| Message |
|
|
Am luat filtrul si lumina.
Am identificat si pozitionat lemnul.
Mai caut ceva pietre si sa fac o comanda de plante dupa ce se inzalzeste pe afara.
Am si moss pregatit ca sa decorez lemnul. Ma gandesc sa acopar cu moss cele 2-3 cregi de jos.

|
 |
|
|
|
Nu incape iesirea din filtru sa o pui pe latimea acvariului? Asa ai avea o circulatie mai buna a apei in intreg acvariul.
E bine asa cum l-ai pus, oblic catre suprafata apei, ca sa iti faca valurirea aia la suprafata si sa creeze un curent de apa.
Nu mai ai nevoie si de pompa de aer. Valurirea aia de la suprafata o sa-ti faca oxigenarea apei.
|
 |
|
|
|
Nu e chiar CO2 lichid, ci o substanta din care plantele pot extrage carbon pentru a-l utiliza in fotosinteza.
Este ceva mai bine decat nimic, dar nu se compara cu eficienta injectarii de CO2.
O bomba de CO2 nu e foarte greu de facut.
Fa o incercare si sunt sigur ca o sa vezi o diferenta in evolutia plantelor.
|
 |
|
|
|
Fara injectie de CO2 in acvariu n-o sa obtii cine stie ce rezultate. Iti recomand macar o bomba de CO2.
Plantele se scot din ghiveci inainte de plantarea in substrat.
Legat de micro si macro, plantele absorb diferit substantele nutritive. Unele le iau din substrat, prin radacini, altele le iau din masa apei. De aici si nevoia de a doza nutrienti si in apa.
Insa parerea mea este ca in primul rand ar trebui sa cauti o solutie pentru injectia de CO2.
|
 |
|
|
|
Ai idee cum se numesc pestii pe care i-ai cumparat? Daca nu, pune o poza aici.
De asemenea ce plante ai cumparat? Plantele nu prea se impaca bine cu ciclidele.
Deocamdata nu-ti bate capul cu apa tulbure. Principala ta grija acum ar fi sa nu-ti moara pestii din cauza ca acvariul nu e ciclat.
Fa schimburile de apa recomandate de colegi.
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
Am observat o chestie interesanta.
Am incercat sa curat frunzele mai puternic afectate, cu unghiile si cu o periuta de dinti.
N-am reusit mare lucru, dar la cateva minute dupa aia, mai multi creveti lucrau de zor exact in zonele unde umblasem eu.
Probabil am slabit putin firele de alge si acum le e mai usor crevetilor sa traga de ele.
|
 |
|
|
|
Merci Silviu. Zice lucruri de bun simt in filmuletul ala.
Faza este ca, la mine, cele mai afecate frunze sunt cele din zona centrala a acvariului si mai aproape de suprafata.
Deci cele din zona mai puternic luminata.
Totusi, am un neon de 15w, pentru un acvariu de 60l.
Deci o lumina slaba.
|
 |
|
|
|
Pai da, cele mai multe alge sunt pe frunzele de Anubias.
Am niste Elodeea. Cred ca o sa o las pur si simplu sa invadeze toata partea superioada a acvariului sa vad ce se intampla.
|
 |
|
|
|
Buretii din prefiltrul poti sa-i cureti si cu apa de la robinet.
Oricum ai mult mai multe bacterii in filtru decat in prefiltru.
Iar curatandu-i cu apa de la robinet se curata mult mai bine.
|
 |
|
|
|
Nu mai pot de BBA si de GSA, ma dispera. GSA nu-i mare problema, ca-l razui cu magnetul si o perioada nu mai am probleme cu el.
Dar BBA orice as face, tot revine in mod constant, in special in zonele mai luminate de neoane.
Am tot rupt frunzele mai tare afectate si le-am aruncat.
Am scos si reflectoarele de la neoane, am dozat in draci EasyCarbo.
Degeaba.
A incercat careva blackout pentru BBA? Ajuta?
|
 |
|
|
|
Dar daca tot ai prefiltru, ar trebui sa retina ala o mare parte din particulele din apa.
Cat de des cureti prefiltrul? Cred ca ar trebui sa-l cureti ceva mai des.
|
 |
|
|
Tare.
Probabil ca a ramas in permanenta cate un strop de apa in care sa stea pana ai reumplut acvariul.
|
 |
|
|
|
Apropos, ai tester de CO2?
Ai grija ca in concentratie prea mare, e toxic pentru pesti.
|
 |
|
|
|
Da, ultimul arata mai bine. Incearca si cu o creanga de tei cum zicea colegul, bagata pe furtun.
|
 |
|
|
|
Daca ai neoane, cea mai rapida solutie sa imbunatatesti lumina este sa pui niste reflectoare.
|
 |
|
|
|
N-a fost de la amoniac, ci de la lipsa de oxigen. Am patit si eu. Imi scazuse mult debitul de la filtru, de-abia mai aveam valuri la suprafata. Si dimineata toti crevetii erau pe in si pe out de la filtru aproape de suprafata. Pestii respirau rapid, dar aratau ok. Dupa ce am curatat filtrul si-au revenit. Si mie mi-a murit un crystal atunci.
|
 |
|
|
|
Da, poti.
Am avut si eu problema ta. Aveam un gH spre 30, in apa dintr-un put de mica adancime.
Cateva saptamani am pus jumate/jumate apa de put cu apa plata. Foloseam Bucovina, pentru ca gasisem niste analize si parca avea nitrati in cantitate mica si gH mic.
|
 |
|
|
|
Ok, o sa merg pe un Eheim Liberty. Ma gandesc acum daca 75 sau 130.
As merge pe 130 pentru ca are 0,4 L volum fata de doar 0,24 cat are 75.
|
 |
|
|
Uita-te la pozele de aici: https://www.jbl.de/en/online-hospital/pict_diag_groups
Du-te la cele despre Finrot si vezi daca seamana cu ce ai tu.
|
 |
|
|