[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
construire filtru extern..  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
clauss
Senior member
[Avatar]

Joined: 10/01/2008 08:53:52
Messages: 500
Location: italia
IP:
Offline

al 2-lea pentru ca mai am unul tot made by home de care sunt f multumit
ideea este preluata tot de pe net , costurile mici iar randamentul bun
avem nevoie de o teava din pvc (cu diametru in functie de necesitati, marimea acvariului etc..)si lungimea de 50 cm sau un metru, eu am ales varianta de 50 cm sa o ascund mai bine.
n-e trebuie cele 2 capace, (de diametrul tevii desigur)acele mici tevi de plastic tip conectori(nu stiu cum s-e numesc dar se vad in poze si se gasesc peste tot), o freza cu care sa foram gauri, sau daca nu o bucata de teava netalica pe care i inrosim la foc( doar suntem la diy ), o pompa si medii filtrante.
la galerie am pus o schita(nu sunt prea priceput la desen )
si niste poze http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=13088
filtrul deja l-am instalat la mine si functioneaza perfect
o sa mai revin cu detalii daca vrea cineva sa incerce

ACVARIUL MEU : http://s586.photobucket.com/albums/ss308/clauss77/?action=view&current=P1020632.jpg
[Email] [Yahoo!]
cibserg
Senior member
[Avatar]

Joined: 22/02/2009 17:54:34
Messages: 500
Location: Iasi
IP:
Offline

Interesant proiectul tau.
Am cateva intrebari:

1. Cele doua capace se gasesc de cumparat potrivite pentru diametrul tevii?

2. Capacele au filet? Banuiesc ca nu le-ai lipit de teava. Astfel nu ai mai putea intretine filtrul.

3. Presupun ca apa intra pe partea de jos prin cadere libera din acvariu si este pompata pe sus inapoi in acvariu. Cum faci amorsarea? Umpli teava cu apa si pornesti pompa?

4. Nu ai probleme au aerul in partea de sus unde este pompa?

Merci
[WWW] [Yahoo!]
Maniacs
Member
[Avatar]

Joined: 17/10/2008 13:30:10
Messages: 229
Location: Bucuresti / Militari / Veteranilor
IP:
Offline

Interesanta ideea ... Eu am in plan sa-mi cumpar un Tetratec EX700 dar cine stie poate incerc un home made ... Ca pompa folosesti ??

Vremurile frumoase au trecut ...
clauss
Senior member
[Avatar]

Joined: 10/01/2008 08:53:52
Messages: 500
Location: italia
IP:
Offline

1. cele 2 capace SUNT sunt in diametrul tevii, au fost cumparate impreuna , sunt pereche!
2. nu au nici filet, nici nu sunt lipite, intra prin presare usoara(cu mina), si au o garnitura tip semering care etansaza perfect!!
3. da , apa intra prin partea de jos si la amorsare am facut asa: am introdus in acvariu furtunul de tur(cel care trage apa) am tras cu gura ... o data pe retur, si restul a facut singur. in citeva zeci de secunde pe furtunul de retur (transparent) apa a ajuns la nivelul apei din acvariu, semn ca filtrul s-a umplut, l-am pozitionat in acvariu apoi l-am conectat la priza. a functionat cu zgomot 20 de secunde(mai era ceva aer pe acolo)apoi...perfect..
pompa este wave de 750 l/h, si scoate cam 500 ca tre sa urce 70-80 cm

ACVARIUL MEU : http://s586.photobucket.com/albums/ss308/clauss77/?action=view&current=P1020632.jpg
[Email] [Yahoo!]
cibserg
Senior member
[Avatar]

Joined: 22/02/2009 17:54:34
Messages: 500
Location: Iasi
IP:
Offline

Daca ai scapat de aer probabil ca debitul de la intrare in filtru este mai mare decat cel al pompei. Ai folosit furtune cu diametre diferite?

Filtrul asta l-ai facut in Italia sau Romania?
[WWW] [Yahoo!]
clauss
Senior member
[Avatar]

Joined: 10/01/2008 08:53:52
Messages: 500
Location: italia
IP:
Offline

am folosit aceleasi diametre la furtun, insa filtrul fiind pozitionat ceva mai jos decit acvariul iar pompa nu e una de marca renumita, asa ca apa "navaleste"in filtru ceva mai repede decit o duce pompa inapoi...

filtrul l-am facut acum 2 zile aici in italia chiar daca stau aici tot roman sunt

ACVARIUL MEU : http://s586.photobucket.com/albums/ss308/clauss77/?action=view&current=P1020632.jpg
[Email] [Yahoo!]
cibserg
Senior member
[Avatar]

Joined: 22/02/2009 17:54:34
Messages: 500
Location: Iasi
IP:
Offline

Nici nu ma gandeam ca nu ai fi roman ci ma intrebam daca as gasi si aici componentele. Dar probabil ca se gasesc pe la magazinele de bricolaj. Nu stiu de conectorii din plastic.

Bafta

Sergiu C.
[WWW] [Yahoo!]
clauss
Senior member
[Avatar]

Joined: 10/01/2008 08:53:52
Messages: 500
Location: italia
IP:
Offline

sunt comvins ca se gasesc peste tot, si costa foarte putin. la mine a costat asa:
tub de plastic +2 capace - 5 euro
conectori plastic - 2 euro
inele ceramice, vata ,bureti - 10 euro
pompa - 14 euro

daca luam in calcul ca aveam deja pompa si mediile filtrante de la acvarii mai vechi, tot filtrul m-a costat 7 euro

ACVARIUL MEU : http://s586.photobucket.com/albums/ss308/clauss77/?action=view&current=P1020632.jpg
[Email] [Yahoo!]
alber
Moderator
[Avatar]

Joined: 26/09/2008 12:20:22
Messages: 4859
Location: bucuresti - berceni
IP:
Offline

Conectorii din plastic pe la raioanele de gradina ale depozitelor gen brico, horn. Tubul la fel, sau la materiale de constructii. Incearca un romstal sau val rom, astia sigur au. Vezi daca gasesti tub cu garnitura la ambele capete, daca nu, iei o mufa. Capacele le iei tot de la acelasi magazin.

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
alber
Moderator
[Avatar]

Joined: 26/09/2008 12:20:22
Messages: 4859
Location: bucuresti - berceni
IP:
Offline

Piesele care s-ar gasi la noi, ar trebui sa arate cam asa:
tubul
capacele
mansonul, asta ca sa ai garnitura la ambele capete
Racorduri n-am rabdare sa mai caut, dar nu sunt o problema. Ar mai merge, desigur in functie de finante vreo doi robineti montati la capatul furtunelor. Se gasesc prin magazinele de acvaristica

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
cibserg
Senior member
[Avatar]

Joined: 22/02/2009 17:54:34
Messages: 500
Location: Iasi
IP:
Offline

Cu mansonul nu prea inteleg.
Cum se aplica.Unde?
[WWW] [Yahoo!]
alber
Moderator
[Avatar]

Joined: 26/09/2008 12:20:22
Messages: 4859
Location: bucuresti - berceni
IP:
Offline

Daca te uiti la tub, vei vedea ca la unul din capete este putin mai mare. Acolo se afla garnitura care etanseaza in momentul in care faci imbinarea cu o alta piesa. La celalalt capat, tubul este normal, fara garnitura. Mansonul va veni aici, oferind astfel posibilitatea etanseizarii unei alte piese la acest capat. Mansonul are garnituri la ambele capete.

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
cibserg
Senior member
[Avatar]

Joined: 22/02/2009 17:54:34
Messages: 500
Location: Iasi
IP:
Offline

Acum e clar. Multumesc.

Sergiu C.
[WWW] [Yahoo!]
cibserg
Senior member
[Avatar]

Joined: 22/02/2009 17:54:34
Messages: 500
Location: Iasi
IP:
Offline

Am reusit sa fac si eu filtrul. Am folosit tub de 110mm diametru cu lungime de 500mm. La capatul de jos am lipit capacul pentru ca din cauza presiunii create in interior iesea capacul cam 10mm si imi era frica sa nu iasa de tot.

La capatul celalalt am folosit un manson pentru tub de 110mm si un capac pe care am fixat pompa.

