[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
RCS vs Amano  XML
Forum Index » Nevertebrate de apa dulce
Author Message
vereb
Senior member
[Avatar]

IP:

Salut

lansez un nou topic..o sa spuneti ca am ceva cu crevetii, deci:
ieri dupa ce am facut schimbul de apa in acvariu am vazut ceva ciudat la 2 femele de RCS!!!!!,

din cite stiu culoarea la ouale de RCS sunt galbene dar ce am vazut ieri sunt de culoare oliv-negru inchis. Intrebarea mea,poate sa sa fie incrucisare intre RCS si Amano??????? (cu siguranata vor fi hibrizi).
Astept pareri!

fostul user ozy
[WWW]
Humbert
Aquamaster
[Avatar]

IP:

cel mai probabil acele oua sunt neviabile.
RCS nu se incruciseaza cu Amano, de altfel crevetii amano nici nu se inmultesc in acvariile noastre, intrucat puietului ii trebuie apa salmastra.
toate informatiile de mai sus sunt, evident, disponibile pe gugle.

vereb
Senior member
[Avatar]

IP:

Humbert

sunt de acord ca puii nu vor fi viabili.
Totusi si amano se pot inmultii daca am pregati un acvariu adecvat,eu tot ce pot spune am si amano cu oua (adevarul nu m-am ocupat de asa ceva,nu am ajuns la o asa experienta)..
dilema mea cum de au culoarea oualor la RCS olive-negru!!!

fostul user ozy
[WWW]
Humbert
Aquamaster
[Avatar]

IP:

pai ti-am spus, culoarea olive inseamna ca ouale sunt neviabile, nu are legatura cu faptul ca ai si creveti amano in acvariu.
eu am avut de multe ori oua olive la RCS fara sa am creveti amano in acvariu.
as specula ca sunt oua nefertilizate, nu stiu cauza exacta, ce stiu insa aproape sigur e ca de la acele femele nu vei avea pui.

This message was edited 1 time. Last update was at 01/11/2010 11:42:32

vereb
Senior member
[Avatar]

IP:

Humbert

merci de raspunsuri

fostul user ozy
[WWW]
gengiskhan
Moderator
[Avatar]

IP:

ozy wrote:Totusi si amano se pot inmultii daca am pregati un acvariu adecvat,eu tot ce pot spune am si amano cu oua

Caridina japonica (amano shrimp) nu se inmultesc in apa dulce. Ei oua fac, chiar si eclozeaza, dar puii mor repede, nu traiesc in apa dulce. Diferenta intre amano si red cherry e ca la primii exista si un stadiu larvar, stadiu care necesita apa salmastra si mancare adecvata. Red cherry nu au acest stadiu larvar, din oua ies direct creveti complet formati, fara a mai trece prin alte etape de dezvoltare.

Din cate stiu eu, nu prea se chinuie nimeni cu inmultirea amano in acvariu tocmai pentru ca e destul de dificila. La mama lor acasa, sunt inmultiti in ceva zone naturale si apoi pur si simplu se recolteaza exemplarele care au trecut de stadiul larvar. Totusi, poate ma insel, poate si-a batut cineva capul si cu inmultirea lor in acvariu, dar in cazul acesta, li s-au asigurat niste conditii speciale.

I can't brain today ... I have the dumbs.
[WWW] [Yahoo!]
vereb
Senior member
[Avatar]

IP:

@gengiskhan

am inteles si multumesc ptr promtitudine...m-am documentat asupra acestor mici/frumosi vetuitori.de obicei asa fac cu orice lucru etc..

fostul user ozy
[WWW]
merlin21
Member
[Avatar]

IP:

Humbert wrote:pai ti-am spus, culoarea olive inseamna ca ouale sunt neviabile, nu are legatura cu faptul ca ai si creveti amano in acvariu.
eu am avut de multe ori oua olive la RCS fara sa am creveti amano in acvariu.
as specula ca sunt oua nefertilizate, nu stiu cauza exacta, ce stiu insa aproape sigur e ca de la acele femele nu vei avea pui.

total neadevarat. eu de cand am red cherry si am de cativa ani, nu am avut decat sub 5% din cazuri oua galbene. In rest aceasi culoare maro, verde inchis si mereu ai iesit pui..

Dennerle addiction..
petrutz2003
Senior member
[Avatar]

IP:

poate sunt impartiti pe subspecii
la mine ouale la creveti sunt galbene si sunt fertile
poti pune o poza cu o femela cu ouale verzi-maro, m-ai facut foarte curios

https://youtube.com/@walstadmethodstepbystep?sub_confirmation=1
scificuss
Senior member
[Avatar]

IP:

Nu sunt impartiti in sub specii. Rosul crevetilor a fost obtinut "artificial", controlat, ei in natura prezinta aproape aceeasi nuanta ca si amano ( Cardinia Multidentata ). Si cum la cateva specimene pot sa reapara genele originale vor prezenta un colorit mai sters sau pete rosii-visinii mai rare, clar definite, bineineles ca asa pot sa reapara si culoarea verde a oualelor, exact cum sunt si la varianta salbatica, originala. Am testat in acvariu separat, ouale verzi sunt viabile si din ele rezulta creveti mai putin colorati in rosu. Daca totusi aveti rabdare si vreti sa pastrati linia cat mai rosie e sa faceti o selectie a crevetilor cu oua galbene si evindent exemplarele cat mai rosii, sa le pastrati, restul va intereseaza cum ii scoateti din circuit.

Multe din tainele acvaristicii le gasiti AICI.
[Yahoo!]
vereb
Senior member
[Avatar]

IP:

Dragi colegi,

imi palce ca sunteti cu totii receptivi si incercati/am sa ne ajutam.
l eurmaresc mereu cele 2 RCS cu aparatul foto sa le prind,dar parca simt ca sunt la pozat,se ascund mai tot mereu ,acuma li se vad mai proeminent abdomenul .Daca le prind shoot pictures

merci inca odata ptr pareri si sugestii

fostul user ozy
[WWW]
aqva
Member
[Avatar]

IP:

Stiu ca vine tarziu comentariul meu, dar si eu am observat in acvariul meu cu RCS oua galbene - verzui, insa mai mult spre verde la una din femele (pana acum nu am mai vazut decat oua galbene). Mentionez ca in acvariul meu nu vietuiesc decat RCS si ceva melci deci nici gand de hibridizare.

Dubito ergo cogito;cogito ergo sum.
scificuss
Senior member
[Avatar]

IP:

Culoarea verde a icrelor este aleatorie, nu mai va tot tamponati atata de treaba asta.

Intradevar poate au fost hibridizati candva mai demult si ce mai avem noi acum in romania sa fie mostenitori ai acelor creveti care mai pastreaza din anumite gene si acestea sa apara cand si cand.

La creveti daca ouale/icrele nu au fost fertilizate nu sunt prinse de abdomen, nu ajung sa fie prinse de abdomen. Stie si saraca crevetica ce trebuie sa faca. Acelea care le vedeti dumneavoastra prinse de crevetica sunt oua cu sanse de eclozare de la 95 la 100%.

Daca va preocupa asa de mult cautati individual informatii despre acesti creveti pe net.

Multe din tainele acvaristicii le gasiti AICI.
[Yahoo!]
vereb
Senior member
[Avatar]

IP:

Scificuss

merci de raspuns si bine ca ai facut update la topic,multumesc
tin sa va anunt femelele de RCS de care vorbeam au impinzit acvariul lor

fostul user ozy
[WWW]
mandrku
Junior member
[Avatar]

IP:

Salut! am 6 'fetite' de mai bine de 3 saptamani cu oute multe si galbene sub abdomen.
Cam dupa cat timp, "O sa avem un nepotel ?"
Cam dupa cat timp ies astia micii?
[Yahoo!]
vlad.a
Member
[Avatar]

IP:

Salut,
observati si mai ctiti si voi...culoarea oo-lor difera de stadiul in care se afla... la inceput sunt galbene si cand se apropie de eclozare se inchid la culoare devenind oliv-galbui sau chiar oliv-maroniu...

Am sa expun si eu o intrebare aici pt ca mi se pare topicul potrivit, mai exact Amano shrimp si RCS pot convietuii in acelasi acvariu!?!?
@Vereb banuiesc ca la tine asta este situatia din moment ce ai prezentat astfel "problema" ... cum se inteleg!?

Mentionez ca la mine este o situatie mai speciala ... adica un betta (mascul) convietuieste pasnic cu o ceata de RCS (o fi dresat ) ) si de aceea ma intreb daca as putea infiltra si cativa amano...

multumesc anticipat servus!

This message was edited 1 time. Last update was at 18/05/2011 14:10:43

Acvariile mele: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/15728.page#137004 & http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20/14003.page#141253
[Yahoo!]
aqva
Member
[Avatar]

IP:

Probabil sunt variatii ale rasei - eu am cumparat de la un magazin de animale acum 1 an si ceva, poate 2 ani 5 bucati (am vrut sa aduc niste sange proaspat in acavariu) si ouale acelor femele erau mai inchise la culoare si verzi - oliv inca de la inceput. Imi pare rau ca nu mai am pozele - dar dupa ce imi repar hardul extern le voi posta - am inclusiv poze cu puii iesiti din acele oua. Acum am descendeti incrucisati din mai multe surse (incerc sa evit cosangvinizarea), dar ouale lor sunt intotdeuna galbene, cred ca este vorba si de linia genetica din care provin indivizii.

Dubito ergo cogito;cogito ergo sum.
vereb
Senior member
[Avatar]

IP:

vlad.a
poti tine linistit crevetii Amano impreuna cu RCS, la mine au stat bine merci mai bine de un an impreuna, asta pina cind acu 3 saptamini am desfintat acvariul lor,

fostul user ozy
[WWW]
angelytto
Member

IP:

eu am sakura..tot red cherry,doar ca is rosii complet,si picioarele,femelele au un rosu aprins,complet,pe cand masculul doar dungi rosii,dar de cand i am doar oua verzi mi-au facut
[Email] [Yahoo!]
merlin21
Member
[Avatar]

IP:

poti pune poze cu sakura ai tai?
pt ca sakura sunt rosii si masculii si femele.. la red cherry normali masculii sunt cum spui tu si femele colorate aproape total..

din ce stiam eu sakura scot numai icre galbene..

Dennerle addiction..

Forum Index » Nevertebrate de apa dulce
Go to: