[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Sugestie filtru extern DIY  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
Tudor
Member
[Avatar]

IP:

Va salut. Ma gandeam sa fac un filtru extern pentru un nano acvariu si de la atata gandire nu am ajuns la nimic concret. Deci, pentru a nu mi se scurt-circuita si putinii mei neuroni ramasi va rog pe dumneavoastra sa ma ajutati cu sfaturi.
Ma intereseaza in special cum as putea pozitiona powerhead-ul, materialele filtrante pentru o mai mare eficienta a filtrului. Mai jos atasez fotografii cu powerhead-ul si cu cutia pe care o voi folosi drept canistra.
Va multumesc anticipat pentru orice fel de sfat.

image
image
image
[Email]
dragos235
Junior member
[Avatar]

IP:

Poti sa te inspiri de aici

Acvariul meu
aLLLx
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Scuze dar cum cureti filtrul cand se acumuleaza mizerie in partea de jos? Scoti tot afara= pierderea bacteriilor nitrificatoare. Cred ca mai indicat in locul dopului din fundul filtrului ar fi o mufa cu un capac, astfel poti curata usor mizeria care se acumuleaza.
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

aLLLx wrote:Scuze dar cum cureti filtrul cand se acumuleaza mizerie in partea de jos? Scoti tot afara= pierderea bacteriilor nitrificatoare. Cred ca mai indicat in locul dopului din fundul filtrului ar fi o mufa cu un capac, astfel poti curata usor mizeria care se acumuleaza.

Pai si filtrele externe de fabrica cum le curatam? Nu scoatem tot din ele? Si nu se mai decileaza nimic.

This message was edited 2 times. Last update was at 10/03/2011 09:24:10

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
aLLLx
Membru de baza
[Avatar]

IP:

In filtrele externe de fabrica suportul pentru bacterii sta asezat in sertare din ce am vazut eu pana acum si este un suport poros (siporax etc) nu cred ca pietricelele se comporta la fel mai ales daca trebuie desertate afara din filtru. Binenteles acum nu te opreste nimeni sa folosesti tot material filtrant, asta decizi singur . Totusi cred ca e mai usor sa scoti on dop decat sa te apuci sa demontezi tot filtrul .

This message was edited 1 time. Last update was at 09/03/2011 00:03:51

alber
Moderator
[Avatar]

IP:

ba se vor comporta exact la fel, daca vor fi puse intr-un saculet din plasa ceva. In cazul asata, vor fi scoase la fel de compact, asa cum le-ai scoate cu sertarul.

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
takawachinchila
Member
[Avatar]

IP:

Nu mai e valabil linkul de youtube.
Voi scrie si eu tot aici, ca sa nu deschid alt topic. Aceeasi problema si la mine. Am un nano de 16L, cu 5 pesti mici si tot atatia creveti. Vreau sa fac un filtru canistra. Am o cutie, ca pompa voi folosi powerheadul de la un AquaEl mic (5-7W parca).
Intrebarea mea principala e legata de tubulatura folosita. Am vazut ca unii folosesc teava PVC. Mi se pare cam groasa pentru un acvariu asa mic. De la un filtru Tetratec EX700 mai am 2 tuburi de aproximativ 20cm si un cot. Ma gandesc sa le pun pe admisie dar parca sunt cam groase... vreau sa fac ceva si estetic si functional, deh... Rog pe cei ce au mai facut asa ceva sa dea ceva detalii. Gasesc pe undeva un tub ceva mai subtirel? Ceva cam cat pixurile alea Atlas? furtun din acela de 5mm diametru a folosit cineva?
Voi ce ati pus pe tubul de admisie ca protectie pentru pesti/creveti? adica sa nu ii traga inauntru. un material textil prins ca o sita ar merge? o bucata de lycra sau tifon in 2 straturi?

cand vrei plantele pe care le doneaza cineva, tu esti cel ce trebuie sa isi miste c***'!
donpisote
Senior member
[Avatar]

IP:

Crede ma ca am pe cineva care si a facut unul din tubulatura si a ajuns cand a tras linie si a adunat ce a cumparat la frumoasa suma de 350 lei . Crezi ca merita sa ti l faci tu ? Iti vei blestema zilele cand va trebui sa il amorsezi , destul de greu de asigurat etanseitatea , greu de umblat in el . Crede ma ca am asistat la construirea unui astfel de filtru si stiu ce inseamna . Persoana la care fac referire isi putea cumpara de banii astia fie cu 250 lei un jbl e900 sh sau un jbl e700 nou.
Si inca ceva canistra pe care ai aratat o in primul post poti sa iti iei gandul de la ea ca nu va tine.

