| Message |
|
|
|
Eu zic sa ai rabdare. In timp vor disparea mare parte din ele.
|
 |
|
|
|
As zice ca stai bine si cu filtrarea biologica si cu cea mecanica.
Buretii ar fi bine sa-i cureti saptamanal, la schimburile de apa.
Cu circulatia apei in acvariu cum stai? Se formeaza un curent de apa in interior?
Plantele ar trebui sa se miste foarte usor din cauza curentului de apa.
|
 |
|
|
|
Si eu ma lupt acum cu ceva BBA.
E ciudat ca a aparut dupa ce am facut reset la acvariu acu vreo 2 luni. In vechiul setup nu am avut deloc.
In noul setup am cam aceleasi plante si aceiasi pesti pe care ii aveam si inainte. Am adaugat in plus substratul nutritiv (asta cred ca o fi cauza). In ambele am folosit CO2 de la bomba.
Acum imi apar algele pe cateva frunze de anubias si ceva mai mult pe Elodeea. Am vrut sa adaug si EasyCarbo, dar de fiecare data cand am adaugat am gasit cate un crevete mort. Asa ca am renuntat.
Deocamdata, la schimburile de apa, tai partile atacate de Elodeea si le arunc.
|
 |
|
|
Felicitari, frumos acvariul. Dar se cam pierd pestisorii in el. Ar merge niste pestani mai mari bagati acolo.  Pentru plante, erau vreo 2 colegi care aveau plante mai multe si mai variate de vanzare la noi pe forum. Incearca si la ei sa vezi ce au pe stoc poate gasesti ceva sa-ti placa. (Ex: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/40312.page sau VictorZ )
|
 |
|
|
|
Eu folosesc bomba cu drojdie si gelatina, dar nu-mi bat capul sa masor pH-ul.
Doar ma asigur ca testul de CO2 nu se ingalbeneste prea tare. Asta se mai intampla imediat ce prepar o noua bomba.
Si daca e testul mai spre galben, scot dopul de la bomba peste noapte.
|
 |
|
|
|
Ar fi indicat sa pui o foaie subtire de polistiren sub acvariu. Daca nu pui, toate vibratiile dinprejur se vor resimti si in acvariu (o usa trantita, un obiect scapat pe jos, ...) si vor crea stres suplimentar pestilor.
Vei avea nevoie si de un filtru extern.
Iar ca si decor pentru ciclide: pietre si nisip.
Africanii prefera in general apa mai dura, deci ar ajuta niste pietre calcaroase.
|
 |
|
|
|
Atata timp cat vei pune in noul acvariu, filtrul din cel vechi, te va ajuta la formarea mai rapida a coloniilor de bacterii si la o ciclare mai rapida.
Ar fi totusi indicat ca la inceput sa faci schimburi mai dese de apa, pentru siguranta.
Pe de alta parte, sper ca ai in plan si achizitionarea unui filtru nou. Sper ca realizezi ca un filtru care a fost potrivit la 120L nu va face fata si la 350.
Filtrul vechi ar trebui sa-l lasi sa mearga in paralel cu cel nou vreo 3 saptamani pana se populeaza si cel nou cu bacterii.
|
 |
|
|
|
Te-ar ajuta daca ai muta filtrul din acvariul vechi in acvariul nou si l-ai lasa sa mearga in paralel cu filtrul existent vreo 3 saptamani.
|
 |
|
|
|
Multumesc de idei. O sa vad si la hornbach, poate gasesc niste adaptoare. Intre timp am vazut ca nu mai picura. Dar ca sa stau linistit, o sa caut sa vad ce gasesc prin zona pentru a le prinde bine.
|
 |
|
|
|
Mi-am luat un prefiltru SunSun HW-602A.
Problema este ca are dimensiunile furtunului de 16/22.
Filtrul meu are dimensiunile furtunului de 12/16.
Am luat si niste furtun de 16/22, si l-am bagat pe cel de la filtru pur si simplu in interiorul celui de la prefiltru.
Merge ok, doar ca picura foarte putin, din cauza ca nu am reusit sa-l imping prea tare pe cel de la filtru in interiorul celuilalt.
Daca le-as unge putin cu vaselina ar intra mai bine? As risca sa se desfaca usor dupa aia? Daca l-as incalzi pe cel de 16/22 ar intra mai usor celalalt?
Sa dau 50 de lei si sa iau 2 adaptori?
|
 |
|
|
Salut si bine ai venit.
Spune-ti problemele si sigur vor aparea si sfaturile.
|
 |
|
|
|
Da, din ce am citit Rasbora ar fi linistiti.
Doar ca ai mei isi fac dansul ala de imperechere, si atunci se mai izbesc in pestii care sunt prin jur. Si poate de aia stau neonii ascunsi.
|
 |
|
|
|
Nu stiu ce au neonii mei dar stau toata ziua ascunsi in plantele din stanga.
De zici ca nici nu am neoni in acvariu.
Cand vin seara sa le dau de mancare apar incet, incet, halesc, apoi dispar iara.
Am 8 bucati, deci ar fi de un mic card.
Ma gandesc ca poate si-au luat-o de cateva ori de la Rasbora si poate din cauza asta stau mai retrasi.
|
 |
|
|
Uite aici un alt coleg a pus 2xT8 intr-un capac Diversa:
http://acvariu.ro/forum/posts/list/35644.page#p310837
Principiul de lucru ar fi acelasi, doar sa-ti cumperi socluri, balast electronic si neon T5.
|
 |
|
|
|
Pai apa pe care o scoate pompa revine inapoi in sump prin compartimentul opus, prin cadere libera.
Daca n-ar mai veni apa inapoi in sump, intr-adevar ar ramane la nivelul separatoarelor mici.
|
 |
|
|
Pai ca si cum ar fi 3 vase care comunica prin partea de jos.
Cu sau far separatoarele alea mici, nivelul va fi acelasi in toate cele 3 compartimente.
Cel mai simplu este sa ne spuna Mav dupa ce il pune in functiune.
|
 |
|
|
|
O sa urce apa pana sus, nu-i problema.
Dar intr-adevar nu prea a fost bine proiectat.
In compartimentul din mijloc apa o sa circule mai mult prin partea de sus.
|
 |
|
|
V-ati gandit la niste ore de pregatire?
Pentru voi, nu pentru copii.
Tocmai ce ma chinuiam aseara cu fiica-mea cu nite exercitii de geometrie, clasa a 6-a.
|
 |
|
|
Am uitat sa zic: bine ai venit pe forum.
Nu uita sa citesti regulile forumului.
|
 |
|
|
|
La multi ani si sa fii sanatos !!!
|
 |
|
|