala?
Pot recomanda un JBL 1901(2), volum mai mare la un pret rezon sau incomparabil mai bun - Fluvalul 406, chiar daca nu pare mare, te asigur ca e mai bun decat toate variantele de mai sus, face si o filtrare mecanica OK (are niste bureti - un soi de prefiltru, care preiau foarte bine materialul grosier si se curata ff usor), iar materialul cu care vine dotat este excelent. Desigur, se poate inlocui cu siporax, matrix... etc. Mai silentios decat toate celelalte enumerate aici datorita sistemului destept al rotorului (am avut toate modelele enumerate aici, mai putin sunsun).

Pesti versus volum: Severumii ajung la 20 cm - necesar cca. 100 litri/buc., acvariu minim 120 cm (de preferat mai lung).
Poate din cei 5 vrei sa alegi o pereche, cam atat iti va permite acvariul. Exista avantajul ca va dura vreo 2 ani sa ajunga mari, pana atunci poate treci la un bazin mai mare...
Atentie! Sunt relativ pasnici intre ei. Totusi, femela are nevoie de sa ascunda pe undeva, la nevoie, deci ceva decor maricel ii va fi util.
Pleco - se face ditamai dihania am avut unul de vreo 50 cm... acum am un pui de vreo 30 cm... Mizeria pe care o face un adult este indescriptibila.
Eu as baga 2-3-4 pui de ancistrusi. Sunt mai potriviti in acvariul tau.
Plantele ies din discutie.

POZE!!! sa avem ce comenta!
SUPERBI!

Am si eu vreo 25-30 de ancistrusi + 1 plecalau baban, dar nu am asa mare deranj ca la matale... oare cei vreo 25 de melci pomaceea or hali brichetele astora?
Superbi baboii, mai ales cu gramada aia de pui . Labiatumul ala mai e pe acolo? isi face treaba?
ocean wrote:Dupa mine red spotted distoneaza rau acolo, in rest e fain

Nu va contrazic... dar, e melicu meu cu roscatii astia. Am avut tot soiul de ghinioane cu ei de-a lungul timpului. Acum, am reusit sa am o pereche matura (e in alt bazin, deocamdata, incerc sa obtin pui). Acum am primit cu ajutorului unui prieten cativa pui, din afara.
Nu am pretentii de biotop, evident e un pic de ciorbita. Totusi, cred ca, baza vor fi heros notatus si methynnis argenteus... vedem si cum evolueaza treaba pe parcursul urmatoarelor luni.
Normal ca as fi vrut si ceva plante, din pacate cu severumi si silver dollar este imposibil, iar plasticaraie nu pun nici mort.

P.S. later edit Ala rosu din bazin e un retard de care nu m-am indurat sa scap...
Catalin23 wrote:De unde ai luat acele lemne ca trunchiul unui copac? Sunt naturale?

Toate lemnele sunt naturale. Trunchiul e un biet prun care si-a dat obstescul sfarsit. Scos radacina si data pe din doua ... curatata de ancistrusi si pleco pret de vreun an. Nefiarta netratata. Restul is diverse adunate de te miri pe unde.
iaca bazinul in configuratia actuala.

Forum Index » Profile for dan-iulian » Messages posted by dan-iulian
Go to: