Message |
|
Daca dimensiunile sunt exprimate corect 90Lx75hx40l eu as opta direct pentru sticla de 12 fara sa stau pe ganduri. Iar ca sa dorm linistit i-as pune intaritoare.
|
 |
|
Eu sunt un pic mai paranoic si nici macar incalzitoarele care sunt destinate sa fie scufundate complet in apa nu ti-as recomanda sa faci lucrul acesta in conditiile in care nu esti foarte atent cand le manevrezi. Pune o poza sa vedem si noi despre ce este vorba, ca asa din descrierea ta slabe sanse ...
|
 |
|
|
 |
|
@clopotel 3.in locul neonului pe care il am(15 w  )) ar merge sa pun altul de putere mai mare??adica lumineaza sau trebuie automat alt capac??(nu ma pricep la electrobica) In general un neon cu cat este mai puternic cu atat este mai lung. Uite articolul pe forum: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/2163.page 4.cam cat m-ar costa (daca as da toti pestii) urmatorul lucru:sa iau substrat pentru plante si cateva plante...acolo sa nu se mai vada cat de cat filtrul? Un pachet de Florapol este pana in 15 lei. Plantele .... vezi ce iti place si ce gasesti. Insa nu te arunca la specii pretentioase din prima. 5.radacina sau creanga de la ce pom/copac ar merge sa bag in acvariu asa ca decor?? Nu rasinoase (brad, molid, pin ..etc.)! Incearca crengi/radacini de prun/plop/ salcie. Lemnul insa trebuie preparat. Gasesti pe forum cum se face. 6.ar merge sa imi iau 5 neoni ,4 corydoar,4tetrazona si 5 rasbora? Nu vrei tu sa ciclezi acvariul ala mai intai ? Si eventual sa incerci cu pesti mai putini, mai putin pretentiosi si eventual si compatibili ?
|
 |
|
Bine ai venit. Sa vedem acum daca te indrepti spre bazine cu pietroaie sau .... gradini ?
|
 |
|
djphazer wrote:@kmol ... si va creste cantitatea evaporata 
Da, corect... dar cel putin nu se mai face condens in capac ....
|
 |
|
O idee ar fi fost sa pui un ventilator (un cooler de PC) care sa scoata aerul afara. Doar ca asta iti va mai raci un pic si apa (racire evaporativa).
|
 |
|
Acum am recitit posturile tale. Incearca sa feresti acvariul de bataia directa a razelor solare. Cum spunea si colegul risti o invazie de alge de mai mare dragul. Lumina o stingi seara/noaptea. Pesterile prin acvariul cu carasi .... parca nu prea isi au locul... e mai mult decor de desene animate (carasul in bol + castel + grota). Mai bine nu
|
 |
|
Hai sa iti fac si eu capul tandari  . In acvariu cu carasi, in special in cazul tau nu prea ai sanse sa cresti plante ca la carte. Sa iti spun de ce. Carasilor le place sa faca pe arhitectii in acvariu si orice planta care nu este bine prinsa in substrat o vor scoate, asta bineinteles daca nu o vor manca. Apropos de asta vezi ca sunt adevarati purcelusi, daca mergi la acvariu de 20 ori pe zi tot de atatea ori vor cersi mancare. Poti tine in acvariul cu carasi plante gen anubias (legat de o creanga/cioata/piatra), cryptocorine sau echinodorus (aici am niste rezerve dar ... mai depinde si de temperamentul lor). Pentru ca nu poti pune un strat prea gros de substrat si riscul ca arhitectii sa ajunga sa scoata stratul fertil in masa apei (ar rezulta o mlastina) poti incerca cu fertilizare in coloana apei.
Ca idee ... nu te hazarda la multe investitiii acum ... pastreaza pentru un acvariu baban si o filtrare buna daca ii vrei pe cei trei bine sanatosi destul de mult timp.
Ape limpezi sa ai si "Bine ai venit!"
|
 |
|
Era tarziu si nu am fost coerent. Rugaminte ... lasa un pic acvariul sa se dezvolte  . Stiu ca este greu si nu te poti abtine ... dar ... incearca totusi. Ai o bila alba de la mine  nu m-au atras niciodata tetrazonii dar ai tai parca au ceva special, cel putin "top modelul masculin"
Bafta si ape limpezi
|
 |
|
sami_curpas wrote:Iar, daca il pun in serie cu un releu de timp, sa functioneze de exemplu 30 de minute si sa stea 2 ore, cred ca am rezolvat ceva, nu?
Da, o cale sigura spre nenorociri. Apa va sta in filtru timp de doua ore, ai toate sansele sa distrugi colonia bacteriana, sa deciclezi acvariul si eventual sa omori pestii  Filtrele nu trebuie sa fie oprite decat pentru perioade scurte de timp.
|
 |
|
@mirciulik o dimensiune aproximativa a unei bucati de roca ? De exemplu una dintre cele din stanga imaginii. Multumesc
|
 |
|
Nu scoti pestii din acvariu la schimbul de apa. Doar aspiri substratul daca este nevoie daca nu ... nu
|
 |
|
Deci WOW  ma plimb in fiecare zi pe aici sperand sa vad noutati si azi mi-ai facut o bucurie  deci am ce sa critic. Revenind.... acvariul tau incepe sa prinda forma ... acum depinde si de ceea ce vei dori tu sa fie in viitor. Cat priveste sumatranul tau eu nu cred ca zambea, cred ca mai repede era ceva de gen "Bah da cu papica cand apari ?"
Offtopic: Ma uit si eu si balesc pe langa acvariile voastre, eu deocamdata sunt in crize de reamenajare, pestii in acvariu steril, plante in alt acvariu, nisip prin debara ... deh ... de ale noastre. Multumim nevestelor intelegatoare  )
|
 |
|
Bun venit Adrian. Asteptam primele idei
|
 |
|
bobesku wrote:@kmol Ok, apa distilata ar trebui sa aiba ph 7 care este neutru. Dar, de ce te indoiesti ca apa din acvariu ar putea avea ph 7? Nu are nici o legatura dpdv logic ph-ul apei distilate cu cel al apei colegului.
Scuze nu am realizat ca se face si aditie de CO2. Sigur nu exista nici o legatura intre apa distilata si apa din acvariul colegului, era doar o comparatie.
|
 |
|
pH=7 are de obicei apa distilata. Ma indoiesc ca apa din acvariu are pH=7 cred ca totul tine de eroarea de masurare.
|
 |
|
Vezi ca viviparii sunt cam purcelusi (mananca mult  ). Urmareste inainte sa le dai urmatoarea masa daca are aceiasi burtica. In cazul in care burta ramane la fel si a doua zi nu te grabi sa o muti in maternitate. Cel putin o saptamana zic eu ca ar mai dura.
|
 |
|
Bine ai venit. Constat eu ca incepe usor usor sa se raspandeasca si la noi microbul acvariilor "monstruoase"  Are dreptate colegul laur58 gandeste-te ca exista recipienti de uz alimentar facuti din fibra de sticla si rasina.
|
 |
|
1. pentru ce am nevoie de bricheta??
Sa incingi cuiul cu care vei da gauri in dopurile sticlelor.
2. filtrul de tigara dupa ce il introduc in furtun la capat il bag asa direct in acvariu?(adica nu are nimic daca are miros/gust de tigara?)
Daca este nefolosit nu are gust de tigara
3. are ceva daca drojdia nu este chiar uscata si este putin umeda??(din cate stiu eu asa e drojdia)
Corect. Drojdia proaspata este umeda. Doar sa nu puta ca atunci deja nu mai este buna!
4. cuie si superglue pentru ce imi trebuie??
Superglue pentru etansarea dintre furtun si dop. Sa nu iti scape aer pe acolo.
|
 |
|