[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: kmol
Forum Index » Profile for kmol » Messages posted by kmol
Pe prima pagina nu a fost nimic constructiv. Uita-te bine. Se bolmojeste de pompele de parbriz care nu au nicio legatura cu problema.

Am bolmojit despre pompele de parbriz pentru ca eu am fost cel care venise cu ideea folosirii uneia. Am experimentat si nu a fost deloc fiabil. Multumit ?. Asta sunt si cu asta defilez, imi place sa gandesc, sa testez, sa observ si sa trag o concluzie.
Am facut ceva experimente cu o pompa de apa pentru parbriz Rezultatele ar fi cam asa:
1. cea obisnuita de Dacie este .... cam la fel de silentioasa ca un aspirator , plus ca se incinge dupa 5 minute de zici ca ia foc
2. a doua pompa a fost (inca este ...) relativ silentioasa doar daca am folosit 6V in loc de 12V. Ridica apa cam la 45 cm pe un furtunas de dimensiunea celor de la pompele de aer. Ca si debit ar fi mai putin de 1 litru/minut. M-a mirat ca a functionat aproape 10 ore fara sa se arda ...
In concluzie ... nu pare o idee de viitor ca sa zic asa. mihai_ghe multumesc de idee dar acolo era tot o pompa la 220V si eu tocmai aia incercam sa evit.
Cred ca se poate inchide topicul aici. Nu vreau sa ma trezesc ca revolutionez industria ....
Nu ti-am citit gandurile dar deja m-am executat am facut rost de pietris un pic mai mic (cam 1-3 mm) am luat un Florapol de la JBL, pietrele mai mari am sa le oparesc bine bine si am sa le frec cu peria, plantele sincer .... nu stiu ....voi incerca sa curat cu mana ce se poate ce nu ....... la gunoi sau intr-un acvariu micut pe care sa il tin la intuneric vreo patru zile. Mai bine raman doar cu cateva plante curate decat cu o galeta de alge.
Multumesc frumos pentru rabdare
Sambata 19.06
Nu am mai adaugat apa oxigenata insa in acvariu se instalase "ceata". Ceratophylum l-am aruncat cu totul deka era decolorat si moale.
Cea mai mare parte din coloniile de pe geamuri a disparut, frunzele plantelor nu par sa mai aiba alge pe ele.
Acum deja va solcit ajutorul! Sa resetez acvariul sau sa ma bazez pe ideea ca il voi aduce incet incet la niste parametri acceptabili...? Deja pietrisul este imbacsit de materii organice .... mare parte din plantele supravietuitoare sunt cam ciufulite ....
Stiu ca veti arunca cu rosii dar ideea este urmatoarea:nu am cum sa schimb locatia acvariului meu. Acvariul este de 60L, substratul este pietris de 2-3 mm si 3-5 mm, filtrare cu un mare burete bolborositor si un mini resun, plante destul de multe zic eu. Soarele nu bate niciodata in mod direct in acvariu dar .... m-am pricopsit cu doua specii de alge cred eu: un gen de pelicula verde pe geamuri si pietre sau chiar si tevi si una filamentoasa care se prinde extrem de bine de plante (cred ca dupa aspect este spirogyra (matasea broastei).
Desi poate acum este tardiv pentru ca deja am inceput sa fac "experiente" mi-ar prinde bine chiar si criticile constructive. Experimentul de care ziceam este cel cu apa oxigenata.
1. Miercuri 16.06 am facut un schimb de apa (am inlocuit cam 14-15 litri din bazin). Inainte de schimbul de apa am incercat sa curat cu mana de pe plante cam tot ce se putea lua si sa frec geamurile cu un buretel. Dupa schimbul de apa, seara am adaugat in bazin 60 ml de apa oxigenata (3%). Am lasat trei ore bazinul fara sa opresc filtrele si deja apa se schimbase (era un pic cam tulbure si pareau ca plutesc suspensii). Am aspirat din nou substratul si am mai scos din bazin 20 litri de apa pe care i-am inlocuit cu apa statuta
2. Joi 17.06 am adaugat 30 de ml de apa oxigenata cu seringa in partea din spate a bazinului acolo unde sunt cele mai multe plante si inca 30 ml in partea din fata. Dupa aproape 4 ore prin apa au inceput sa pluteasca mai multe fragmente vegetale decat cu o zi inainte iar apa a devenit alburie. Schimb partial de apa cu 20L apa statuta
3. Vineri am repetat strict ceea ce am facut joi.