ACVARIUL MEU scape by @fanta
scificuss
Senior member
[Avatar]

IP:

Cu 250 iti iei chiat tetratec ex 1200 second sau si un eheim mai de doamne ajuta. Ca are omul deja materialel prin casa si sunt cost 0 dpdv al investitie eu zic ca merge. Dar in general cat de mult lauda aia cutiile alea nu prea sunt etanse. Iar cele care etanseaza intradevar bine, parca sunt poleite cu aur de au acel pret. Uarevar.

So ... e bune si diy-urile astea, dar pana la o limita. Ma rog, fiecare o stie pe a lui, limita vreau sa zic.

Multe din tainele acvaristicii le gasiti AICI.
[Yahoo!]
takawachinchila
Member
[Avatar]

IP:

@Donpisote: nu inteleg de unde 250RON. E vorba de un filtru micut, pentru nano. E o confuzie pe undeva la mijloc...

cand vrei plantele pe care le doneaza cineva, tu esti cel ce trebuie sa isi miste c***'!
scificuss
Senior member
[Avatar]

IP:

Omu zise de un filtru mai mare, doar ca idee. Reciteste ce a scris.

Buna vorba aia : " Calicia duce la ruina!"

[Yahoo!]
takawachinchila
Member
[Avatar]

IP:

Ma gandeam sa va arat materialele pe care vreau sa le folosesc la proiectul meu. Ca de obice, orice sfat e binevenit.
[Thumb - pentru filtru.JPG]

This message was edited 2 times. Last update was at 25/07/2011 13:17:38

scificuss
Senior member
[Avatar]

IP:

Pompa merge, dar o sa fie ceva bataie de cap sa o bagi in filtrul extern. Primul tip de furtun este ok, al doilea nu. Din ce vad in poza deja are o urma de cutare si cum arata sigur se va cuta usor ducand intr-un final la arderea pompei si o mica deciclare. Vezi daca poti gasi un furtun cu o grosime mai mare a peretelui, gen cum e primul. La capitolul recipinet, ma indoiesc ca vei avea o reusita pe termen mai lung. Nu vad cum vei face o etansare incat sa fie usor sa-l desfaci la timpul curateniei. Iti sugerez sa cauti un bidon sau orice altceva cu dop mare si sa aiba deja o garnitura. Cu cat este mai mare cu atat mai mult castigi la volumul de apa total si chiar la filtrare prin folosirea unor medii cu suprafata mai mica pe unitatea de volum - de exemplu burete.

[Yahoo!]
takawachinchila
Member
[Avatar]

IP:

Pai am 5 pesti mici si cativa creveti. Mare mizerie nu cred ca o sa fie. Am umplut recipientul cu apa si l-am intors cu gura in jos. Au si inceput sa apara picaturi de apa. Deci nu e perfect etans. Nu pot rezolva problema cu o banda adeziva de instalatii? Si cand e de curatat filtrul, desfac banda aia, curat mediile filtrante, fac totul la loc si pun alta banda adeziva. Pe de alta parte, ma gandeam ca ar merge folosita si o galeata de plastic pentru iaurt, de aia de 1L, alea au capacul mai serios.

takawachinchila
Member
[Avatar]

IP:

Am gasit la un magazin in zona teava PVC subtire, de 1cm. Cred ca voi folosi asa ceva. In ceea ce priveste racordurile dintre teava PVC si partile flexibile (furtun de nivela), voi folosi coliere.

LUPmic
Senior member

IP:

"Pai am 5 pesti mici si cativa creveti. Mare mizerie nu cred ca o sa fie"

Nu pentru asta este filtrul
[Email] [Yahoo!]
takawachinchila
Member
[Avatar]

IP:

M-am referit la faptul ca nu o sa fie apa prea plina de nitrati, nitriti etc. Nu ma astept de la un filtru sa imi absoarba mizeria din pietris. Daca te refereai la altceva, detaliaza.

takawachinchila
Member
[Avatar]

IP:

Salut,
De recipientul asta ce ziceti? pot sa fac canister din el?
[Thumb - Fotografie0462.jpg]

dj_ando_83
Member

IP:

nu. presiunea care se va crea cand se va opri pompa va ridica capacul si dupa aceea iti dai seama ce va face ) .
[Email] [Yahoo!]
takawachinchila
Member
[Avatar]

IP:

aha... ms. deci nici galeata de 1L, cu capac n-ar fi ok. cautam dar capace cu filet cat mai rezistente...

Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to: