E belita rau. In ultima luna am fost destul de ocupat si evident lucrurile nu au mers foarte bine. Banuiam de ceva vreme masculul de red shoulder de flagelate insa sambata am avut confirmarea cand in afara de gauri in cap am vazut si excremente transparente, si nu numai la el.
Filtru mutat pe circuit separat, pompa oxigen, incalzitor si metronidazol. Cantec, joc si voie buna
Geophagusi tai cred ca sunt Geophagus brachybranchus. Au acea dunga neagra in partea de jos a operculului. Geophagusi sunt dupa mine cei mai interesanti pesti de apa dulce asa ca bafta cu ei.
IP:
Ca parere personala,iubesc geophagusii,iar cat despre uaru mi se par frumoasi DOAR cand snt mari,insa nu atat de mult incat sa le aloc spatiul acvariului lor in defavoarea unor geophgusi. Insanatosire grabnica la pestisori
Bai, nu mai reusesc sa scap de toate belele astea )
Azi iar am tot acvariul la carantina din cauza unor...puncte. Mai nasol e ca nici nu stiu exact ce sunt, nu sunt nici atat de mici si dese la ca Ichthyophthirius, sunt doar cateva boabe de 1-2 mm, una pe capul masculului de severum si inca vreo 2-3 pe unul gold.
Bai nu...acum vreo 2 ani tot ma dadeam de ceasul mortii ca severumul are pe coada niste "chestii" de care nu am scapat dar nici nu au evoluat. Acum nu numai ca s-au inmultit, dar au aparut si pe alti pesti. Am facut acum 1 saptamana o cura de easylife si parca s-a imbunatatit situatia
Bah, ala nu e gris!
Sa nu fie Oodinium... pestii nu "cauta" aer? Nu respira mai repede?
- stinge-le lumina, in prima faza... oodiniumu' ala (daca despre asta e vorba) e sensibil la lumina. E un dinoflagelat, o structura monocelulara simpla si ticaloasa.
- ridica temperatura pana la 28-29 grade,
- pune niste sare in apa (1 lingura/10 litri)... presiunea osmotica mai omoara din saraciile alea.
Pe vremuri, foloseam verde de malachit / tripaflavina... sau sulfat de cupru.
Toate astea-s toxice, deci trebuie avuta in vedere o dozare corecta... nu mai stiu dozele, asa ca nu vreau sa vorbesc prostii. Cauta si tu pe net.
E posibil ca acum sa existe pe piata si medicamente "dedicate", dar nu cunosc.
Ideea e ca rata de inmultire e mica, adica e asa de aproape 1 luna. In luna asta au aparut doua pe severumii gold, care au si disparut, una pe femala de red spotted iar acum una pe inotatoarea masculului. Tratamente aplicate pana acum:
Metronidazol- 10 zile
Jbl punktol ultra - 12 zile
Easylife multicura+antispot tot cam 10 zile.
Schimburi de apa si mancare mai putina. Asta-i sfatul la majoritatea bolilor. Poatesi putina caldura si oxigenare mai buna cum zice Koala. Cred ca niste lemne ar mai ajuta.
Am avut si eu "saraciile" astea la Severumi si la JD. Cred ca au mai mult de a face cu apa si stresul decat cu altceva. La JD au trecut in timp. La Severumi nu disparusera pana i-am dat.