| Message |
|
|
|
|
 |
|
|
ebogdan wrote:
Lofty wrote:- in el vor sta (la anul) 25 neoni, 2 scalari
Scalari cu neoni ? Nu e o idee buna. Cand or sa creasca scalarii, neonii tai vor ramane fara ochi. Sau vor disparea complet. Asta spun din experienta proprie.
Mai e pana la anul... Pana atunci sa-i i se dea o mana de ajutor sa-si faca un bazin adevarat ! In ceea ce priveste scalarii si neonii, vezi, de aia ziceam ca e IMPOSIBIL sa reproduci un biotop 100 %.... Caci, in natura, poti intalni scalari SI neoni, dar... In cateva sute de litri, alta e treaba. Doar daca vrei sa ai "hrana vie" pentru scalari 
|
 |
|
|
alix wrote:De curand in loc sa imi fete o femela de gupy a inceput sa depuna icre...a mai intalnit cineva ceva asemanator? femela e sigur gupy...asta ca sa elimin orice ipoteza nastrusnica......
Mda.... Cred ca este des intalnita ideea ca viviparii sunt un fel de "mamifere" acvatice.. :-) De fapt, fac icre, ca tot pestele, da' modu' de eclozare este altul... Ca gupoaicele, n-au, saracele, ovare si nici aia mici nu stau in placenta.... 
|
 |
|
|
Lofty wrote: Ce firma recomandati (Jewel, Cayman, etc...)?
Daca ai posibilitatea, ia-ti capac "de firma" si comanda-ti un acvariu pe masura... Eu unul asa voi face. Aici preturile la acvariile all-inclusive (filtru, incalzitor et. etc.) sunt IMENSE. Desi sunt destui priceputi autohtoni care confectioneaza si capace faine (cateva sunt in galeria foto).
acvariul va fi lipit de perete si m-ar interesa un decor interior pe geamul din spate. Ce recomandati pentru ce pesti vreau eu si de unde as putea sa cumpar?
Da cu ochiu' la rubrica DIY
|
 |
|
|
BLeeD wrote:
Si..inca o intrebare...care credeti ca este motivul pentru care in salbaticie nu intalnim hibrizi decat foarte rar, dar in acvarii fenomenul este foarte frecvent?
Pai, e simplu.... Un acvariu este foaaaaaarte diferit, din toate punctele de vedere, de biotopul natural in care traiesc animalele acvatice (inclusiv pestii) respective. Nu vorbesc doar de parametrii apei, lumina, hrana etc. etc. etc. Ma gandesc in primul rand la numarul exemplarelor din specia "X". Toti factorii acestia (cu zecile, daca nu cu sutele), fac ca speciile sa se reproduca "normal". In acvarii, treaba sta complet altfel... Densitate mare de pesti (oricum ar fi, tot e mai mare decat in natura !), alte caracteristici generale fizice si chimice. S.a.m.d. De ex.: nimeni nu e nebun sa tina intr-un bazin de 10000 litri 12 Lemon Tetra...  Eu ii am in 60 litri. (Ce sunt 10000 litri ?! Nimica toata. 10 metri cubi de apa.....) Dar, chiar si in 10000 litri, cu doar 12 Lemoni, acvariul NU AR FI reproducerea perfecta a biotopului amazonian.... Chiar daca sunt reproduse multe alte conditii existente in natura (exista pradatori, cicluri trofice si atat de muuuuuuuuulte alte "chestii" etc.) Cu toate acestea, "Mama Natura" vrea sa-si faca "treaba", recte r eproducerea (lege de baza in lumea vie.....) De aici "impreunarile" aberante.
Apoi, un alt argument, este acela ca majoritatea speciilor de pesti sunt crescute de "jdemii" de ani in captivitate. Si au alt comportament. Putem spune ca sunt "artificiale". De aceea e greu de reprodus in acvariu o specie de peste recent descoperita... Vezi cazurile cu foarte noile specii de ciclizi africani.
|
 |
|
|
sonyk wrote:n-am zis ca am de gand sa bag 30 de pesti doar v-am rugat sa-ma ajutati cu niste sfaturi cu ce mi-ar trebui ca sa-mi fac un acvariu ma multumesc cu 5 pestisori si un melc!ma ajuta cineva?
de ce sariti asa pe incepatori???pana acum un raspuns pozitiv restu negative 
Scuze, da' m-a luat valu'..... Asculta sfaturile de pe aici...
|
 |
|
|
sonyk wrote:nam unde si nici nu voi avea unde!am un vecin care are un acvariu de 25-15-35 are in el cam 18guppi si nu are filtru nu are nimic decat o planta care pluteste pe apa si atat tot si traiesc pestii bine mersi si schimba apa o data la 6luni cica doar mai completeaza din cand in cand.
ce nu-mi plac mie oameni care-mi taie tot elanul...
totus tot vreau sa mi-l fac....
Chiar te rugam.... TOT elanul.... Pune cam 40 xipho si cei 18 guppi. Nu-i problema ! Schimba 2 cani de apa o data pe an !!! Si sa nu indrazneasca sa-ti taie NIMENI elanul... !!!!
CRED CA INCEP SA-I INTELEG PE ADMINI...
|
 |
|
|
minucu wrote:Am ajuns intr-un punct destul de controversat pentru mine.
O sa tin in acvariu maxim 15 pesti, 2 specii (+1 eventual) din aceeasi familie...
Principiu de baza: compatibilitatea...
Sa trecem la pasul urmator.... Accesoriile necesare...Eu am:
- un incalzitor de 50W cu termostat
- un incalzitor de 10W fara termostat
- 2 pompe de aer cu filtru de burete (clasic) pe care le-am adaptat la dimensiunea acvariilor (cantitatea de bule de aer...)
- un termometru de acvariu
- 2 saculete de prins pestii (unul mai mare si unul micut), cu coada lunga de lemn... ("opera de arta")
- 1 curatator de geamuri de acvariu (o carpa infasurata pe un triunghi de lemn si cu coada lunga - tot "opera de arta")
- 1 galeata de 5 l din plastic (pentru. completare apa)
- 1 galeata de 0,5 l din plastic (pentru. diferite utilizari...)
- 5 kg de nisip semi fin 1-3 mm
- 1 lampa de acvariu comandata de cateva zile... trebuie sa soseasca
De ce mai am nevoie?
CUM RAMANE CU CELALALT TOPIC ??? Ma supar !!!!!!!!!!!
|
 |
|
|
minucu wrote:si totul o sa se complice pe parcurs... promit.
D'aia presimt.... Oi fi si tu unul care are acvarii de "jdemii" de ani si vrei sa faci mishto de noi, astia, habarnistii, care ne aruncam la topicuri ca pestele la momeala....  Daca nu-i asa, asculta ce-ti va spune lumea (inclusiv eu, ca, de obicei, nu vorbesc daca nu stiu...  )
|
 |
|
|
minucu wrote:
Ce am eu:
- un recipient de 65 l (lungime 60cm, latime 30cm, inaltime 37cm)
- un recipient de 45 l (lungime 60cm, latime 30cm, inaltime 27cm)
- un recipient de 6 l (lungime 22cm, latime 15cm, inaltime 20cm)
Ce pot face cu ele... care sa le folosesc, cand, si pentru ce?
momentan tin aproximativ 40 de pesti vivipari in recipientul mare si 3 pui mici in recipientul mic... mijlociul e neutilizabil pentru. moment
Astept parerile voastre si ... o sa trecem mai departe data viitoare... Daca am sarit peste ceva... spuneti... ca vreau sa luam pas cu pas, ca la carte ;)
Si eu sunt un novice, da' prind repede.....
1. 40 pesti in 65 litri ??? IMENS. Prea multi. Vezi pe Forum, la celelalte topicuri, cam cati ai putea avea colo. Depinde si de ce pesti vei avea. Chiar daca ramai la vivipari, tot sunt IMEEEENS de multi.....
2. 45 litri ? Pastreaza-l pentru carantina.
3. "Damigeana" de 6 litri ? Va fi buna si aia, la un depus, la o carantina....
P.S. Nu's de ce, da' presimt ca e un fel de "tzeapa".... :-) Un fel de "am grish" a lu' Razvan..... :-)
|
 |
|
|
lazarginel wrote:Pai ,daca vrei sa racesti apa din acvariu cu metoda '' la picatura "nu prea ai sa ai mari rezultate privind scaderea gradelor ,daca ai filtru exterior poti sa-l scoti afara , pus intr-o cutie ca la - 27 de grade apa din acvariu chiar ca se va raci la greu , cu un material izolant in cutie , si in timp ai sa vezi daca mai pui material izolant in jurul filtrului sau mai scoti ,in functie de temperatura  PAREREA MEA?
Ideea nu e rea, ca principiu.... Deci ar merge, pe timp de vara, sa pui filtrul exterior intr-un mediu rece (gheata, apa rece etc.) ?! Da dom'le, asa e...  IDEE BETON !
|
 |
|
|
Kosmo wrote:Pai temperatura din casa depinde de conditii. Daca stai la ultimul etaj...
