[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: kmol
Forum Index » Profile for kmol » Messages posted by kmol
Message
Bine ai revenit printre noi. Inainte de toate ai facut un test sa vezi daca "pietroiul" este cumva calcaros ? Pui un pic de otet pe el sa vezi daca reactioneaza. Daca este calcaros ar trebui sa apara niste bule sau sa "sfaraie" ceva de genul cum se vede atunci cand se pune bicarbonat si otet dar la o scara mai redusa un pic. Nu sunt geolog dar ...parca din poza imi da impresia de ceva calcaros. Sper sa ma insel.
Salut. Daca nu s-a inscris nimeni la "cuvant" mie mi-ar fi chiar foarte util sa tin deocamdata puiutii in el asa ca nu m-ar deranja daca este zgariat. Cat timp nu curge este perfect
Multumesc si scuze de indrazneala
am evitat sa iti spun ce ai mai putea folosi prefer sa nu pun oamenii sa se joace "de-a micul chimist". Detartrantul contine acid clorhidric care este mai puternic decat acidul acetic (otetul) iar mai tare este acidul sulfuric (cel din baterie de masina este mai diluat are cam 20%) insa incearca sa nu te joci cu ala si mai ales sa nu pice pe gresie/faianta/chiuveta de inox etc etc sa nu sara pe fata si chiar si pe maini iti lasa niscavai urme la concentratia aia.
Sincer cel mai sigur ramane tot otetul
dodoxk wrote:Nu te supara de ce as renunta la scalari si la discusi sa iau resturi de pesti pe care ii poate avea ori cine la un pret de mai nimic cind pot avea in acvariu 10 12 pesti frumosi si in acelasi timp foarte deosebiti ????

