[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: dan-iulian
Forum Index » Profile for dan-iulian » Messages posted by dan-iulian

Multam. Material de calitate! Am treaba.
Bine ai revenit maestre! Ne luasem de ganduri! Da neste poze pentru astia de-au stat pe acasa?
Fetita aia si-a luat papara ? sau tot bolovanii aia marini is de vina?
Dupa ce vor pleca Oscarii si JD al mare.
Combinatia ar fi cam asa:
- 6 metynnis argenteus
- 5 severum - heros notatus
- 2 severum greeen
- 4 severum red spott
si
- 5 hypselecara temporalis! Da, am gasit 5 pui acum veo luna - sunt la crescut cu ceilalti severumi in bazinul gradinita.

+ se vor adauga 6-7 masculi EBJD (daca voi avea noroc de puii pe care ii cresc acum http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/100/37078.page )
- Era sa uit de gibi ala barosan si o mica echipa de ancistrusi (daca se dovedesc in continuare harnici).

Evident, pe masura ce vor creste puradeii vom discuta care ramane definitiv
Incepe sa-mi surada ideea catorva scalari clasici! mi se facu dor de ei.

Salutare,
Se ofera:
- 4 oscari - 3 red, 1 tiger - cca 20 cm (6 luni)
- un mascul JD - 20+cm - 3 ani.
- vreo 2-3 femele JD - 1 an - 7-8 cm
- un blue acara electric - 8 cm- 1,5 ani
Se cere: cat va lasa inima si portofelul!
Pesti sanatosi, grasi si frumosi! - poze: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/44793.page#p398491
Bre! 31 gr Celsius, temperatura din bazin, va spune ceva?! tinuti asa mai mult de o luna, si repet:
bai de sare, verde de malachit (exact asta contine si smenaria aia de Punktol! doar ca mai scump).
Si da! n-am schimbat apa de 8 zile! Problema stagnanta - aceleasi puncte pe aceleasi cozi de pesti - severumi, si nu la toti - is vreo 4-5, restul n-au nici pe dracu!
5 Hypselecara, 1 EBJD si cativa ancistrusi - nici o urma, nici o boaba!
Ca sa nu mai vorbim de apetitul dement, de parca ar fi oscari!
Va rog, stiti careva sa definiti despre ce este vorba sau doar ne dam cu presupusa in continuare?

continuare
continuare
Mi-au ramas 4 oscari din ponta de asta-vara... in pozele din august nici nu se prea vad.
Am zis ca le gasesc stapan pana cresc puradeii aia de severumi, numa ca, n-am prea avut timp sa ma ocup si ciortanii au ajuns pe la 18 cm... in 6 luni.
Acu m-am cam blocat. Asteapta severumii din gradinita sa-si ia acvariu in primire. Metynnis-ii au crescut si ei.
M-am aglomerat rau! Basca o ponta mare de EBJD, care vor trebui curand mutati in locul severumilor din gradinita.
Oscarii sunt prea mari si frumosi pentru cotoi si nici sa-i dau doar pentru a scapa de ei nu-mi prea vine.
Stiti pe cineva doritor si capabil sa creasca ciortani? Credeti-ma pozele nu arata realitatea culorilor de pe ei si sunt abia adolescenti!
De nu m-as fi hotarat sa trec pe severumi... Sunt cei mai frumosi oscasri pe care eu i-am vazut pe viu, ii depasesc pe parinti.
Ar mai fi de dat:
- un mascul JD - Ionica - are 3 ani.
- vreo 2-3 femele JD - 1 an - 10 cm
- un blue acara electric - 1,5 ani - ultimul pui obtinut din batrana mea pereche.
ocean wrote:Tine-te de schimburile de apa(zilnic daca se poate 25-50%) si zilnic aspirat resturile si sters geamurile asa diminuezi/elimini pierderile

Incerc. Mai sar cate o zi, dar in principiu, am un program zilnic de schimbat apa si curatat rahatii. In ultimele zile - nici o pierdere. Multumesc.
maxi pet.
Am de dat 1 blue acara electric, adult. si 4 oscari superbi la 17-18 cm., jack depmsey adulti si pui...
trebuie sa te hotarasti ce vrei si sa pui intrebari la cumparari. zic si eu.
Am gasit si comandat fulgi de artemia... si praf de artemia... mai ramane sa fac teste cu hranitorul automat sa vad daca il conving sa dea exact cat trebuie fara sa inunde bazinul cu mancare.
Astia mici au trecut printr-o triere, au mai scapat vreo cativa clasici, ii prind eu si pe aia zilele astea - sunt aproape dubli in dimensiune dupa o luna!
Albastreii cresc si ei la exact o luna au cca 1cm.
Asa cum ma asteptam, au mai pierit din ei vreo 10-15. De 3 zile nici o pierdere!
iaca si o poza
Humbert wrote:Poate ar merge cu o pompa de dozare, daca ai.

Aaaa da ce e aia pompa de dozare?
In vreo 30 de ani de acvaristica, am vazut gris... de mai multe ori, am tratat gris cu succes de fiecare data.
Ce va arat eu mai sus nu e gris!
Ca nu au stat fatele in carantina, da e o problema - acvariul de carantina e ocupat...

Poate Ocean are dreptate. Am mai avut un severum cu vreo 2 astfel de chisturi pe coada si a trait fericit pana la adanci batranete, fara sa dea si altora, si fara sa-i dispara vreodata in ani.

Acum insa e vorba ca au inceput sa apara si pe ceilalti - numai pe severumi si doar pe inotatatoarele codale. La Hypselecara nu exista asa ceva.
Ma intreb, nu cumva poate fi de la parametrii apei... o am ceva mai dura - 10-11, sau poate sa fie o reactie la ce dracii baga astia in apa de retea (stau la bloc)?
In comportarea lor nu s-a schimbat nimic - mananca de rup si se plimba prin tot bazinul.

Schimburile de apa se fac de 2 ori pe saptamana 40-50% iar filtrarea este cu mult supradimensionata, deci tind sa elimin cauzele traditionale.
De o luna stau la 30-31 gr.... ca sa eliminam definitiv vreo suspiciune de gris

p.s. nu e vorba de 2 acvarii... (desi am de fapt vreo 5) ci doar de cel de ”gradinita” adica unde cresc puii.
salutare,
Ma lupt cu o problema caruia nu i-am dat de cap.
Am cativa pui de severum intr-o gradinita de 200l. Vreo 12 intre 4-6 cm si 5 hypselecara la aceeasi dimensiune.
Ultimii 2 severumi au venit dintr-un pet shop cu 2 luni in urma.
Au adus cu dansii niste bobite de cca 0,5-1 mm pe cozi.
I-am tratat cu bai de sare si verde de malahit.
Initial au parut ca dispar, insa in ultimile 2 saptamani au inceput sa apara si la ceilalti cate una -doua. Numai pe inotatoare.
Pestii sunt vioi, mananca de sparg, comportament normal.
Bobitele de care va spun sunt tari, ca niste chisturi transparente ... am incercat sa le tamponez cu iod si verde de malahit... nici un rezultat - le-m stricat cozile si atat.
Nu reusesc sa aflu ce este ca sa stiu cu ce naiba sa tratez. Nu pare sa le afecteze traiul insa ma ingrijoreaza.
Nene da unde o fi ursuletu? nu zice nimic de o saptamana. Sa ne ingrijoram?
La multi ani!

Nene asta cu fiertu artemiei ma seaca... a trecut o luna si probabil mai am una. As incerca vechea metoda cu galbenus de ou uscat!?
Am vazut pe net niste praf pentru pui?
Altceva de dat haleala la fate sensibile de juma de centimetru?
Alta dilema:
De Craciun trebe sa plec vreo 4-5 zile... am un dozator dar nu se poate regla sa dea ff putin si evident nu pot pune artemia larve in el...
pai ... am reusit sa separ 90%... mi-a luat vreo 3 -4 ore... pe parcurs am mai pierdut cativa. Am pe putin 50... un norisor.
Dan P wrote:Uau, felicitari!
Cand se poate cred ca ar fi bine sa ii separati de aia clasici sa aiba mai multe sanse.

Multumesc nea Dane! Acu, stiu ca trebuiesc separati. Ceea ce nu stiu este cand va fi momentul sa o fac si cum? n-o sa fie simplu, is lejer vreo 200...
mda. despre focarul de unde am capatat eu beleau nu vorbim aici. de altfel cam tot ce am luat de la acea sursa a avut aceleasi probleme. am avut din fericire acvariu de carantina.
Uitasem, eu am facut si 2 tratamente succesive, cu o pauza de 1 zi si un schimb de apa intre ele, cu spirohexol.
ocean wrote:Felicitari pentru reusita

Multumesc. Inca nu am iesit din padure, da cu ceva noroc...
Dupa 2 ani de balbaieli ranjesc ca prostu langa bazin o sa ajung sa ii pazesc 24/24... fierbe artemia in 3 borcane. Apa la bidonase pregatita pentru schimburi zilnice, zic ca eu mi-am facut partea.

Forum Index » Profile for dan-iulian » Messages posted by dan-iulian
Go to: