| Message |
|
|
|
Eheim substrat pro vazusem si in Hornbach.
Daca vrei online, uita-te pe nevertebrate.ro
|
 |
|
|
|
Sa va povestesc si pataniile mele pozitive din Romania: Acu vreo cativa ani am luat (de la emag) o consola de jocuri pentru fiu-miu. Dupa vreo 2 ani de utilizare intensa (consola arata jalnic, jupuita, stearsa), s-a stricat, se vedea imaginea pe ecran distorsionata. Am fost cu ea la service, mi-au zis ca nu o pot repara, dar nici nu mai aveau pe stoc sa mi-o schimbe. Si mi-au dat integral banii inapoi (vreo 200 lei). Deci practic am avut consola aia 2 ani gratis. A doua intamplare, luasem o tableta tot pentru ala mic, tot de la emag. La un moment dat, din joaca a izbit-o de perete si i-a crapat ecranul. Nevesta-mea a zis sa o duca la ei la service in ideea ca contra cost poate ii schimba ecranul. Surpriza a fost ca mi-au reparat-o pe garantie, desi era clar ca o lovisem.
|
 |
|
|
|
Are un debit prea mare pentru acvariul tau.
Cauta un filtru cu debit de 400-600l/h.
Eheim sunt cele mai bune calitativ, dar si mai scumpe.
Ca material filtrant pentru filtru recomand unul din urmatoarele: sera siporax, eheim substrat pro, ada bio rio, seachem matrix.
Renunti la bureti/carbunele cu care vine filtrul si pui unul sau mai multe din cele de mai sus.
|
 |
|
|
Eu mi-as face asa ceva:
https://www.aquasprouts.com/pages/learn
As pune ridichi si salata in gradina de deasupra.
Singura problema ar fi ca aia zic ca uda gradina aia doar 15 minute dintr-o ora, ceea ce e cam putin ca filtrare.
|
 |
|
|
Nu stiu cat de eficiente sunt, da' sa ne zici si noua  .
|
 |
|
|
lukitza wrote:Ficus?
Nu chiar
Uite asa ceva:
Pui radacinile in acvariu si lasi plantele sa 'curga' in spatele acvariului.
|
 |
|
|
|
Salut,
Bine ai venit.
Faptul ca ai pastrat apa din vechiul acvariu nu prea te ajuta la ciclare.
Bacteriile benefice stau cea mai mare parte in filtru. Daca au mers in continuu filtrele, si nu le-ai oprit, le muti in noul acvariu si ciclarea se va face foarte repede.
In legatura cu pestii pe care ii vrei:
- nu recomand ramirezii pentru ca sunt pesti sensibili;
- pentru scalari ai nevoie de acvariu mai mare;
- neonii sunt ok.
Ti-as recomanda si un filtru extern. Sunt ceva mai scumpe, dar sunt mult mai eficiente decat cele interne (au volum mai mare pe care-l poti umple cu material filtrant biologic) si in plus nu ocupa spatiu din volumul acvariului.
Spor.
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
Sau... poti folosi plante plutitoare (de exemplu pistia), care se pare ca-si iau CO2 din aer si astfel nu ai nevoie de injectie de CO2.
|
 |
|
|
|
Iti trebuie niste plante cu crestere rapida, si care sa nu aibe nevoie de substrat. De exemplu Egeria densa.
Acum, chiar daca este o planta 'easy', eu zic ca fara CO2 nu va creste foarte repede, si automat nu prea va consuma nitrati.
Iar daca injectezi CO2, o sa cam scada ph-ul apei, si s-ar putea sa nu le convina pestilor.
Si bineninteles ai nevoie si de lumina.
|
 |
|
|
|
Poti sa pui eventual reflectoare la neoane. Sa ai grija sa fie pe lungimea tuburilor tale.
|
 |
|
|
Daca faci un calcul aici: http://theaquatools.com/building-your-aquarium/
La 6mm grosimea sticlei, ei zic ca ar fi safe acvariul.
|
 |
|
|
|
Pentru lipire, cauta silicon special pentru acvarii. Uita-te dupa Dow Corning.
|
 |
|
|
La acvariile facute de la inceput cu fund dublu, foaia de sticla din interior este intre peretii laterali si ajuta si sa tina mai bine peretii laterali.
Tie ti-ar fi cam greu acum sa pui o foaie pe interior.
Poate ar ajuta mai mult sa pui intaritoare, sa nu faca burta acvariul.
Citeste si aici: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/6932.page
|
 |
|
|
|
Pai o sa tot vezi femelele purtand oua, dar nu o sa supravietuiasca puii, decat daca poti pastra un ph de maxim 7 si putin. Eu am vazut si pui mici la mine in acvariu, dar nu a supravietuit niciunul sa ajunga mai maricel.
|
 |
|
|
|
Da, nu prea am asa mult timp. Deocamdata ma lupt cu BBA, si nu-s eu cel care castiga. Bag EasyCarbo (sa vad daca nu o fi expirat), incerc sa tin CO2-ul stabil, am luat si vreo 6 Amano, am tot aruncat bucati din Elodeea afectate de alge dar degeaba. Daca pana prin martie nu scap de alge, o sa fac un restart combinat cu o curatare de alge a plantelor.
|
 |
|
|
|
Nu ai nevoie de furtunul ala de la filtru care baga aer in acvariu. Ca sa se oxigeneze apa, e suficient sa se faca o mica valurire la suprafata. Indreapta iesirea de la filtru usor catre suprafata acvariului.
Pietrele alea 2 sunt probabil calcaroase si o sa creasca duritatea apei. Daca faci o plimbare pe malul unui rau o sa gasesti o multime de pietre faine si radacini numai bune de acvariu. Si sunt si gratis.
Cele 2 plante cu frunze mari de pe margini par a fi Anubias. Daca da, atunci nu trebuiesc plantate in nisip, se prind de pietre sau radacini.
Plantele alea cu frunze inguste le poti inmulti usor, prin ruperea unei bucati din varf si replantare.
CO2 nu ai neaparat nevoie pentru ce plante ai in acvariu, dar sigur ajuta la cresterea lor.
Pentru o buna filtrare biologica (neaparat citeste despre filtrarea biologica, daca nu stii ce e), iti recomand un filtru extern.
Pietrisul ala violet e cam kitsch. Se doreste ca un acvariu sa arate cat mai natural.
|
 |
|
|
Da, trebuie scos balast/starter.
In josul paginii asteia e o schema: http://www.iluminat-ieftin.ro/LED/Tuburi-cu-LED
|
 |
|
|
|
Are si nevasta-mea o salcie pitica din asta. Am si pus ochii pe cateva crengute care arata super fain.
Dar nu ma lasa nevasta-mea sa o ciopartesc.
Ii cresc repede crengi noi? Ai mai taiat-o asa si in alti ani?
|
 |
|
|
|
Cele 2 benzi led au 6670 lumeni.
Am gasit pe undeva informatiile astea: slab luminate - 20 lumeni/l, mediu luminate - pleaca de la 30 lumeni/l, bine luminate - pleaca de la 40lm/l (nu stiu cat de corecte sunt).
Deci ai avea pe la 28 lm/l, undeva apropiat de un iluminat mediu.
Ma gandesc ca ai putea eventual sa-ti iei varianta cu neoane. Si daca nu esti multumit de iluminat ii poti adauga reflectoare.
|
 |
|
|