[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: kmol
Forum Index » Profile for kmol » Messages posted by kmol
Message
Am facut ceva "cercetari" ..
Caracteristici tehnice:
- Debit: Q = 0,3 - 3,25 mc/h
- Inaltime de pompare: H = 4 - 0,5 mCA
Asta inseamna ca la nivelul zero (practic furtunul/teava la acelasi nivel cu pompa) debitul va fi de 3,25 mc Ori aproximand acvariul tau la 270 litri rezulta 3250 : 300=12.03 de atatea ori ar fi apa trecuta prin filtru/pompa in decurs de o ora.
Pai nu ne zici si noua despre ce substrat era vorba ? Ca poate totusi chiar nu trebuia spalat deloc...
isahori wrote:dar parca ii este si inoculata ideea unui acvariu mai mare

Neaaaah ... cine? noi?. Fi pe pace, dupa vreo doua luni de stat pe aici ai sa incepi sa visezi la acvarii din ce in ce mari ).
Welcome to the club ...
Din pacate combinatia de pesti nu este cea mai fericita. Incearca si documenteaza-te totusi despre cerintele fiecarei specii in parte.
O scoica din neamul Tridacnelor in acvariul de apa dulce arata precum un craniu in acvariul cu piranhia . Plus de asta incet incet iti va creste duritatea apei care din cate imi aduc eu aminte in zona ta este destul de mare. Gusturile insa nu se discuta ...
Uite aici un punct de plecare: Lungimea tuburilor fluorescente : http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/2163.page
Ooook ... fie ... . Acum serios Flaviusik departe de noi ideea de a avea vreo placere sadica sa criticam. Doar ca multi dintre noi suntem inca la stadiul de incepatori, am facut greseli cu toptanul si doar incercam sa te impiedici sa le repeti si tu (suntem egoisti ... )
Subscriu la ceea ce spune Dolly. Plus ca o data umplut cu apa acvariul va pare mult mai ingust decat este in realitate.
Un pic offtopic ... Dolly nu cumva la Reef se fac si bazine la comanda ?
petrutz2003 wrote:Ciclarea nu inseamna ca trebuie sa lasi apa la declorinat cateva zile inainte de a o pune in acvariu, cum vad ca ai inteles tu, asai ?

NU ciclarea nu inseamna declorinare. Apa se lasa in vase deschise doar pentru eliminarea clorului dizolvat in apa. Citeste Ciclul azotului. Ciclarea inseamna formarea unui echilibru relativ in bazin (dezvoltarea unor colonii de bacterii la transformare unor substante "toxice" in compusi folositori/inofensivi).
Flaviusik wrote:Din cate am inteles eu ciclarea dureaza cm 2 saptamani. Am mai spus ca in loc de capac am pus un geam fumuriu si deasupra lui am pus neonul
Chiar si mai mult de doua saptamani. Incheierea ciclarii se poate verifica testand parametrii apei. De ce geam fumuriu ? Acel geam va impiedica lumina sa patrunda in acvariu!
Imi este greu sa cred ca acvariul este ciclat intr-o saptamana. Lipsa plantelor naturale este o greseala mare. Acestea puteau consuma o parte din substantele care altfel se acumuleaza in apa. Schimburi de apa ? Ai facut cumva teste apei din bazin ?
Incearca si mai stai cu ochii si pe sectiunea Vanzari a forumului. Poate totusi esti norocos si gasesti ceva care sa te "coafeze". Sfatul meu si al majoritatii de aici: daca nu esti limitat de spatiu nu iti lua un acvariu mai mic de 50-60 litri. Cu cat este mai mic cu atat este mai greu de intretinut.
Bine ai venit. Eu si "carcotasii" te asteptam cu poze
Intr-un acvariu suprapopulat si eventual cu o filtrare subdimensionata slabe sanse sa te scoata din bucluc aerarea (fie ea si excesiva). Eventual mai inghit pestii bule de aer => aerofagie =>
Valurile acelea trebuie sa fie urmarea fireasca a unor curenti de apa din bazin. Nu trebuie sa fie atat de puternice incat sa iti culce plantele sau iti ameteasca pestii de tot. O apa a carei suprafata este aproape nemiscata va avea un continut de oxigen dizolvat mult mai mic decat cea care este un pic agitata.
Ai sa vezi o aerare puternica in bazinele de crestere ale sturionilor de exemplu. Pastravul are nevoie de o apa cu oxigenare foarte buna a apei (dat fiind faptul ca apa relativ rece in care traieste dizolva gazele mult mai usor).
In final ... a avea sau nu bule de aer (de la piatra/perdea/castele etc etc) tine mai mult de simtul nostru "artistic", placerea personala a fiecaruia.
"Burta acvariului" poate fi doar de cativa milimetri pana la ordinul centimetrilor. Daca vrei sa afli dimensiunile burtii acvariului tau o poti face masurand latimea acvariul (in partea de sus) din loc in loc. Sunt destule sanse sa gasesti ceva diferente (latime mai mare pe mijlocul acvariului)
berberul wrote:Sper ca intr-o luna sa fie complet

O Doamne inca vrei sa ne mai chinui ?
In principiu atunci cand sunt suficient de mari incat sa nu mai incapa in gura adultilor. Dar totusi guppy si carasi .... nu este o alegere tocmai fericita. Au cerinte diferite.
Daca debitul pompei poate fi reglat cred ca o poti folosi cu succes. Din cate imi amintesc pompele de recirculare au debite de ordinul a cativa metri cubi pe ora deci nu cred ca vrei sa ai acvariu masina de spalat. In alta ordine de idei, va trebui sa modifici proiectul astfel incat pompa sa fie in exterior, pentru ca aceasta nu este submersibila.
Aceasta este alegerea ta. Noi doar incercam de ceva timp incoace sa te facem sa intelegi mersul lucrurilor.
OK... ultima interventie ca inca este mult prea dimineata la mine. Filtrul sper ca este bagat in furtun nu furtunul in filtru, ca asa se intelege...
"Inmulteste" carasii .
Just4M3 wrote:Deja am si amplasat bomba in acvariu
Eu sunt ferm convins ca ai amplasat bomba langa acvariu . Cat priveste filtru de tigara, daca furtunul este prea larg poti incerca sa mesteresti introducand in el o bucatica dintr-un tubulet, furtun etc astfel incat sa ii micsorezi diametrul. Sau poti incerca din doua filtre de tigara, unul sa il desfasori efectiv si sa il infasori in jurul celuilalt.
 
Forum Index » Profile for kmol » Messages posted by kmol
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com