La conectorii de furtun am fost norocos.
Am cumparat un filtru Hailea HL BT-700 de la care am folosit pompa.
Printre accesoriile acestui filtru sunt si 3 conectori cu filet dintre care unul este la 90 grade.
Cel de 90 de grade l-am folosit la intrarea in filtru (jos, ca in pozele lui clauss) si l-am fixat pe interior cu o piulita M16.

Iar unul din cele drepte le-am folosit pentru fixarea pompei pe capacul de retur.

La toamna am sa adaug si un incalzitor in interiorul filtrului. Acum nu este nevoie. Il voi fixa pe capacul superior langa pompa. Partea de sticla va sta in interior, in apa, iar partea de plastic, cu reglajul de temperatura, in exterior.


Am facut testul si functioneaza. . Multumesc clauss pentru ca ne-ai impartasit ideea.

Ramane sa mai rezolv cu mediile filtrante.
Inca nu stiu cum sa le fixez, in interior, pentru a reduce presiunea celor de deasupra pe cele din partea inferioara.

Tu cum ai facut clauss?

^Made in Iasi^ sau ^Buturuga si fluturi^ sau ^Terra fructuarius^ sau ^Pe urmele primaverii^ sau ^Hai la munte!^ sau ^Cycle of life!^
[WWW] [Yahoo!]
clauss
Senior member
[Avatar]

Joined: 10/01/2008 08:53:52
Messages: 500
Location: italia
IP:
Offline

eu am folosit 15 cm dintr-un pet de plastic de apa, cu o gaura in lateral pe unde intra apa si cu o bucata de plasa de plastic in partea de sus ,i-mi sustine foarte bine mediile filtrante si apa trece usor.


deja vreau sa mai fac unul intr-un mod aproape profesional in varianta hard , deseara fac un topic nou...

ACVARIUL MEU : http://s586.photobucket.com/albums/ss308/clauss77/?action=view&current=P1020632.jpg
[Email] [Yahoo!]
cibserg
Senior member
[Avatar]

Joined: 22/02/2009 17:54:34
Messages: 500
Location: Iasi
IP:
Offline

Merci.
Chiar m-ai facut curios.
Ce o fi insemnand "varianta hard" ?

^Made in Iasi^ sau ^Buturuga si fluturi^ sau ^Terra fructuarius^ sau ^Pe urmele primaverii^ sau ^Hai la munte!^ sau ^Cycle of life!^
[WWW] [Yahoo!]
clauss
Senior member
[Avatar]

Joined: 10/01/2008 08:53:52
Messages: 500
Location: italia
IP:
Offline

acum plec la munca, postez deseara

ACVARIUL MEU : http://s586.photobucket.com/albums/ss308/clauss77/?action=view&current=P1020632.jpg
[Email] [Yahoo!]
alexnbv
Membru de baza

Joined: 07/01/2009 14:14:42
Messages: 378
Location: Bucharest - Titan
IP:
Offline

Suportul pentru mediile filtrante cum l-ai facut? - aici nu prea imi dau seama.

In rest nu pot sa spun decat ca este o ideee excelenta si te felicit pentru asta.

Acvariu 126
[Yahoo!]
clauss
Senior member
[Avatar]

Joined: 10/01/2008 08:53:52
Messages: 500
Location: italia
IP:
Offline

in partea de jos pe unde intra apa am un spatiu gol de 15 cm facut dintr-o bucata de pet de plastic cu o sita rara de plastic in partea de sus pe care se sprijina mediile filtrante si prin care apa sa poata urca in voie, apoi am 7-8 cm de vata perlon, iar sita ,7-8 cm burete fin, iar sita 7-8 cm burete rar, iar sita, 7-8 cm inele de ceramica , sita si apoi pompa.

ACVARIUL MEU : http://s586.photobucket.com/albums/ss308/clauss77/?action=view&current=P1020632.jpg
[Email] [Yahoo!]
cibserg
Senior member
[Avatar]

Joined: 22/02/2009 17:54:34
Messages: 500
Location: Iasi
IP:
Offline

Dar cu varianta "hard" cum a ramas?

^Made in Iasi^ sau ^Buturuga si fluturi^ sau ^Terra fructuarius^ sau ^Pe urmele primaverii^ sau ^Hai la munte!^ sau ^Cycle of life!^
[WWW] [Yahoo!]
 
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com