| Message |
|
|
|
Salut.
Am si eu un dennerle de 30l, de vreo 2 ani..
Am incercat destul de multe combinatii de echipamente.
Pt lumina folosesc 2x aquatic nature solar boy duo de 26w, am renuntat la cea cu care vine, nu este exceptionala..
Pt co2, folosesc 2 butelii de 500gr(una de rezerva) dennerle, reductor si electrovalva dennerle..
Filtrul extern dupa mine este o necesitate chiar si la un astfel de acvariu. Eu folosesc un extern Eheim 2211 (300l/h) plin cu substrate pro si un intern doar pt filtrare mecanica cu perlon pe care il schimb la 2 saptamani..
Mai am si un aquatic nature cocoon 6, tot de 30l la care voi lua sigur un filtru, extern..
|
 |
|
|
|
In vederea inceperii unui nou proiect, am nevoie de urmatoarele:
1. 3-4 l de aqua medic volcanit
2. filtru intern debit reglabil de genul aqua-el fan 1, fan 2 sau juwel bioflow mini.
3. filtru extern mic de preferat hydor 10, eheim 2211, 2222, Eden 501, oricum mai mici decat un ex400
4. termomentru digital cu sonda
O sa mai adaug pe parcurs ce mai am nevoie.
Contact prin pm.
|
 |
|
|
|
eu din ce vad tu esti deja setat in a folosi pamant de flori, si vad ca incerci sa te convingi singur ca este cea mai buna solutie..
atunci ce rost mai are topicul?
nimeni de aici de pe forum nu recomanda folosirea pamantului de flori ca substrat, nu ar trebui sa iti incepi sa iti pui semne de intrebare, oare de ce??
nu a zis nimeni ca acvaristica este un hobby ieftin, si nici nu este pt toti, dar 30 lei nu este un capat de tara.. mi-e frica sa ma gandesc la celelalte componente ale acvariului tau..
pe acest forum, din ce stiu eu, se promoveaza evolutia in acvaristica, incurajarea solutiilor profesionale.. nu intoarcerea la "pamantul de cartita"
|
 |
|
|
|
Cumpar filtru intern, cat mai mic, neaparat cu debit reglabil.
Ma intereseaza in primul rand un Dennerle Nano sau Hailea RP 200.
Contact prin pm.
|
 |
|
|
|
Cumpar moss, jawa sau christmas, oricat de putin, nu conteaza cantitatea.
In Bucuresti in zona lujerului, semanatoarea si obor sau in Targoviste.
Contact prin pm.
|
 |
|
|
|
ii mergea foarte bine..
l-ai scos de tot?
o poza de ansamblu nu pui?
|
 |
|
|
|
felicitari narcis!
chiar ma intrebam ce o mai fi pe la tine prin acvariu..
nano-ul mai exista??
|
 |
|
|
|
fix acel bec roz il folosesc eu la una din lampile mele A.N.
Nu este prea stralucit, nu se compara cu celelalte neoane cu lumina roz ca fluora sau arcadia original tropic.. eu traiesc cu impresia ca doar lumina este roz si atat..
|
 |
|
|
|
Ma bucur sa mai vad un nano cat mai dennerle pe forum..
Si eu am incercat sa merg pe solutia lor completa la un nano cube de 30l (acvariu, fertilizare, co2, incalzitor substrat, etc) si nu imi pare rau.. singurul loc unde au fost probleme... lumina.. ai nevoie de multe amazon day de 11w ca sa faci treaba..
aceasi solutie am adoptat-o si eu la al meu, am tot 2x 26w aquatic nature.. sunt niste lampi foarte bune..
Legat de filtru.. nu stiu ce sa zic.. am avut si eu posibilitatea sa il iau(chiar mai ieftin) dar am renuntat in favoarea unui eheim 2211.. Problema cu el este ca e cam mic pt 60l.. eu il vroiam la 30l plus inca unul intern..
La cel de 60 as fi mers pe 2213, 2222 sau 2224
Schema lor de fertilizare completa este foarte buna, si impreuna cu ce mai ai tu pe acolo sigur va da rezultate foarte bune.. dar s7 nu foloseste cu a1.. ori unul ori celalt.. eu personal folosesc s7 cu e15, v30 si pg7..
De mult timp am si eu in cap, cubul cel mare.. de 60l.. cine stie daca pui prea multe poze cu el.. poate o sa fie 2 pe forum...
P.S. nu strica acvariul cu microrasbora galaxy... i-am avut si eu si multi altii si am cam renuntat la ei.. sunt mult prea timizi.. chiar si dupa cateva luni.. si nu prea apuci sa te bucuri de ei..
|
 |
|
|
|
poti pune poze cu sakura ai tai?
pt ca sakura sunt rosii si masculii si femele.. la red cherry normali masculii sunt cum spui tu si femele colorate aproape total..
din ce stiam eu sakura scot numai icre galbene..
|
 |
|
|
|
sunt calcaroase.. nu sunt bune pt acvarii plantate, dar le poti folosi pt ciclide, daca ai acvariul corespunzator.
|
 |
|
|
@tarca.paul chiar nu glumesc. dennerle intern il am deja, si il folosesc pt ca are o capacitate maricica si este plin cu substrate pro de la eheim.. iar celalt as vrea sa il folosesc cu burete si perlon..
ambele au debit reglabil.. adica nu o sa fie nici o furtuna.. iar loc ai fi surprins..
ce-i drept acum caut cel mai mic filtru intern cu debit reglabil..
sunt curios ce parere ai de celalt nano al meu, un cub de 30l, unde am un eheim extern de 300 l/h si un intern de 200l/h.. ce zici masina de spalat, nu?
eh.. sa sti ca nu e deloc asa...
@angelyto.. eu cred ca glumesti, tu iti furi singur caciula cu filtrele astea..
uita-te si tu la fimul asta, care este o reclama de la firma care il vinde..
http://www.youtube.com/watch?v=ZF5pB8DLZ6k
si dupa cum vezi acela este un filtru de nano..
sper ca nu o sa faci rabat la unul din cele mai importante componente ale acvariului si anume filtrare, fiindca e pacat, de ce ai realizat pana acum..
|
 |
|
|
|
Totusi... doar cu filtrul ala il lasi? Eu ma gandeam sa mai bag acelasi model de filtru ca al tau, pe langa un dennerle deja existent, intr-un acvariu de 15l... nu 160l..
tie ti-ar trebui o canistra cu 600-700l/h..
|
 |
|
|
|
Nu vreau sa te dezamagesc, mai ales ca ai pus deja si substratul si pietrele.. dar, incalzitorul nu se punea asa...
si daca tot ai mers pe ideea unuia, era mai bine sa alegi dupla sau dennerle + controller... stiu ca nu se compara la bani, dar..
eh.. poate la urmatorul reset..
p.s. esti sigur ca pietrele nu sunt calcaroase? mie asa mi se par..
|
 |
|
|
|
duce mai mult spre stringy moss..
|
 |
|
|
|
Ma intereseaza un acvariu in jur de 10l-15l, de genul: dennerle nano 10l-15l, aquatic nature cocoon 1 si 4, aquael shrimp set 10.
Accept si homemade-uri lipite estetic, sau caut pe cineva care imi poate face un acvariu 30(L)x20(l)x25(h).
Contact pm.
|
 |
|
|
|
Bine ai venit.
Mai intai spune si tu ce temperatura ai in acvariu.
In functie de ea, ti se poate recomanda chiar volosirea unui ventilor.
Dar in general nimeni nu foloseste incalzitor vara.
|
 |
|
|
|
Pana la sfarsitul lui august si in bucuresti trimit doar prin posta.
|
 |
|
|
|
Merge fara probleme..
Eu am un dennerle de 30l, tot la 30x30x35..
Si am tot un filtru extern... atat timp cat reglezi debitul nu ar trebui sa fie probleme..
|
 |
|
|
|
Cumpar pompa recirculare apa Eheim compact 1000.
Contact forum sau pm.
|
 |
|
|