[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Un nou setup... un nou incetup  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
cirotariu
Senior member
[Avatar]

Joined: 19/07/2010 13:04:15
Messages: 1090
Location: BUCURESTI, Stadion Giulesti (nu tin cu rapidul)
IP:
Offline

Am sa incep prin a multumi tuturor celor care mi-au dat sfaturi, care m-au criticat, care m-au certat, care m-au laudat, care m-au inteles cand mi-a sarit tandara, care mi-au redat ambitia, care m-au suportat de o luna si ceva de cand am revenit pe taramul acvarofiliei. Dupa cum destui stiu, azi am zis stop si am refacut setupul acvariului. A durat multe ore, fiind un nou setup cu 90 la suta din fosta apa, fara noua ciclare. A insemnat o cada plina cu 70 de litri de apa, o gramada de plante si niste pesti agitati, mai ales la prinderea finala din cada. Plus 4 galeti cu apa, tot din acvariu si alta galeata cu filtrul mergand. In fine, cam asa se prezinta noul setup: Aquabasis substrat 5 kg, pietris de 2-3mm deasupra 15 kile, filtrul eheim aquaball 220 (parca) incalzitor, termometru, piatra lunga la vibrator (ca omu tre sa respecte boala lui, prietenii stie de ce ), 2 tuburi de 18W (stiu, am lumina prea putina).
In acvariu aceleasi plante: cabomba o tufa generoasa, elodeea din belsug, valisneria si normala si gigantea, doi anubiasi prinsi bine, un microsorium idem ancorat, bacopa caroliniana, echinodorus o tufa generoasa, cateva cryptocorine care sper ca vor creste si una bucata mica de Hydrocotyle leucocephala, java moss pe un mopan. Doua mopane cu plantele amintite mai sus, plus recenta achizitie una bucata butas de vita-de-vie fiert de naiba l-a luat.
Vietati, tare dragi mie, avem asa: 4 tetrazoni, 4 corydoras alias sanitari rozalii, 3 ancistrusi (e o poveste intreaga sa incerci sa ii repescuiesti dintr-o cada rotunda ) o pereche moly, o pereche molly, o pereche conconius parca le zicea si cam atat.
In apa se baga zilnic easy carbo, ferropol 24, easy balance saptamanal, mancare dimineata si seara un deget de tetramin, la doua zile niste hikari chappy maruntit si ocazional "pufuletii" purici de balta.
Teste voi face maine la noul setup cand apa se va limpezi de tot. Acum am sa pun o poza cu acvariul la juma de ora de la terminarea setupului. Apa e inca tulbure, maine sper ca voi putea pune o poza mai de doamne-ajuta.
[Thumb - DSC02891.JPG]

This message was edited 2 times. Last update was at 07/12/2010 01:21:18


Citius, altius, fortius... acvarius
[Email] [Yahoo!]
cirotariu
Senior member
[Avatar]

Joined: 19/07/2010 13:04:15
Messages: 1090
Location: BUCURESTI, Stadion Giulesti (nu tin cu rapidul)
IP:
Offline

Mda, am pus de doua ori saracii molly si am uitat de perechea de platy. Scuze, oboseala si ora...

Citius, altius, fortius... acvarius
[Email] [Yahoo!]
cristi386
Member
[Avatar]

Joined: 21/04/2010 15:20:07
Messages: 161
Location: Dambovita
IP:
Offline

Frumos noul setup.Bravo si eu a trebuit sa o iau de la inceput dupa ce toti pesti au decedat.Incodata bravo si sa ne spui in continuare cum merge
[Yahoo!]
cirotariu
Senior member
[Avatar]

Joined: 19/07/2010 13:04:15
Messages: 1090
Location: BUCURESTI, Stadion Giulesti (nu tin cu rapidul)
IP:
Offline

Mda, mersi cristi de aprecieri. Am inceput cu un mda intrucat apa nu s-a limpezit total inca. Iar molly si platy cam stau de pe la suprafata destul de des, ceea ce nu imi place. Testele arata cam asa:
NO3 - 0
NO2 - 1
GH - 16
KH - 3
PH - 7.6-8
CL2 - 0

Temperatura 28-29, mai scade un grad doua cand dau drumul la aerul conditionat. Anubiasul bolnav nu si-a revenit dupa cele 3 zile petrecute in galeata cu easy carbo, deci frunzele mari, pa si pusi, le-am rupt, au ramas cele mici carora vad ca le merge bine. Cei trei ancistrusi sunt dementiali, sunt lipiti practic de geam si culiseaza in lung si in lat. Cand dau drumul la perdeaua de apa, vad ca molly si platy pleaca de la suprafata si intra in joaca tetrazonilor. Sa nu aiba suficient aer? Filtrul are debit normal, nu l-am curatat deloc la schimbarea de setup, nu a fost oprit decat 1-2 minute cat l-am mutat in galeata si inapoi in acvariu. Pietrisul spalat de 3-4 ori, desi apa era curata de la prima spalare (nemtii astia, ce chestii misto fac). Imi pare rau ca nu e apa limpede, ca as mai fi pus o poza. Poate noaptea va fi un sfetnic bun pentru micul colt de natura. O noapte frumoasa tuturor.


P.S. Re-cer ajutor in legatura cu lumina, reamintesc ca am 2 tuburi de 18W (vax albina, sa citesc un coleg forumist . Atasez din nou poza de la celalalt topic al meu. Dati-mi un sfat, o idee, unde sa ma duc, cine stie cum sa mai adaug macar doua neoane, unde si cum pot face un home-made cu 4-5 neoane, sau solutii de lampi alternative, sau... sau... Multumesc, se stie, anticipat.
[Thumb - DSC02886.JPG]


Citius, altius, fortius... acvarius
[Email] [Yahoo!]
kmol
Senior member
[Avatar]

Joined: 11/05/2010 23:20:33
Messages: 630
Location: Bucuresti, Pantelimon
IP:
Offline

Ce natie este capacul ? Ca sincer nu am vazut sa fi scris nicaieri dar poate sunt eu aiurit. Poate gasim pe unde un tutorial/exemplu ceva cum sa il modifici.

Misiunea mea este sa imi omor timpul, a lui - sa ma omoare pe mine. Ne întelegem bine, ca între asasini.
[Email]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

Joined: 01/03/2002 09:35:00
Messages: 11108
Location: Egiptu' Antic
IP:
Offline

Mie mi se pare ca intre cele doua tuburi mai incape unu'. Daca nu cumva va fi prea aproape de suprafata apei.
In partea din fata sigur mai incape un tub. Cu putina indeminare poti sa le pui. Daca nu te pricepi la mesterit cheama in ajutor un amic . Sau preferi rezolvarea cu un capac 100% home-made?

Poze: smilie ... Poze cu plante
alber
Moderator
[Avatar]

Joined: 26/09/2008 12:20:22
Messages: 4859
Location: bucuresti - berceni
IP:
Offline

se pot adauga inca trei tuburi in acel capac. Doua dintre ele dupa ce decupezi in zona celor doua deschideri pentru hranire. Este pe undeva un topic recent in care am pus ul link cu niste poze. Daca nu il gasesti il mai pun diseara o data.

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
cirotariu
Senior member
[Avatar]

Joined: 19/07/2010 13:04:15
Messages: 1090
Location: BUCURESTI, Stadion Giulesti (nu tin cu rapidul)
IP:
Offline

Mersi dom' porcu si dom' alber. Ce sa spun, cum am mai zis, sunt oleaca atehnic, nu ma bag singur sa mesteresc ca sigur il stric. Daca se pot adauga la capacul original, nu as vrea home-made. O sa ma uit diseara la denumirea lui si ii fac o poza mai de aproape. Sper si cu noul setup, apa de dimineata era aproape cristal. Ar fi pacat parerea mea sa nu am lumina, acu ca am bagat si substrat si il vreau si plantat. O zi buna tuturor.

Citius, altius, fortius... acvarius
[Email] [Yahoo!]
cirotariu
Senior member
[Avatar]

Joined: 19/07/2010 13:04:15
Messages: 1090
Location: BUCURESTI, Stadion Giulesti (nu tin cu rapidul)
IP:
Offline

Asa, acu ca apa s-a mai limpezit, revin cu o poza al noului setup. Scuzati calitatea pozei, ma repet, am un digital banal. Astept critici, sfaturi, idei etc... Cat despre neoane, daca stiti pe acel mesterica, care ar putea sa imi inghesuie 1,2 sau poate 3 neoane in el, dati-mi de stire. O noapte linistita.
[Thumb - DSC02894.JPG]


Citius, altius, fortius... acvarius
[Email] [Yahoo!]
cirotariu
Senior member
[Avatar]

Joined: 19/07/2010 13:04:15
Messages: 1090
Location: BUCURESTI, Stadion Giulesti (nu tin cu rapidul)
IP:
Offline

Apa inca nu e cristal, mai sunt mici chestii depuse pe frunze care cand pornesc vibratorul si perdeaua de apa se misca prin acvariu. Sper ca filtrul sa le adune. Oricum, maine mai fac un schimb de apa de 20-30 de litri si fac apoi din nou teste. Apropo, testele pe care le-am obtinut ieri sunt ok?

Citius, altius, fortius... acvarius
[Email] [Yahoo!]
Aberdain
Member

Joined: 25/07/2010 16:40:28
Messages: 102
Location: Bucuresti
IP:
Offline

foxtail aia nu te enerveaza cand creste asa de repede?

54L, JBL CristalProfi e700, Lumina: 45w;Co2: JBL ProFlora Bio 160; UV AquaMedic
alber
Moderator
[Avatar]

Joined: 26/09/2008 12:20:22
Messages: 4859
Location: bucuresti - berceni
IP:
Offline

Parametrii apei nu sunt ok. De faptNO2-ul este mare. Se vede ca acvariul nu este pe deplin ciclat. Schimburi sa zicem zilnice de apa, cam 10-15%. Asta pentru a evita acumularea de NO2. Pesti cica protesteaza la valor de peste 0.3 mg/l.
cirotariu wrote:cand pornesc vibratorul

Ce-i ala? Pompa de aer, cumva? Vezi ca aia iti scoate tot CO2-ul din apa; atunci cand o sa-l ai.

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
cirotariu
Senior member
[Avatar]

Joined: 19/07/2010 13:04:15
Messages: 1090
Location: BUCURESTI, Stadion Giulesti (nu tin cu rapidul)
IP:
Offline

Daca te referi la planta din dreapta, e elodea din cate stiu eu. Nu ma enerveaza, imi acopera foarte bine deocamdata filtrul si o tai cand creste prea mult. In timp, poate voi planta altceva.

Citius, altius, fortius... acvarius
[Email] [Yahoo!]
cirotariu
Senior member
[Avatar]

Joined: 19/07/2010 13:04:15
Messages: 1090
Location: BUCURESTI, Stadion Giulesti (nu tin cu rapidul)
IP:
Offline

NO2 conform testului 6 in 1 este la culoarea de 1, poate fi foarte bine si intre 0 si 1, nuanta e foarte aproape de ambele valori, iar pe cutie apare in zona safe. Zilnic chiar nu am timp sa ma insor cu acvariul, o sa incerc la doua zile. Poate in cateva luni il ciclez si io...

Citius, altius, fortius... acvarius
[Email] [Yahoo!]
kmol
Senior member
[Avatar]

Joined: 11/05/2010 23:20:33
Messages: 630
Location: Bucuresti, Pantelimon
IP:
Offline

Dom' cirotariu imi plce domle' .Zau, pentru un acvariu de "incepator" asa cum te alinti tu eu zic ca arata bine. Si mai ales imi place ca aveai pagina de la forum deschisa in timp ce faceai pozele . Apropos de timp petrecut cu acvariul .... am vazut undeva o "craca" asemantoare cu a ta si acoperita cu muschi/java moss nu mai retin exact ... dar era ....ceva suuuuper (of course ca se si potrivea in peisaj, nu era pomu' din acvariul kiki).
Ape limpezi sa aveti

This message was edited 1 time. Last update was at 24/08/2010 00:58:50


Misiunea mea este sa imi omor timpul, a lui - sa ma omoare pe mine. Ne întelegem bine, ca între asasini.
[Email]
cirotariu
Senior member
[Avatar]

Joined: 19/07/2010 13:04:15
Messages: 1090
Location: BUCURESTI, Stadion Giulesti (nu tin cu rapidul)
IP:
Offline

Da, mersi, kmol, m-am gandit si io la moss pe craca aia. Inca nu stiu daca acolo ii e locul ideal, dar mie mi-a placut si am ”vazut-o” la mine in acvariu. Acum astept sa vad daca plantele incep sa se indeseasca, daca le merge bine cu noul substrat si cu lumina pe care o am. Expertimente si investitii deocamdata pauza. Ape limpezi la toata lumea, zi cu soare (moderat).

Citius, altius, fortius... acvarius
[Email] [Yahoo!]
alber
Moderator
[Avatar]

Joined: 26/09/2008 12:20:22
Messages: 4859
Location: bucuresti - berceni
IP:
Offline

cirotariu wrote:Expertimente si investitii deocamdata pauza.

Ba io zic sa nu. Mestereste o bomba macar, altfel, cu tot substratul si lumina problemele vor persista.

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
cirotariu
Senior member
[Avatar]

Joined: 19/07/2010 13:04:15
Messages: 1090
Location: BUCURESTI, Stadion Giulesti (nu tin cu rapidul)
IP:
Offline

Vad ca se scrie ceva pe forumuri despre marbo trade. Ma rezolva oamenii de acolo cu niste neoane de putere mai mare care pot fi puse in locul celor de 18W pe care le am deja sau chiar trebuie sa distrug capacul ala sa mai inghesui inca 2 ? Lamuriti-ma si pe mine ca pe prosti sa inteleg ce sa fac clar sa am lumina mai multa.

Citius, altius, fortius... acvarius
[Email] [Yahoo!]
Aberdain
Member

Joined: 25/07/2010 16:40:28
Messages: 102
Location: Bucuresti
IP:
Offline

cu cat neonul e mai puternic cu atat e mai lung, deci nu prea ai cum sa gasesti la lungimea care iti trebuie tie, neon mai puternic. Solutia e sa mai adaugi altele.

54L, JBL CristalProfi e700, Lumina: 45w;Co2: JBL ProFlora Bio 160; UV AquaMedic
cirotariu
Senior member
[Avatar]

Joined: 19/07/2010 13:04:15
Messages: 1090
Location: BUCURESTI, Stadion Giulesti (nu tin cu rapidul)
IP:
Offline

E, atunci, revazand topicul meu alalalt de la inceputuri, cum zicea alber, fara substrat, CO2 si lumina nu merge. SUplinite una pe alta nici atat. Sper ca te-am citat suficient de aproape, nenea alber Deci substrat avem, co2 si lumina canci. Asa ca, pana nu fac bomba aia cu manutele astea doua care scriu acum, nu mai umblu la neoane ca ma trezesc cu alge sau cine stie ce monstri. Am sa va bat atunci la cap cum naiba sa mai inghesui niste neoane pe-acolo.

Citius, altius, fortius... acvarius
[Email] [Yahoo!]
 
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com