[Logo] Relansare magazin online acvaristica shop.acvariu.ro
Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] Back to home page 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Sticla de 10, 12, 15 mm, dar ... step inside for details!  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
friday
Junior member
[Avatar]

Joined: 30/10/2008 15:00:24
Messages: 64
Location: Galati
IP:
Offline

Multumesc ca ai intrat in threadul acesta!! :bravo:



In sfarsit am reusit sa gasesc o firma cu geamuri care sa raspunda si la email

mi-au spus ca au qeamuri normale marimile:

10 mm
12 mm
15 mm

(ca informatie preturile fara tva sunt: 10 mm 79 lei / mp
12 mm 112 lei / mp
15 mm 174 lei / mp)

Marimea acvariului dorita este: 130x50x50.

Intrebarile mele sunt urmatoarele:

1. daca folosesc doar pentru fund geam de 12 sau 15 mm, mai este nevoie de fund dublu ?
2. daca folosesc fund dublu care din urmatoarele metode este mai buna si mai practica:

varianta 1, 2 sau 3

image

3. am citit pagina in care g.g a descris despre intaritoare si fiind acvariul peste 1m ..
mai exact 130 cm se cuvine sa ma gandesc si la intaritoare centrale


avand in vedere dimensiunile 130x50x50 cam de care intaritoare am mare nevoie:

image

image

image


ca sa nu gresesc scriu si aici dimensiunile la geamurile ce urmeaza sa le cumpar

la fund inca nu sunt hotarat pe ce varianta sa merg din cele trei, ochiul meu de vultur imi dicteaza sa merg pe una din variante 2 si 4
pentru ca e mai multa suprafata de aderenta si mi se pare ca e mai strasnica lipitura si parca varianta nr. 3 e chiar mai deosebita, dar promit ca tin cont de parerile voastre.

doua fete laterale mari 130x50
doua fete laterale mici 50x50
daca as merge pe varianta 2 la fund presupun ca am 130x50 (sau 49?)
daca as merge pe varianta 3 la fund presupun ca am nevoie de bucata 130x50 si una de 130cm minus grosimea fiecarui geam lateral cu 50 cm minus grosimea fiecarui geam lateral (repet am trei variante de geamuri 10, 12, 15 mm)

la intaritoare va rog pe voi sa-mi explicati cum e cu marimile la ce dimensiuni am eu ca sa nu gresesc inclusiv la cea centrala

Cu stima

Blooop bloop
[ICQ]
friday
Junior member
[Avatar]

Joined: 30/10/2008 15:00:24
Messages: 64
Location: Galati
IP:
Offline

un calculator mi-a dat urmatoarele rezultate


Lungime (L) 130 cm
Latime (l) 50 cm
Inaltime (H) 50cm
Grosime geam (g) 12 mm

Fete: 2 bucati cu lungimea de 1300 mm si latimea de 500 mm
Laterale: 2 bucati cu lungimea de 476 mm si latimea de 500 mm
Baza are lungimea de 1300 mm si latimea de 502 mm

Blooop bloop
[ICQ]
andras
Senior member
[Avatar]

Joined: 10/12/2007 03:25:16
Messages: 553
Location: Odorheiu Secuiesc
IP:
Offline

La dimensiunile acestea ar merge si sticla de 10mm.

galeria mea
[Email] [WWW]
snakefishmike
Membru banat
[Avatar]
Joined: 13/09/2008 19:00:27
Messages: 489
Location: Bucuresti-Baba Novac X Cimpia Libertatii
IP:
Offline

Am bazinul de 180/50/60 cm , fun dublu (ca i schita 3) , cu intarituri longitudinale jos si intarituri in H sus , din sticla de 10 mm . Nu are pic de burta . E tare al naibii , incit la transport am dat cu un colt al lui intr-o usa metalica pe care a indoit-o .
In concluzie , facut cu simt de raspundere si ca la carte , merge linistit cu geam de 10 mm la dimensiunile tale
[Email] [WWW]
Sesmar
1921
[Avatar]

Joined: 07/10/2007 09:32:07
Messages: 553
Location: Insulele Virgine, Inteligente si Devreme Acasa
IP:
Offline

ReBella wrote:
andras wrote:La dimensiunile acestea ar merge si sticla de 10mm.


Asta am tot incercat si eu sa-i spun...ca nu are rost sa se complice cu sticla de 12,mai ales ca nu se gaseste in Galati.Sper ca acum sa se razgandeasca

De ce sa nu-l faca din sticla de 12 fara intaritoare?
Eu am bazin (ca in varianta 1) cu dimensiunile 120*50*50 cu fund dublu de cate 10 mm si umplut pana la limita superioara nu face absolut deloc burta. Diferenta de pret se justifica pentru a scapa de intaritoare.

865
[Yahoo!]
andras
Senior member
[Avatar]

Joined: 10/12/2007 03:25:16
Messages: 553
Location: Odorheiu Secuiesc
IP:
Offline

Sesmar wrote:De ce sa nu-l faca din sticla de 12 fara intaritoare?
Eu am bazin (ca in varianta 1) cu dimensiunile 120*50*50 cu fund dublu de cate 10 mm si umplut pana la limita superioara nu face absolut deloc burta. Diferenta de pret se justifica pentru a scapa de intaritoare.

Si eu ma gandeam, sa fie fara intaritori.
Am vazut la cineva cu dimensiuni apropiate 140*50*45 din sticla de 10mm, nu avea burta deloc si nu avea intaritori.
Chiar la sectiunea DIY avem un calculator, cu indexul de siguranta 3,8 si dimensiunile precizate, ne da grosimea sticlei (cred, fara intaritori) putin sub 10mm.

Binenteles sticla de 12mm e mai sigura, daca finantele si greutatea nu sunt o problema se poate merge inainte. :-)

galeria mea
[Email] [WWW]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

Joined: 01/03/2002 09:35:00
Messages: 11052
Location: Egiptu' Antic
IP:
Offline

In cazu' fundului dublu as alege varianta 3.
Merge din geam de 10 mm cu intaritoare. As pune longitudinale si o transversala. Daca masa e dreapta merge fara fund dublu da' e mai sanatos cu el.
Decit fund dublu, mai bine fund simplu din geam mai gros.

Sesmar wrote:De ce sa nu-l faca din sticla de 12 fara intaritoare?
Asa zic si io, personal l-as face din geam de 15 mm, diferenta de pret e extrem de mica .

Poze: smilie ... Poze cu plante
mosu
Administrator
[Avatar]

Joined: 15/11/2001 02:00:00
Messages: 3272
Location: Bucuresti
IP:
Online

Eu am un bazin la 130x55x55 din 10mm, varianta 3 (+ intaritoare fara transversala). E mai frumios fara intaritori, baga cu 12mm la dimensiunile tare va arata OK. Daca face vreo burta, ii pui intaritori ulterior ..
[Email] [WWW]
friday
Junior member
[Avatar]

Joined: 30/10/2008 15:00:24
Messages: 64
Location: Galati
IP:
Offline

eu as prefera sa fac din geam de 12mm si sa nu mai folosesc intaritori, iar ca suport o sa fac din pal mai gros cu spate plin, laterale si chiar o bucata pe mijloc sa nu faca burta viitorul suna bine ?


pt silicon as vrea ceva negru, imi place cum arata, dar mai exact ce firma imi puteti recomanda?

alte sfaturi la lipire ? in afara de faptul ca nu ar trebui sa il misc ca sa nu prinda bule de aer..
legat de geam le zic alora ca pregateasca in vreun fel marginile ?

:-P

Blooop bloop
[ICQ]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

Joined: 01/03/2002 09:35:00
Messages: 11052
Location: Egiptu' Antic
IP:
Offline

friday wrote:pentru silicon as vrea ceva negru, imi place cum arata, dar mai exact ce firma imi puteti recomanda?

alte sfaturi la lipire ? in afara de faptul ca nu ar trebui sa il misc ca sa nu prinda bule de aer..
legat de geam le zic alora ca pregateasca in vreun fel marginile ?

Foloseste silicon Dow Corning 881 negru, l-am incercat si e mai usor de lucrat cu el decit cu Bison pentru ca-i mai viscos si sta geamu' unde-l pui , nu are tendinta de a luneca. Il gasesti la unu' din magazinele online, nu mai tin minte la care.

Marginea sticlei sa fie dreapta . Daca apar "umflaturi" la inceputu' taieturii spune-le sa le slefuiasca.

Cind lipesti foloseste niste banda adeziva din hirtie. O lipesti acolo unde vrei sa nu ajunga silicon. Apoi o iei repede jos, inainte de a se usca siliconu', o sa fii uimit ce lipituri frumoase o sa-ti iasa.

Poze: smilie ... Poze cu plante
andreic
Membru de baza

Joined: 14/09/2007 22:03:09
Messages: 334
Location: Bucuresti - Sector 6
IP:
Offline

Eu l-as face cu fund dublu, varianta 3, din geam de 10mm si fetele din geam de 12mm. Personal, am un bazin de 130 cm din sticla de 10 mm cu intaritoare longitudinale si trebuie sa recunosc ca ar fi fost mult mai frumos si mai practic sa il fi facut din sticla de 12mm fara intaritoare.
Sesmar
1921
[Avatar]

Joined: 07/10/2007 09:32:07
Messages: 553
Location: Insulele Virgine, Inteligente si Devreme Acasa
IP:
Offline

friday wrote:


pentru silicon as vrea ceva negru, imi place cum arata, dar mai exact ce firma imi puteti recomanda?


Acu' te mai bag nitel in ceata.
Initial am vrut si eu silicon negru...apoi am vazut un acvariu cu silicon transparent. Si nu regret deloc ca am ales siliconul transparent.
Este tot Dow Corning dar nu stiu exact ce indicativ are.

865
[Yahoo!]
fipilica
Senior member
[Avatar]

Joined: 04/03/2004 10:52:05
Messages: 609
Location: Brasov, Calea Bucuresti nr. 106
IP:
Offline

Sesmar wrote:
Initial am vrut si eu silicon negru...apoi am vazut un acvariu cu silicon transparent. Si nu regret deloc ca am ales siliconul transparent.


Cel de 300 litri este facut cu silicon transparent? Intreb pentru ca, in opinia mea, pentru un acvariu plantat, siliconul negru este mai indicat, nu iese asa mult in evidenta si se asorteaza cu background-ul inchis la culoare

...
[Yahoo!] [MSN]
andras
Senior member
[Avatar]

Joined: 10/12/2007 03:25:16
Messages: 553
Location: Odorheiu Secuiesc
IP:
Offline

Porcu wrote:
Cind lipesti foloseste niste banda adeziva din hirtie. O lipesti acolo unde vrei sa nu ajunga silicon. Apoi o iei repede jos, inainte de a se usca siliconu', o sa fii uimit ce lipituri frumoase o sa-ti iasa.


Cand lipesti banda sa nu apesi fiindca nu-l mai poti scoate usor. Ajunge daca se prinde putin. Eu la al treilea acvariu am apasat cu botul palmei (sper ca m-am exprimat corect ) si am scos-o cu greu.

Succes
Asteptam poze cu acvariul gata facut

galeria mea
[Email] [WWW]
Sesmar
1921
[Avatar]

Joined: 07/10/2007 09:32:07
Messages: 553
Location: Insulele Virgine, Inteligente si Devreme Acasa
IP:
Offline

fipilica wrote:
Sesmar wrote:
Initial am vrut si eu silicon negru...apoi am vazut un acvariu cu silicon transparent. Si nu regret deloc ca am ales siliconul transparent.


Cel de 300 litri este facut cu silicon transparent? Intreb pentru ca, in opinia mea, pentru un acvariu plantat, siliconul negru este mai indicat, nu iese asa mult in evidenta si se asorteaza cu background-ul inchis la culoare

Da este cu silicon transparent. Nu prea inteleg de ce zici ca ala negru iese mai putin in evidenta decat cel transparent. Pentru ca este chiar transparent Acum stii cum este...gusturile fiecaruia. Eu am vazut acel acvariu marin cu silicon ca al meu si m-a impresionat cum se vedea. Oricum daca nu imi placea cum iese, aveam de gand ca sa dezlipesc acvariul si sa-l lipesc la loc cu silicon negru. Nu eu ca nu ma pricep...
Am sa incerc sa pun niste poze facute cu blit la imbinarile fetelor.

865
[Yahoo!]
friday
Junior member
[Avatar]

Joined: 30/10/2008 15:00:24
Messages: 64
Location: Galati
IP:
Offline

doar ce am ajuns si eu acasa, putin obosit pentru ca am stat cu tata sa facem rachiul undeva in aer liber.. si cum puneam eu lemne pe foc si urmaream cum picura otrava, m-am gandit sa incep sa`i zic tatalui ca vreau sa fac al doilea acvariu si incepusem sa`i cer pareri. nu incep eu bine cu intrebarile ca el ma intreaba .. stii cam ce grosime are cel mai mare acvariu din lume si unde este ?? hmm, nu aveam google-ul langa mine si nu am stiut , dar m-a lamurit ca lui ii place sa se uite la discovery cand are timp, si mie de altfel, numai ca nu am TV in camera.. mi-a zis ca are cam 15 cm grosime si ca e in China tin sa mentionez ca nu ne-am "pilit" nici unul din noi si ca discutia a fost una la temperatura de afara :-). l-am intrebat in prima faza de suportul pentru acvariu, sa fac din pal sau cornier, el a zis ca ambele se pot face, dar ce m-a interesat mai mult a fost daca imi poate face un suport, fara picioare pentru acvariu cum ar veni marginea de jos a acvariului, am zis ok, ca se poate vopsi intr-un camp static si o sa iasa frumos, dar el a continuat .. bun si la partea de sus nu punem la fel ca jos? adica acelasi model de suport care se afla la fundul bazinului sa fie unul invers in partea de sus.

este o idee practica in loc de intaritoare ?

apoi acvariul cu tot cu suporturi pus pe un dulap din pal, spate plin, laterale si chiar pe mijloc o bucata..

.......

la acvariul care il am este facut cu silicon negru, capac negru .. negru e sexy pentru mine :-P

am dat un search dupa Dow Corning 881 si vad ca este de 310 ml.

este suficient un tub ?

lipirea tuturor fetelor este indicata sa o fac in scheletul acela din cornier, practic sa il si lipesc de cornier sa fie fix din toate colturile ?


e timpul sa le dau putina mancare la pesti, nu au primit nimic de ieri din jurul orei 11, sunt la regim vitejii mei

nu m-ar deranja absolut deloc daca ati posta poze cu acvariile voastre, din ziua cand mana voastra le-a creat pana la finalizarea ciclarii si chiar dupa

Blooop bloop
[ICQ]
andras
Senior member
[Avatar]

Joined: 10/12/2007 03:25:16
Messages: 553
Location: Odorheiu Secuiesc
IP:
Offline

Daca am inteles bine, intrebarea ta se refera de a pune o rama sudata din cornier in loc de intaritoare?
Daca da, nu iti recomand. Va fi si inestetic, oricum ar trebui sa legi la mijloc cu o platbanda etc. Plus de asta ar trebui sa-l faci foarte bine gandit sa nu fie prea stramb sa apese cumva sticla, dar nici prea larga sa nu mai indeplineasca rolul dorit. Un prieten de al meu a facut un astfel de cadran, si a lipit si ceva izolator pe interior, din cauciuc care se pun si la usi, ca metalul sa nu se atinga direct cu sticla.
Oricum daca faci acvariul din sticla de 12mm nu-si mai are rostu'.

galeria mea
[Email] [WWW]
friday
Junior member
[Avatar]

Joined: 30/10/2008 15:00:24
Messages: 64
Location: Galati
IP:
Offline

andras wrote:daca faci acvariul din sticla de 12mm nu-si mai are rostu'


atunci merg pe 12mm cu mai multa incredere si ii fac un suport fix simplu din pal, facut sa dureze, ca doar am facut boxe facute din pal si sunt multimit de rezistenta materialului

sper ca pana de Craciun sa`mi mai fac un cadou si in Ianuarie sa incep sa`l plantez iar pesti .. cand e gata mediul ..

Blooop bloop
[ICQ]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

Joined: 01/03/2002 09:35:00
Messages: 11052
Location: Egiptu' Antic
IP:
Offline

friday wrote:doar ce am ajuns si eu acasa, putin obosit pentru ca am stat cu tata sa facem rachiul undeva in aer liber.. si cum puneam eu lemne pe foc si urmaream cum picura otrava, m-am gandit sa incep sa`i zic tatalui ca vreau sa fac al doilea acvariu si incepusem sa`i cer pareri.
Ce scoala ai in tine :misto: :misto: ....... ai prins momentu' .

friday wrote:tin sa mentionez ca nu ne-am "pilit" nici unul din noi
Idoobitabil™ , nici nu ne gindeam la asa ceva :sfant: .


friday wrote:este suficient un tub ?
Daca sticla e taiata bine si n-ai de umplut goluri si lucrezi corect ajunge un tub si mai ramine . Daca nu esti sigur ia doua.


friday wrote:lipirea tuturor fetelor este indicata sa o fac in scheletul acela din cornier, practic sa il si lipesc de cornier sa fie fix din toate colturile ?
Nu .

Poti sa-i faci masa cu schelet metalic daca vrei, da' sub acvariu pune o placa de pal si ceva moale - scirtz.
E suficient o masa din pal executata bine .
Indiferent ce alegi, suprafata pe care pui acvariu trebe sa fie PLANA.

Poze: smilie ... Poze cu plante
friday
Junior member
[Avatar]

Joined: 30/10/2008 15:00:24
Messages: 64
Location: Galati
IP:
Offline

Ce scoala ai in tine :misto: :misto: ....... ai prins momentu'


nu ma laud dar am mai multe scoli, printre care si sociologie-psihologie si este o arta sa abordezi omul cand trebuie, unde trebuie..oricum nu el este sponsorul, eu sunt propriul Mos Craciun ii ziceam mai mult sa`mi dea o mana de ajutor

Idoobitabil™ , nici nu ne gindeam la asa ceva :sfant:


jur pe rosu


Daca sticla e taiata bine si n-ai de umplut goluri si lucrezi corect ajunge un tub si mai ramine . Daca nu esti sigur ia doua.


am dat comanda pentru doua tuburi, sa fie la nevoie..

Blooop bloop
[ICQ]
 
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com