Mai oameni buni, am vazut atatea discutii referitoare la "schimbarea apei la picatura", incat am zis ca acvariul cu geam dublu nu e, in fond, o idee rea.... By the way, care este inertia termica a unui acvariu ?! Presupun ca depinde de volum. Exista formule ? In cat timp temperatura dintr-un acvariu, initial cu temp. 25, avand volumul "x", aflat in camera cu temp. 30, ajunge la 30 ? Pun pariu ca Faraonu' o sa-mi (sa ne) dea un raspuns pertinent... 
|
 |
|
|
fishtecine wrote: In general nu se recomanda sa dormi cu un acvariu in camera, sau in umezeala, dar nu are legatura cu alergia.

Pai daca te "uiti" in camera lui dom' profesor, Faraonu'....  Omu' ar fi trebuit sa moara de mult....  Si sa fie imbalsamat in "chestia" aia de 1200 litri  Stil egiptean, cu vase canope de 200 litri imprejur... 
|
 |
|
|
Dolly wrote:
Dan_McTudor wrote:Ce', mie nu-mi plac reptilele, in special serpii ??  Pe bune....
O cobra scuipatoare, ceva?...  Sau un sarpe boa, ca ala sta la mingiat... 
Mama, mama, de ce n-am eu suficienti bani (si spatiu, da' daca ai bani, ai si spatiu  )... ZOO TUDOR ar fi....  As lasa naibii job-ul (sa am asa, o renta de 5000 Euro pe luna  ) si n-as face decat sa cresc animalute.....
|
 |
|
|
Dolly wrote:Pariu ca e prietenoasa si dulcica foc? 
Oribila creatura.....  Da de', de gustibus, coloribus et... animalia.... Ce', mie nu-mi plac reptilele, in special serpii ??  Pe bune....
|
 |
|
|
O amica imi spune ca medicul i-a interzis sa aiba acvariu, fiica ei avand multiple alergii. Cica "emanatiile" acvariului sunt periculoase...  Nu e o prostie ?! Voi ce stiti despre asta ?!
|
 |
|
|
MARELE ALB wrote:Cum puteti trai la 27 C in casa  ? Io mor de cald la mai mult de 23 C .......
Ei, n-o lua chiar ad literam, am in casa 23-25 grade. Daca nu as deschide nici un geam, in 2 zile ar ajunge la 27. Dar nu asta este/era problema. Ma interesa principiul acvariului cu geam dublu si daca cineva l-a pus in practica "mestesugareste". Nu de alta, dar in Romania, vara, chiar e o problema cu temperatura din acvarii.
|
 |
|
|
|
Sunt la mijlocul tratamentului. 4 zile consecutiv cate 2 ml. pe zi. Va urma administrarea a cate 2 ml. de patru ori, in zilele 6, 8, 10 si 12. Posologia difera de cea de pe eticheta si mi-a fost recomandata de finlandezi.
REZULTATE: Excelente, pana acum. A disparut orice urma vizibila de gris de pe cei 4 pesti infestati. Cardul de Lemon Tetra a ramas neatacat. Plantele nu par sa se resimta. Comportamentul pestilor a ramas neschimbat. Ce sa spun, sunt efectiv incantat de medicamentul asta.... E cam scump, 20 euro, (eu l-am avut gratis), dar cred ca merita..... Poate il baga si GG in magazin....
|
 |
|
|
PET wrote:pai na, sa zicem ca vreau un acvariu de 100L. Cine stie in Timisoara unde pot sa-mi fac ? Ca o iau cu inceputu...intai acvariul.
He, he... Exista anumite proportii "de aur" in acvaristica.... Asta pentru profi. Pentru ageamii ca noi (tu si eu), incearca 60 x 40 x 40 sau 80 x 40 x 40 sau alte variatiuni pe aceeasi tema (schimba doar latimea sau, si mai bine, inaltimea. Lasa lungimea asa cum e). Acvariul nu va fi mare, va incapea rezonabil de multa apa si vei putea avea un bazin cat de cat "uman". PRECIZARE Pentru "estetica" prefera latimea mai mica, in dauna lungimii; pentru confort, prefera o latime de 35-45 cm, la o lungime de 80-120 cm. Inaltimea n-o "lungi" prea mult caci ai probleme de rezistenta (vrei sa tii scalari ?!  )
P.S. I-a inmulteste, sa vezi volumul ?!  Ai grija PE CE PUI suportul, greutatea este mult mai mare decat greutatea apei din bazin !
|
 |
|
|
ADMINII !! Exista 2 topicuri cu acelasi nume: "Tarantule"... 
|
 |
|
|