| Message |
|
|
|
Pai e normal sa fie redus nivelul de nitrati, ca nu prea are cine sa transforme amoniacul in nitriti si apoi nitritii in nitrati.
Nici nu prea are rost sa faci vreo 2-3 saptamani teste de nitrati.
Deocamdata fa teste de nitriti si amoniac.
|
 |
|
|
|
Da, l-am vazut in mall, intr-o cafenea (la ultimul etaj cred). E foarte mare, dar e pe post de decor.
|
 |
|
|
|
Intrebare: ai acvariul de mai sus? Sau vrei sa-l cumperi?
Pentru ca oricat vei cauta un acvariu gata echipat, cu greu vei gasi ceva decent.
Cam toate care exista pe piata sunt subdimensionate in ceea ce priveste lumina si filtrarea.
Cel mai indicat ar fi sa cumperi separat acvariul si separat echipamentele.
|
 |
|
|
|
In legatura cu filtrarea:
Pentru o filtrare buna se recomanda ca in interval de o ora, filtrul sa recircule cam de 6 ori volumul acvariului.
Filtrul tau vad ca are un debit de 750 l/h. Acvariul are 240l. Deci intr-o ora recircula cam de 3 ori volumul apei din acvariu. Asta cand este proaspat curatat. Pentru ca dupa ce mai functioneaza o perioada si se mai colmateaza, o sa ajungi poate sa recircule de 2 ori. As zice ca ar fi indicat mai curand la un acvariu de vreo 100L.
In legatura cu lumina:
Vad comparatia asta, pe site-ul lor, in legatura cu intensitatea luminii: (comparison: T5 = 85 lm/W; LED = 120 lm/W).
Deci cei 24W led sunt echivalenti cu 34W lumina neon.
Raportat la volumul acvariului ar fi undeva la 0,14w/l.
Pentru o iluminare medie ai avea nevoie cam de 0.5w/l (pentru lumina neon).
Va fi destul de greu sa cresti chiar si niste plante easy.
|
 |
|
|
|
Poti sa pui si sera aquatan daca vrei, dar cred ca o sa fie cam greu sa respecti cantitatea mentionata pe prospectul produsului. Adica, daca schimbi un litru de apa cred va trebui sa pui cam 0,25 ml, si nu stiu daca o sa ai cu ce sa masori o cantitate asa mica. Eventual cu o seringa.
|
 |
|
|
Mai mult ca sigur sunt guppy.
Poti eventual sa mai pui o pompa de aer la bolul ala, sa le dai mancare putina, sa nu ramana mancare nemancata care sa se strice.
Si sa schimbi din apa la fiecare cateva zile (cu apa statuta ca sa se elimine clorul).
Sau si mai simplu, ii pui in acvariu si ii lasi sa se descurce. Guppy se inmultesc in draci, daca ar fi sa cresti toti puii, o sa ai nevoie de cateva acvarii.
|
 |
|
|
|
E posibil sa fi murit din cauza conditiilor apei si apoi au mancat ceilalti din cadavre.
Schimba macar 25% din apa saptamanal.
Ce foloseste pentru filtrarea apei? Daca filtrarea este slaba si acvariul suprapopulat in timp o sa apara problemele.
Eu as renunta in primul rand la scalari si carasi (sau renunti la ceilalti si tii doar scalari sau doar carasi).
Scalarii o sa creasca maricei, sunt mai sensibili, sunt deranjati de pestii rapizi, cand o sa mai creasca e posibil sa se hraneasca cu ceilalti pesti mai mici.
Carasii o sa fie cam inghesuiti 3 bucati in 100L si in plus preferas apa mai rece.
Sanitarii o sa se faca mari in timp si o sa trebuiasca sa-i dai.
Xipho/guppy sunt vivipari si se pot inmulti necontrolat si sa suprapopuleze acvariul.
|
 |
|
|
Fain. Patrunjelul de numai bun de pus in mancare.
Vezi ca a scapat un crevete din acvariu si umbla de nebun pe afara.
|
 |
|
|
|
Arata foarte bine.
|
 |
|
|
|
Da... nasol momentul. Iti doresc insanatosire grabnica.
|
 |
|
|
Uite aici ceva detalii despre carentele plantelor: https://www.nevertebrate.ro/articles/carente-nutritive-la-plantele-de-acvariu-54/
Apropos, uitandu-ma la plantele pe care le ai acolo, parca vad doar plante de fundal. Cand o sa creasca toate, o sa fie o adevarata jungla.
|
 |
|
|
|
Sau pui doar 2 x 39W la care le adaugi si reflectoare si ai mai mult decat suficient pentru plante easy.
|
 |
|
|
|
As aranja altfel pietrele alea. Scopul ar fi sa arate cat mai natural. Ori alea care stau sprijinite deasupra nu prea arata a natural. In plus, e posibil sa ti le miste pestii din loc.
Fiind in zona de munte, cred ca ai pietre pe alese.
As cauta una doua mai mari.
|
 |
|
|
|
Fie folosesti starter si un balast/droser electormagnetic.
Fie folosesti doar balast electronic.
Cum ai deja starterul, iti mai trebuie balastul electromagnetic.
|
 |
|
|
|
Da, stiu ca cam sare in ochi reactorul, dar il curat mai des si prefer sa am acces mai usor la el.
Imi place mult pietrisul asta negru, singura problema este ca a inceput sa iasa la suprafata din substratul nutritiv, cel mai probabil ajutat de Cory.
|
 |
|
|
|
Mda, cred ca o sa iau pana la urma cativa Amano. SAE nu vreau sa iau.
Cel mai probabil o sa dau din RCS in viitorul apropiat.
|
 |
|
|
|
Cablurile alea fara izolatie pe ele... nu arata prea bine.
Ar trebui inlocuit cel putin cablurile si droserul (eventual pus un balast electronic in locul lui).
Daca soclurile sunt ruginite, ar trebui sa le schimbi si pe alea. Si toate conexiunile electrice trebuiesc bine izolate, pentru ca toate vor fi pe langa apa.
Daca n-ai mai umblat cu asa ceva, ti-as recomanda sa nu risti inutil.
|
 |
|
|
Mai curand cred ca-s multi si nemancati.
A numarat fiica-mea la un moment dat vreo 180 bucati.
BBA nu vor sa manance.
|
 |
|
|
|
Mda, si eu ma gandesc sa renunt la ei.
Sunt peste tot: pe peretii acvariului, pe pietre, pe radacini, etc...
Si zici ca-s lipite cu superglue.
|
 |
|
|
|
Astazi a murit un neon. L-am vazut dimineata inainte sa plec la scoala cu copiii. Eram pe fuga si n-am avut timp sa-l scot din acvariu.
Erau deja vreo 10 creveti mari calare pe cadavrul lui.
Pana seara, cand am ajuns acasa, mai ramasese din el doar coloana vertebrala. Curatasera crevetii tot.
Asta apropos de unii colegi care se plangeau ca le-a disparut cate un peste si ca nu-l mai gasesc nici in acvariu si nici pe langa.
|
 |
|
|