[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: kmol
Forum Index » Profile for kmol » Messages posted by kmol
ozy wrote:incepe sa ciclezi apa si pune plantele si introdu dupa 2-3 saptamini

Ce anume ? Presupun ca era vorba de pesti...
ozy wrote:.....cum stim H2O are si oxigen dar in concentratie mica.

Sper ca vorbim de oxigenul dizolvat in apa si nu de compozitia chimica a apei!
Bine ai venit si ape limpezi sa ai
Daca ai facut testul cu otet si a iesit negativ iti recomand sa incerci si cu altceva, de exemplu un pic de detartrant (contine HCl, adica acid clorhidric care este mult mai tare decat otetul). Desi totusi forma aceea de cristalizare nu prea seamana cu a rocilor calcaroase .... nu strica sa fi sigur.
Cu mare placere as face asta, dar cred ca ar trebui sa ii tina cineva proptiti de geam ca sa stea la poza Deocamdata inca sunt "omul ce rau" asa ca fug de mine cu viteza luminii
Acele valori nu sunt strict batute in cuie. Mare parte din acvarii nu vin echipate cu lumina dorita de noi din simplul motiv ca nu toata lumea se va apuca sa creasca plante/plante pretentioase. Pentru plante de plastic si pietris albastru nu iti trebuie 1w/litru. Pentru din gama "very easy" chiar nu ai nevoie de multa lumina, iar ca sa isi vada omul castelul si scafandrul din acvariul kiki .....socoteste si tu ...
Multumesc de sfaturi Koala. De aseara si pana acum vad ca au prins un pic de curaj si se mai muta prin acvariu, bineinteles cu conditia sa nu ma vada . Au mancat un pic si din ceea ce am reusit sa vad de la distanta doi dintre ei stau intr-un loc, eventual daca fuge unul imedait sau la cateva secunde fuge si celalt dupa el/ea. Restul de trei (din care doi sunt mai mari si unul mai mic) stau mai mult impreuna. Am sa incerc sa ii mai urmaresc poate reusesc sa imi fac o idee.
Deci ... am ajuns ca imparatul din poveste ... cu ochi as plange si cu unul as rade. Au sosit ciclidele Mult prea devreme... si mult prea multe fata de ceea ce voiam eu. Sunt 5 exemplare de Herotilapia. Mi s-a spus ca doua au format deja o pereche si au depus chiar. Sunt cazate deocamdata intr-un acvariu impreuna cu pietroiul lor. De patru ore de cand au venit ma chinui sa le determin sexul si eventual printr-o minune sa imi dau seama care ar fi perechea deja formata ... insa nu reusesc. Deocamdata sunt destul de stresate de pe drum si stau toate ingramadite fie langa incalzitor fie se inghesuie toate in spatele pietroiului. Am nevoie de ajutor .... orice... linkuri/poze/ghionturi . Nu vreau sa pastrez decat doua exemplare si imi este teama ca ma voi alege cu doi masculi sau cu doua femele...
Din doua capete se leaga o idee coerenta De vina este ora inaintata ...nah ca avem si scuza..
Sau mai bine incerci sa gasesti o solutie sa directionezi apa evaporata undeva spre exterior ... ma gandesc ca o data etansat complet cum se mai face schimbul de gaze ?
Din amintirile mele o pompa va avea debitul minim sau egal cu zero fie prin micsorarea fortei care provoaca miscarea fluidului (in cazul nostru micsorarea tensiunii/turatiei) sau prin cresterea inaltimii la care trebuie ridicata coloana de fluid in raport cu pompa. Acum ... tu stii mai bine ce ai acolo si cat de utila iti este pompa...
Heavy_Fuels wrote: in definitiv o butelie de CO2 e o bomba si eu n-as tine-o in casa (ganditi-va ce se poate intampla in cazul unui incendiu)

Iti spun eu ... adio foc ... insa tot odata adio si pereti ...
Pai.... sincer ne-am vazut si ne-am placut... mai ales ca am primit acum si incurajarile de la Koala Deja incepe sa devina realitate unul din visele mele: ciclide in acvariu cu plante
Multumesc frumos pentru raspunsul prompt. Va rog sa nu il inchideti, sigur voi mai avea ceva de intrebat
Ei .... si pentru ca era si momentul sa mai intreb si eu cate ceva iata-ma Deci vreau o anumita specie de ciclide Herotilapia multispinosa. Am incercat sa ma documentez si sunt cateva lucruri care imi sunt neclare.
1. Am citit in diverse locuri ca ar fi unele dintre cele mai cumintele ciclide si pot fi tinute impreuna cu alte specii de pesti mult mai mici decat ele. Ce sfat imi dati ? Am vazut inclusiv o filmare http://www.youtube.com/watch?v=7ZAfxK6Otsk . Nu as vrea sa imi gasesc ancistrusii facuti franjuri ... sunt febletile mele.
2. Perechile se aleg doar pentru o depunere sau se aleg "pe viata" precum la scalari ?
3. Exista un numar minim de exemplare care trebuie tinute ?
Multumesc.
Rog un admin/moderator sa imi mute postul la ciclide daca considera ca nu ii este locul aici.
Poti incerca prin Hornbach, la raionul de acvaristica. Stiu ca se gaseste pietris de diverse granulatii. Daca vrei sa te edifici complet cu privire la faptul ca ar fi sau nu calcaros mai poti face ceva: scoate un pic de pietris din acvariu, il speli bine apoi pui un pic de detartrant. Acesta contine HCl (acid clorhidric) mult mai reactiv decat otetul. Daca intradevar este calcaros ar trebui ca reactia sa fie mai vizibila.
Pai nu ar fi mai simplu sa afli pentru ce ii trata persoana de la care i-ai luat ?
Florapolul (argila din punga) se amesteca cu o cantitate de nisip/pietris (spalat si preferabil sa fie uscat) de 5-10 ori mai mare decat cantitatea din punga. Se intinde pe fundul acvariului apoi se acopera cu un strat de pietris/nisip gros de 4-6cm. La acest al doilea strat poti folosi si altceva in afara de pietris cu singura conditie sa nu aiba o granulatie mare. Atunci cand torni apa in acvariu pune o farfurie si toarna apa cu grija pe farfurie astfel incat sa nu se faca acolo mlastina.
Crengi/radacini .... ti-am scris intr-un alt post, pune mana si citeste ceea ce ti se raspunde!
Plantele care sunt prinse de radacini/ crengi isi iau nutrientii din apa. In afara de Florapol ar trebui sa mai adaugi saptamanal(la schimbul de apa) si Ferropol (este fertilizant lichid).
Florin bine ai venit in "casa noastra". Forumul nu afiseaza corect diacriticele asa ca pentru a evita vreo confuzie mai bine scrie fara diacritice. Ape limpezi si pesti vioi sa ai!
Nu inteleg de unde si pana unde concluzia aceasta ...Ti-as fi recunoscator daca m-ai lumina si pe mine. Partea cu crevetii era o sugestie, printre altele asta facem aici, schimburi de ideii, opinii...
Am sugerat crevetii pentru ca poti tine un numar destul de mare in acel volum de apa. Va cer scuze daca am ofensat pe cineva. Ape limpezi si pesti sanatosi.
Bine ai venit Alin. De ce nu incerci sa il populezi cu creveti ?

Forum Index » Profile for kmol » Messages posted by kmol
Go to: