Salutare,
Deschid un nou topic pentru ca am decis un nou inceput. Am dat un restart vechiului acvariu cu oscari.
Bazin 180x60x60 cm, adica tot ala...
S-a schimbat filtrarea: 1 eheim profesional 3 + un jbl 1501e, indesate cu siporax si matrix + perlon si prefiltru.
Proiectul ar fi cam asa:
- 6 methynnis argenteus
- 1 pereche JD + EBJD
- 1 pleco (35-40 cm)
- un banc de ancistrusi din productie proprie (nu reusesc sa dau din ei, am vreo 30...)
................................
5 severum - heros notatus
4 severum - heros efasciatus
6 severum red spotted
dimensiuni - 3-4 cm (deocamdata se tin separat in carantina si la crescut intr-un bazin de 200 l)
In imagine: puisorii si bazinul mare imbunatatit cu ceva pietre si lemne noi.
Pentru moment proiectul EBJD este in pauza. In ultimele luni am tot fost plecat pe colo, colo. Am reusit sa obtin o femela BGJD certa. Asa ca, astept sa fie capabila de reproducere si va primi vizita lui Ciotulet (EBJD suta la suta), de altfel e fiica-sa. Si daca nici asa nu iese mai avem rezerve mascul clasic, femele clasice, femele ebjd... nu ne lasam, perseveram.
Misto masinuta.
Misto ciortanii.
Combinatia cu jaguari e letala. Poti spera ca se vor intelege. Da stii vorba aia? ”Speri mata, da speri degeaba”... cauta-le stapan ori la aia ori la ailalti!
Bafta.
Vacanta placuta. Buna ideea cu paratraznetu.... mie mi-a mierlit femela de vieja... din cauza de bataie de la mascul. Totusi, perechea nu a fost formata ”natural” i-am adunat si pus la un loc. A tinut o vreme.
Iarasi n-am! Electrici! am vreo 200 de pui, niciunul nu da semne! Al dreacu de afurisiti! incep sa-mi moara neuronii. Nu stiu ce sa le mai fac.
Ma gandesc ca femela mea clasica nu are gene, dar totusi din multimea aia macar 10 %...
Urmatoarea idee este sa imperechez masculul electric, cu alta femela, din cealata linie obtinuta din mascul clasic cu femela electrica (mai am vreo 10 pui pe la 5-6 cm sunt si femele printre ei). Is frumosi foc si mi-e mila de ei, dar nu mai am spatiu.
Nu mai pun poze ca is ofticat.
P.S. Am de dat pui vreo 10 5-6 cm si vreo 200 - 1 cm. Intereseaza pe cineva? Sa nu ziceti motanul ca am si eu unul de pripas
Salutare,
Din punct de vedere al convietuirii poti tine oscari cu severumi, JD si vieja, eu am si salvini in acelasi bazin. Asa cum ti-a spus Koala e chestiune de gusturi.
Daca vrei biotop atunci, clar renunti la central americani, oscarii sunt ”The King”. Eu am avut si doar o pereche de oscari in 2 m de bazin, pret de vreo 6-7 luni au crescut si vreo 80 de pui. A fost superb ! Spectacol! Acum, datorita lipsei unui alt bazin pentru central americani, i-am bagat la gramada, si nu-mi pare rau.
P.S. Jaguarii nu sunt din filmul asta! si nici red terror, oricat de tentanti ar parea - iti trebuie bazin mult mai mare.
uite:
Multumesc.
Assasin snail am mai avut in trecut intr-un plantat. Este supraevaluat impactul lor, ca si la Botia.
Vorbim de o suprafata de 160x60 cm, vreo 100 de kg de nisip si o invazie de sute poate chiar mii de melci de substrat!
Am incercat metoda lui DanP, pentru o triere rezonabila. Capcanele nu sunt eficiente. I-am mai colectat noaptea cand se urca pe geam. La ultimul schimb de apa am scos 3 cani de melci... Pana la urma am sa ajung la sterilizarea nisipului... desi, mi-e putin cam lene.
Partea si mai proasta e ca am acum invazie in toate bazinele (3).
Am identificat sursa: am dus plante in chivece cu substrat prin toate bazinele, cu vreun an in urma, cand insistam sa am echinodorusi in bazine.
Multumesc batrane. Sper sa am cat de repede, un filmulet cu un nor de pui foarte albastri din nascare! Pentru ponta asta, am decis sa ii las deocamdata cu parintii.