resturi ? pe tine te bucura valoarea pestilor sau acvariul ca si colt viu/verde/relaxant ?.
dodoxk wrote: problema e ca a decedat masculul de peste papagal sa albit si pina adoua zi a dat coltul saracu acu trbuie sa ii caut perechie merge si alte culori oare sau trebuie sa fie tot portocaliu???
nu crezi ca ar fi bine sa incepi sa ii asculti si pe cei care iti dau sfaturi ?
Daca vrei totusi sa nu ramai cu gandul la pietre si sa iti para rau de ele incearca sa le speli foarte foarte bine sa nu aiba alte urme pe ele, eventual incearca sa le testezi in mai multe locuri. Daca insa apare o reactie .... le pastrezi pentru ciclide
pai exact asta spuneam si eu mai sus ....
incearca pe la obor ... sau ceva de genul asta...
Clasificare
Actinopterigii
Cypriniformes
Cyprinidae
Alte denumiri: Discognathus rufus, Discognathus crenulatus, Discognathus obtusus
Dimensiune: 14.0 cm
Temperatura apei: 15 - 28 grade Celsius
Areal: bazinul Iordanului, Tigru-Eufrat, Oronte precum si raurile din sudul Turciei si nordul Siriei.
Sunt folositi in ihtioterapie, practic acestia "trateaza" mancand doar portiunile moarte de tesut. In afara de actiunea mecanica pe care o exercita asupra leziunilor in timp ce se hranesc pestii elibereaza in mediu o substtanta numita ditranol (antralin), substanta ce constituie principiul activ din preparatele farmaceutice destinata tratarii psoriazisului.
Sunt utilizati de asemeni in tratamentul "cosmetic" al eczemelor si pentru tratamente de intretinere.
Pot fi crescuti in acvariu, desi nu este recomandat incepatorilor este considerat o specie toleranta la variatia parametrilor apei. Exemplarele crescute in acvariu nu sunt pretabile pentru a fi folosite in scopuri "terapeutice", hranirea lor in mod regulat si modul de viata din acvariu le inhiba aceasta pornire.
Pot fi inmultiti in acvariul comunitar folosind aceleasi tehnici ca si la carasi, puii se pot hrani cu microviermi sau artemia. Pentru scopuri care necesita o rata mare de supravietuire si un numar mare de pui se prefera tratamentele hormonale si fecundarea controlata.
Tehnica tratamentului hormonal:
Tocmai ai scris intr-un topic vechi de patru ani...
In cel mai nefericit caz sa zicem ca se strica membrana, desi nu as crede. Poti sa faci o mica "injinerie" cu robinetul de aer pe care il ai si cu un teu. Din teu tragi un furtun la piatra de aer, iar la cealalta iesire a teului pui robinetul. In felul asta nu mai chinui pompa asa de tare si in plus ai sansa sa nu fie zgomotoasa ca atunci cand ii limitezi iesirea aerului in mod direct.
Acum vezi tu ce ai de facut mai departe, tine-ne la curent ca sa zic asa cu evolutia mult incercatului acvariu
mda.... s-ar putea sa fiu eu carcotasul si sa iti spun ca Hemiographis (presupun Hemiographis colorata) nu prea este planta pentru acvariu. Se foloseste la terarii, in acvariu se pare ca nu o duce prea bine. Acum ... sper sa ma contrazica cineva cu experienta si sa fie vestea buna pentru tine ...
alinush, doar in substrat inert cum este pietrisul/nispul tau plantele nu se vor dezvolta bine din simplul motiv ca nu prea vor avea de unde sa isi capete nutrientii necesari. Daca nu vrei sa iti deranjezi din nou acvariul poti incerca cu niste bile fertilizante de la JBL si fertilizanti lichizi. Depinde insa si ce plante vei dori sa cresti in acvariu. Eu unul de exemplu am folosit Florapol si CO2 din bomba cu drojdie in acvariul meu si iti pot spune cu mana pe inima ca sunt super multumit de cum evolueaza plantele mele, plante nepretentioase ce este drept.
Giany wrote:poti face decoruri frumoase si fara plante
da, dar nu crezi ca arata mai bine macar cu un pic de verdeata?
Daca este apa distilata de uz general sunt toate sansele sa fie distilatorul facut din cupru. Apa distilata pentru uz medical sau cea destinata analizelor chimice nu are voie sa contina ioni cupru.
Inca ceva care te poate ajuta sa iti faci o idee. Duritatea totala a apei este data de duritatea temporara (carbonati/bicarbonati de calciu si magneziu) + duritatea permanenta (sulfati/cloruri de calciu si magneziu). Duritatea temporara este relativ usor de indepartat prin incalzirea/fierberea apei, moment in care acestia se descompun si precipita (se depun pe peretii vasului sau raman in suspensie sub forma unor particule alb galbui. Sper ca sa iti fie de folos informatiile acestea. Ti-am dat si un pm cu un link spre un producator de apa distilata pentru uz alimentar.
Cu o completare de apa distilata ? E o idee doar, sper sa nu fie o prostie. Oricum trebuie sa ti cont dupa aceea ca apa distilata nu contine minerale si are un continutul de gaze dizolvate (in speta vorbim de oxigen) este foarte scazut.
offtopic
mi se pare mie sau incepi sa fi un pic dezamagit ?
Din Hydrocotyle leucocephala poti face niste tufe de toata frumusetea, se dezvolta relativ repede. Ai sa vezi la un moment dat niste firisoare atarnand de undeva de sub frunze. Acelea sunt asa zise radacini adventive, poti taia de sub ele si replanta in alta parte,. Desi nu este neaparat necesar sa astepti sa formeze radacinile adventive faptul ca le vor avea le va permite sa inceapa sa se dezvolte mult mai repede.
cirotariu wrote:Am doua neoane de 18W, ajung incat sa mearga cat de cat bine plantelor, pot pune unele de putere mai mare fara a schimba forma capacului? Cat de des curatati voi geamul interior al acvariului? La cate zile apare sau este normal sa apara acea mica mazga pe geam? Daca pe spatele acvariului avem, logic, plantele mai inalte, mai mari, mai stufoase, cum curatam geamul din spate fara sa "deranjam" acele frumoase plante? Pe unul dintre anubiasi a aparut ceva ca o un mic inceput de mazga neagra, ca niste pori mici... cat de rau este?.

1. In functie de plantele pe care le vei creste, fiecare din ele are anumite cerinte de lumina. De obicei la inceput pana se stabilizeaza acvariul nu se exagereaza cu lumina pentru a nu risca o invazide alge. http://www.theaquatools.com/electric-equipment-calculator , de aici iti poti face un calcul al luminii, dar iti repet totul depinde strict de plantele pe care le ai/vrei in acvariu. Urmaresti evolutia plantelor si de acolo tragi concluzii. Se pot face acvarii frumoase si cu mult mai putin de 0.7W/litru
2. Eu personal curat geamul pe interior cam la 4 zile asta daca nu cumva a fost echipa de curatenie foarte vrednica (ancistrus + pomaceea).
3. Plantele nu patesc nimic daca le misti un pic cu mana cand faci curatenie, mai ales dupa ce s-au inradacinat bine, cand vor fi foarte dese va fi un avantaj pentru ca le mai poti descalci un pic si le faci un bine.
4. Desi poate ma repet, plantele au nevoie de lumina+fertilizare+CO2. Nu merge sa suplinesti lipsa unuia cu excesul altuia.
Baga mana si vezi daca se curata mazga aia neagra eventual vezi si cum ramane frunza dupa ce se curata, oricum o imagine=1000 cuvinte
Lola wrote:Hello,
Am si eu un khuli de vreo 5 ani, daca zici ca ai substratul plantat pe khuli nici nu il vei vedea decat seara...deci nu iti face griji ca va deranja sau ca e consumator de mult spatiu. Al meu de 5 ani si-a creat un perimetru al lui si se invarte doar acolo adica pe 15 cm2.

Faptul ca se ascunde sau ca este inactiv ziua nu inseamna ca nu are aproape aceleasi nevoi ca si ceilalti locatari. Si el mananca, respira si face kk in acvariu, nu doar pe 15 cm2.
Lola wrote:Nu am spus ca este abureala, eu sunt constienta de lipsurile acvariului meu, insa nu pot sa vad doar 2-3 pesti in acvariu. Stiu cat se fac pangasius , la fel si rhineloricaria, insa la o dimensiune putin mai mare ii donez unui nene care are petshop, el ma ajuta sa elucidez diverse mistere.
...insa nu pot sa ma abtin, in rest respect toate regulile...

Ca sa ajunga la o dimensiune un pic mai mare trebuie mai intai sa traiasca Exista solutii sa nu vezi doi trei pesti in acvariu, pesti mai micuti din care poti tine un adevarat card. Sunt frumosi carasii, superbi, mi-ar place sa am ... dar pentru ca nu le pot oferi conditiile ma multumesc cu pestiuci mai mici. Sa nu te superi pe mine/noi ca te certam dar nu te poti astepta sa fie cineva de acord cu tine cand vrei sa insisti in greseala.
Da, am vazut 2 carasi crescuti in acvariul de 35 litri, fara substrat, fara plante, le schimbau aproape zilnic mare parte din apa. Ce e drept s-au facut cat doi purcei, dar nu as avea nici rabdarea si nici taria sa fac asta. Erau de fapt doi porci tinuti la ingrasat...
O zi faina si ape limpezi tuturor.
Pai nu pompa sa aiba reglaj, ca astea ieftine cum am si eu si tu nu au asa ceva. Robinetul ala se pune pur si simplu pe traseul de la pompa la piatra de aer/perdea.
offtopic: ReBella, zi-mi ca pestiucii aceia pe care ii tii cu crevetii se gasesc in Romania.
 
Forum Index » Profile for kmol » Messages posted by kmol
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com