[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Antecume
Forum Index » Profile for Antecume » Messages posted by Antecume
Ai nevoie de un filtru cu membrana de osmoza inversa.
Asa ceva: https://www.nevertebrate.ro/filtru-osmoza-inversa-dennerle-osmose-professional-190l-zi-17207
Apa care va iesi din filtru va avea gH foarte apropiat de 0.
Combini jumatate apa osmozata cu jumatate apa robinet si vei ajunge la final la un gH in jur de 10.
Eventual iei unul si cu NPS sa elimine si nitratii din apa. Vezi marca Aquili.
Pui vreo 10 bucati si o sa se inmulteasca in draci.
Nu cred ca o sa supravietuiasca Cuba.
Are nevoie de mult CO2 si lumina.
Vreau sa fac un nano (25l) cu creveti CRS.
Pentru filtrare vreau un hang-on.
Imi puteti recomanda vreun filtru hang-on silentios?
Deocamdata am pe lista SunSun HBL-301. Vad ca are si skimmer de suprafata.
Silviu Man wrote:scuze Gabi, vor fi si niste casute pe acolo

Ma gandeam si eu la un moment dat ca ar merge niste decoruri facute din lego, bagate intr-un setup.
Cu piese de culoare verde sau maro/bej. Merge si moss-ul prins intre piese.
Si in plus am de la copiii mei vreo 2 galeti de piese.
Nu e naspa, e mai putin eificient.
Silviu Man wrote:Desi nu inteleg de ce vreo 100 de neoni si 100 de Ember tetra nu ar fi o solutie ca sa pui in valoare o plantare frumoasa.

Pai cred ca din cauza dimensiunii pestilor raportate la dimensiunile acvariului, vor fi cam invizibili.
Apoi o sa ai nevoie de o caruta de plante sa plantezi acvariul asta.
Si ma mai gandesc daca nu o sa fie cam greu sa bagi suficient CO2.
Mda, cred ca la un acvariu asa mare s-ar preta mai bine niste ciclide.
Ca doar n-o sa pui in el 500 neoni si 1000 de creveti.
Planta aia cu frunze mari cred ca e un Echinodorus.
Asta creste destul de mare si face niste radacini care o sa se intinda prin tot substratul.
Nu stiu daca e o optiune prea buna pentru un nano.
Vezi ca in caserola nu ai filtrare si de la mancare o sa se produca amoniac.
O sa trebuiasca sa faci schimburi dese de apa, altfel o sa moara melcii.
Am cautat pe google 'GreenAqua secrets' si am gasit asta: https://www.amazon.com/Victorias-Secret-Womens-Leopard-BabyDoll/dp/B01N31EBE5
Cred ca-mi scapa ceva .
Intre timp am realizat ca au crescut neonii si au prins gustul crevetilor.
Am vazut un neon cu un CRS indesat pe gat si se chinuia sa-l inghita.
Mi-a placut mai mult poza asta decat cea anterioara
image
Thereau wrote:Am vazut bureti colonizati si pareau ca isi fac treaba. Eu zic doar ce am vazut cu ochii mei si mi-a schimbat perceptia despre filtrare. In teorie, oriunde ai citi si pe oricine ai intreba o sa iti spuna ca buretii nu sunt buni, nu fac fata, mai bine cu siphorax. Dar eu am vazut la colegi care fac treaba buna cu bureti si de aici si intrebarile.

Da, si buretii isi fac treaba, nu cred ca a zis nimeni ca sunt total ineficienti, doar ca, daca ai vrea de exemplu sa obtii eficienta pe care ti-o da un pumn de siporax, probabil ca ai avea nevoie de un metru cub de burete (nu este ceva calculat, doar am dat niste exemple teoretice).
Se poate face usor si mai ieftin un filtru extern DIY.
Vezi SUMP.
Un vas in care apa intra prin cadere libera din acvariu, trece prin diverse medii de filtrare (bureti + medii de filtrare biologica) apoi cu o pompa este trimisa inapoi in acvariu.
Cel mai indicat este o combinare a celor 2 tipuri de filtrare: bureti pentru filtrare mecanica (pentru apa cristal) si medii de filtrare biologica (pentru a transforma substantele toxice in substante mai putin toxice).
La un acvariu cel mai mult conteaza filtrarea biologica, nu cea mecanica.
Degeaba ai apa cristal, daca apa este toxica pentru pesti (cu cantitati mari de amoniac si nitriti).
Buretii ofera si ei suprafete pe care sa se formeze colonii de bacterii care sa ajute la transformarea amoniacului in nitriti si a nitritilor in nitrati.
Doar ca mediile pentru filtrare biologica (gen siporax, matrix, ...) au porozitati foarte fine care ofera suprafete mult mai mari pentru formarea bacteriilor, decat buretii.
Interesant proiectul.
Sunt putin surpins ca bacteriile care s-au format in acvariu fac fata sa transforme amoniacul in nitriti si nitritii in nitrati.
Ma intreb daca nu ar fi indicat sa hranesti mai cu zgarcenie.
Dar daca testele zic ca e bine... atunci o fi bine.
Tine-ne la curent cu evolutia acvariului.
Spor si ape limpezi.
Da, banana le-am dat.
Totusi, cand am dat mancare la pesti, au lasat felia de banana si s-au aruncat pe granulele pentru pesti.
Dupa aia s-au intors inapoi la banana.
La banane inainte:
image

Forum Index » Profile for Antecume » Messages posted by Antecume
Go to: