[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: kmol
Forum Index » Profile for kmol » Messages posted by kmol
Message
In poze nu vad filtrul. Ceva detalii ar fi binevenite. Foarte important, filtrul nu trebuie oprit niciodata, exceptie bineîn?eles la schimbul de apa ca sa nu ramana "pe uscat" sau atunci cand il cureti.
Momentan ar fi ideal sa te opresti la aceasta populatie. Sunt suficienti pesti pentru inceput. Mai mult ca sigur populatia de bacterii nu este inca formata si asta inseamna ca nu are cine sa se ocupe de descompunerea resturilor. Apa pare cam tulbure, incearca sa le dai mancare o singura data pe zi si in portii mici incercand sa vezi cam cat consuma in cateva minute. Altfel substratul se va umple de resturile neconsumate. Fa schimburi de apa mai dese dar nu exagera cu mai mult de 30-40% din volumul de apa. Daca observi ca filtrul are debitul redus (se poate colmata cu resturi), la schimbul de apa CLATESTI, NU STORCI buretele in apa scoasa din acvariu, sub nici o forma in apa de la robinet.
alinutz80 wrote:Super tare! Felicitari!
Ar fi tare daca ai putea porni sau opri pompe de aer sau filtru externe.....sau macar cumva sa vezi daca functioneaza sau nu.

Releele continute in montaj pot face treaba aceasta. La mine nu a fost cazul pentru ca iluminatul acvariului este facut cu LED-uri alimentate la 12 V, sursa fiind in exterior.
Sa le verifici alimentarea si eventual sa primesti o notificare cred ca nu ar fi greu dar ar mai fi de adaugat componente si ceva cunostinte
@Koala, multumesc.
@ugarit5, in mare parte da, sunt circuite "de-a gata" ca sa zic asa, pentru ca experienta mea in ceea ce priveste electronica este destul de rudimentara.
Incerc in zilele urmatoare sa il desfac si sa pun niste poze mai clare (conexiuni, piese), modul de conectare si codul sursa. Poate mai inspira pe cineva.
Ce face jucaria:

* controleaza alimentare in mod individual pentru doua relee => posibilitatea de a porni/opri doua surse de iluminat la momentul setat de mine
* monitorizeaza temperatura din bazin
* controleaza turatia a doua ventilatoare montate in capac
* va declansa un hranitor automat (momentan in proiect)
* afiseaza:
- data
- ora
- temperatura
- turatia ventilatoarelor
- combinatia de lumini
- modul de hranire (manual/automat)
* activeaza/dezactiveaza afisajul pe timp de noapte pentru a nu fi deranjant

Se spune ca diferenta intre barbati si baieti este doar pretul jucariilor. Nimic grav pana acum, mai grav este cand te apuci si furi jucariile copiilor.
Asadar, se da una bucata Arduino, ceva piese electronice (senzori, shielduri,capacitori, relee), multa cafea si tutun, ceva nopti piedute, o consoarta intelegatoare si rezulta urmatorul prototip:
Incalzitorul nu trebuie sa friga. Sigur nu e partial scos din apa? Functioneaza continuu? Pentru ca atunci inseamna ca are termostatul defect si nu e cazul sa il mai folosesti.
Pietre din planul secundar, cele poroase, gaurite, nu sunt calcaroase?
Când ajung acasa diseara fac niste poze. Multumesc de ajutor.
Originalul are o strutocamila de soclu pentru becuri tip P21W (gen poza atasata). Spun strutocamila pentru ca in soclu conectori par a fi pentru P21w/5. Din pacate nu am dulia (cea in care este becul cu halogen), ca becul nu ar fi o problema...
Salut,
am devenit posesorul unei "relicve" un microscop IOR ML-4M insa fara transformator si doar cu partea din sistemul de iluminat care intra in corpul microscopului. Se pricepe cineva sa il modifice/repare ?
La origini, in varianta pe care o am eu ar fi avut un bec de 6v 15w ca in prima imagine. Din sapaturile de pe net am vazut o modicare ca in poza a doua ....
Poate are cineva idei...
Multumesc
Nu te dor ochii cand privesti planta aceea ? Ma rog, e chestie de gust in final, insa un acvariu in esenta este un colt de natura iar acolo ma indoiesc ca ai sa vezi asa ceva....
In alta ordine de idei, ai inceput cu stangul
* carasi-cea mai nefericita alegere. In acel acvariu poti tine un caras (maxim doi tras de par cu filtrare supradimensionata, astaa inseamna un filtru extern bun, pentru filtrare biologica, ceea ce la tine nu e cazul).
* ai pus pestii din prima in acvariu (eventual cu ceva chimicale minune de la pet shop, din cele care "te ajuta sa schimbia apa la luna")
* cauta si citeste aici pe forum Ciclul azotului si cat poti din materialele de la Coltul incepatorului
* da, este posibil ca acei pesti sa supravietuiasca mult timp in acvariu, insa sa nu ai impresia ca o duc bine sau ca nu ii afecteaza. Nu vor creste, nu se vor dezvolta, organele lor interne vor avea de suferit. Da, stiu se gasesc alti pesti la pet-shop... In cazul acela nu te putem ajuta, nu acesta este scopul pentru care noi tinem acvarii.
In concluzie, daca doresti un acvariu cu pesti, pastrand aparatura actuala te poti reorienta catre specii de pesti mult mai mici (neoni de exemplu), va trebui sa te pui pe citit si sa te gandesti la soarta locatarilor actuali.
Stiu ca e un pic cam acid tonul si sper sa nu dai bir cu fugitii din prima
Ape limpezi.
Nu stiu daca se aplica si la modelul tau, insa unele capace au sistem electromagnetic (cu starter). De obicei pe interior in spatiul unde este sistemul de aprindere ai un capacel rotund care se desurubeaza si sub el este starter-ul
Gandeste - Intreaba - Aplica - Impartaseste

Cam asa merg lucrurile... Sau cel putin in viziunea mea... Si chiar in anii cand nu am avut acvariu tot am "salivat" pe aici..
EmilBibanu wrote:Am luat un acvariu de la Hornbach! 120 L, am pus aproape 100 L la prima ciclare. Am luat pe?ti ...5 neoni, vreo 4 scalari unu a murit. 5 sanitari, ?i înc? o specie...vreo 6 exemplare. Lumina am de la acvariu ..2 neoane! Acum le dau 13h lumin? fara pauza! Am pompa, filtru, termostat. Înc? nu am pus plante...substrat artificial!

1. Nu mai scrie cu diacritice
2. Reciteste Ciclul azotului, pestii aia probabil au stat intr-o supa de toxine.
3. Ai suprapopulat acvariul din prima..
Bate cumva si soarele in acvariu?
Sincer... Nu stiu daca merita riscul..
Bun... Hai ca nu e chiar dezastru pentru inceput.
Muta filtrul pe o laterala mica spre spate astfel incat sa existe un curent de apa in acvariu.
Planta aceea se numeste Elodeea. Nu are cerinte prea mari insa macar un minim de lumina si un substrat in care sa formeze radacini tot ii trebuie. Nu ii va fi bine in suportul in care a venit (burete sau ce o fi).
Pietrisul acela este cam mare. Nisipul, nu cel mai fin ar fi perfect. E vreo 7 lei o punga de 2 kg (nu verde, rosu....simplu, natur)
Cand ajunge un fir de Elodeea spre suprafata il scurtezi si varful il replantezi. In felul acesta poti obtine o tufa frumusica.
Pesti sunt mai mult decat prea multi, molly cresc si mai fac si pui. Deci stop...
Acvariul are capac? Lumina?
Neoni.. Cam la limita dar poti incerca cu 5-6. Sunt pesti mai mici decat tetrazona si mai cuminti. Mananca mai putin, deci mai putina mizerie..
Sfat: Nu scrieti cu diacritice, nu sunt suportate de software-ul forumului.
Piatra de aer probabil ca va aduce doar comfortul tau vizual cel putin pentru o perioada. Dupa aceea sigur ajungem la suprapopulare (ai deja 4 ancistrusi si vei fi tentat sa mai adaugi pesti)
Încearca totusi sa te familiarizezi cu notiunile de baza privitoare la ceea ce se intampla in acvariu.
 
Forum Index » Profile for kmol » Messages posted by kmol
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com