Asta seara am vazut ca pe geamul din spate nu mai sunt decat cateva colonii izolate iar filamentele de pe plante par ca s-au imputinat. Ma ingrijoreaza faptul ca Ceratophyllum a inceput sa isi piarda din frunze dar restul plantelor nu par a fi afectate.
Si pe deasupra nuca de cocos poate fi imbracata in/cu plante ...
Cred ca imi poti trimite un PM... asa sper sa nu se supere nimeni.
Vreau sa mesteresc un filtru dar am anumite retineri (a se citi un pusti foaaaarte inventiv ) in a folosi o pompa alimentata la 220V
Exista ceva care poate fi folosit la un acvariu ? Am incercat cu pompele de apa de la stergatoare dar fie se incalzesc cumplit de tare daca functioneaza mai mult timp fie fac un zgomot infernal ....
popey wrote:Ei, asta asteptam, raspunsul unui "batran" in ale acvaristicii. Si, in afara de vapori de alcool, ce mai elimina drojdia? Spre exemplu ce este mucilagiul ala de pe reactorul meu ? ( banuiesc ca aceeasi substanta de care se plangeau unii ca ar fi o pojghita la suprafata apei)

Pojghita de pe reactor sunt sanse mari sa fie sporii drojdiei. In conditii asa zis neprielnice (ex. aciditate mare, temperatura crescuta, scaderea umiditatii) drojdiile formeaza spori.
Salut
Daca mai ai vreun fir as dori si eu. Multumesc
Sa incep cu 4 sau cu 6 cory ?
Nisipul si pietrele am sa le testez cu o solutie acida sa vedem ce compozitie au.
Panda ... sincer mi-au facut cu ochiul si 99.9% ma voi opri la ei. Multumesc tare mult pentru ideile de pana acum.
- plantele pe care mi le-a sugerat alber ( Anubias, Valisneria, Egeria, Ceratopteris) eu zic ca vor fi de ajuns. Sa vedem pe unde le gasesc
- ma gandeam sa folosesc nisip cu granulatie mai mare pentru substrat
- cateva pietre plate sa le fac mici ascunzatori
- filtru am un Mini Resun si as fi folosit in continuare si bolborositorul

cory ajung pe la vreo 7 centimetri din cate stiu eu .... iar acvariul meu nu are decat 60 litri din ce am vazut aici pe forum mi-ar trebui cam 14 litri de apa pentru fiecare ...
Acum am reusit sa imi arunc un pic ochii Cory chiar m-au atras, probabil si pentru ca seamana teribil de tare cu cei doi somni pitici pe care i-am avut.
Cat despre guppy departe de mine ideea de a crede ca sunt usor de intretinut, imi plac chiar foarte tare si ei si xipho insa imi este teama ca la un moment dat vor incepe sa isi faca de cap (adica sa vada doar de mancare si sex ) si chiar nu am unde sa ii gazduiesc. Mi-ar place o pereche de cory+1 pereche guppy+1 pereche xipho. Stiu ca sunt compatibili dar ... daca se inmultesc prea tare ma ajutati sa ii dau spre adoptie ?
Revin dupa ce zilele trecute din necunostinta de cauza voiam sa tin in acvariu doi somni pitici. (v-am urmat "sugestiile" si i-am dus inapoi la balta. Chiar daca ii prinde altcineva cel putin nu ii omor eu. Acum a sosit un acvariu mai maricel (are 60-65 litri). Pentru ca sunt afon si unici pesti exotici i-am "crescut" acum mai bine de 20 ani va cer un pic de ajutor:
- ce pestiuci imi sugerati sa gazduiesc in acvariu (ceva pentru incepatori, insa parca nu as inclina direct la guppy )
- cam cati as putea gazdui?
- plante: nu vreau nimic pretentios, doar ceva care sa completeze un pic tentativa de colt de natura ce am de gand sa o gazduiesc in camera
Multumesc
@Sandu
Stiu ca am aparut cam tarziu pe aici, dar mi-a venit sincer ideea sa caut ceva despre nea Iosif si din pacate nu am gasit ceea ce cautam Dumnezeu sa il odihneasca pe Nea Iosif, bunicul meu se cunosteau, de la dumnealui am avut primul acvariu, era mititel (aveam 9 ani) dar m-a invatat cum sa deosebesc guppy masculi de femele, cand mai au un pic pana fata, iar piticul ala de acvariu il am si acum, are vreo 20-21 ani acvariul si tine si astazi.
Cred ca in final am sa ii duc frumusel unde le este locul si eventual incepem cu o pereche de vivipari cat mai micuti (guppy de exemplu). Acum multi ani am tinut in acvariu bibani soare care apoi au ajuns inapoi in balta, au crescut repede, mancau ca porcii si deja erau chinuiti.
Multumesc de sfaturi.
In primul rand imi cer scuze daca am sa debitez vreo ineptie
Pustiul meu a "capturat" din juvelnicul cuiva doi somni pitici ... pe care deocamdata i-am gazduit intr-un recipient improvizat. Au cam 9 centimetri fiecare si din cate am vazut sunt foarte mancaciosi. Aveti idee cam cat de mari cresc ? Au vreo cerinta speciala ? Desi trebuiau sa ajunga probabil in tigaie nu as vrea sa ii chinuim inutil ... Deocamdata asteptam un acvariu de vreo 50 litri ... este putin ?
Multumesc frumos pentru orice raspuns

Forum Index » Profile for kmol » Messages posted by kmol
Go to: