[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: merlin21
Forum Index » Profile for merlin21 » Messages posted by merlin21
Chiar vreau sa am grija de plantele si animalele mele dar ma gandesc, in natura, cine le da butelii de CO2???

in natura in mare parte co2 provine din descompunerea substantelor din substrat(malul acela care se formeaza in zezi sute de ani..).
nu poti realiza un ecosistem identic cu cel din natura pt ca nu cunosti toate variabilele care sunt mult mai multe decat cantitatea de co2, lumina, temperatura ph, etc.. in natura fiecare lucru se leaga si ca intr-un puzle si oricat am vrea tot nu putem sa facem rost de toate piesele..

legat de lumina, nu poti generaliza, sunt acvarii la "pachet" de 54l care vin cu 15w si dennerle, ca tot ai adus vorba de ele, cubul de 10l are 9w nu 8, la aproximativ 8 litrii reali de apa deci peste 1w/l sau lampile solar mini pt acvariile ada mini care au peste 0,7 wl.

pe langa faptul ca firma se plateste(dar asta oriunde) solutiile de top care costa mult isi merita oarecum banii.. bine, sunt de accord ca nu toate, mi se pare o ineptie sa dai zeci de milioane pe un filtru de ada cand poti avea rezultate la fel de bune cu eheim sau altele.. acum ei spun ca sunt gandite pt conceptul de nature aquarium al lui amano, dar cat o fi marketing si cat nu, poti spune doar daca il folosesti.

la fel de corect este si faptul ca daca sti ce faci, dar pt asta ai nevoie de experienta, pot sa iti faci singur acvariu chiar in mod DIY cu rezultate deosebite.. dar asta implica multa cercetare, timp, pe care nu multi il au..
alber wrote:Sa stiti ca nu este un mit. Asocierea rasborelor cu alti pesti este ok d.p.d.v. al timiditatii. Cand sunt intr-un bazin populat si cu alte specii, sunt foarte activi si fara nici un fel de teama. Proba a fost facuta personal cu niste Galaxy. Brigitele cred ca vor primi si ele ceva colocatari, poate se mai "dezmortesc" si ele.
A, daca vreti pui de la ele, cred ca va fi destul de greu intr-un bazin comunitar

confirm, pana sa bag gertrudae in bazin f rar apucam sa vad microrasborele.. apoi au inceput sa iasa din ce in ce mai mult..
Eu am fost cel care i-a recomandat asa ceva, pt ca si eu ma gandesc sa folosesc asa ceva in nanourile mele.
Nu stiu cum ar putea sa dauneze niste culturi de bacterii.. si evident ca se poate doza mai putin..
vad ca topicul s-a cam schimbat..
daca vrei totusi creveti baga amano restu, din 10-15 vor ajunge la sute in cei 25 l si amano sunt cei mai buni creveti impotriva algelor.. vreo 4 iti ajung.

zilele astea am luat la cunostiinta de un produs cica 100%natural pe baza de bacterii care inlocuieste sifonarea substratului.. Acest produs face parte dintr-o gama mai larga de astfel de produse, toate bazate pe bacterii..
Nu-i spun numele, pt ca din comoditate nu am citit regulamentul si nu stiu daca am voie sau nu.
daca te intereseaza pm
eu cred ca da.
o pereche la maturitate ar nevoie de minim 100l.
in 60 de l poti creste multe alte specii care nu se fac asa mari.
sakura nu ataca red cherry.
daca tu esti convins ca un crevete este cauza decesului altor creveti, cauzele pot fi 2. ori ai un ghost shrimp, ori vreo specie de macro shrimp care inca nu a ajuns la maturitate.
Cum ghost shrimp e transparent ar rezulta a 2 varianta.
Totusi eu nu cred ca un crevete este cauza, zic sa cauti cu atentie.
Acvariile nu arata inca intr-o stare care sa ma satisfaca pt a face si poze de ansamblu. Mai astept cateva upgrade-uri si apoi.
Pana atunci cateva detalii din cel de 30L

Cateva detalii:

image
image
image
image
image
image
image
image
avand in vedere ca inaltimea este doar de 30, eu zic ca sunt destul de reale estimarile lor.
attison probabil nu o sa gasesti decat online, dar hikari betta bio gold, ar trebui sa se gaseasca destul de usor..
parca, dar nu sunt foarte sigur, in petshopul din real aveau hikari..
da, la ei ma gandeam.
Stiam de faptul ca nu sunt tratate, dar ce m-a atras pe mine este forma lor.
Astfel de buturugi in bucuresti nu se gasesc pe nicaieri.
pot sa spun de unde? azi am alfat si eu.. este un link catre un magazin..
ce ii dai de mancare?
eu am tinut betta ani de zile si niciodata nu am avut probleme cu mizeria in urma lor..
incearca sa il obisnuiesti cu hikari

pt curatenie ai putea sa folosesti physa, ramshorn, MTS, dar repet da-i mai putina mancare si nu o sa mai ai probleme.
initial asa am zis si eu, ca nu ar fi submersa la origine, dar daca el o tine asa..
intr-un alt post intreba daca se numeste china moss sau ceva de genu.
ai pm inapoi.

Repet, ma intereseaza, doar partile din sticla, acvariul si capacul.
In rest am toate echipamentele cu care vine un dennerle de 20l, mai putin acvariu.
Ma intereseaza sa cumpar doar acvariul si capacul (sticla), exclus home made.
Ma intereseaza dennerle nano cube 20l si aquatic nature coocon 2.
Contact pm sau forum.
Ieri am cautat mai multe despre el.
Aparent, omul are reteta lui de micro si macro pe care o si vinde, dar la modul se gaseste in petshopuri in indonezia..
Legata de planta respectiva incep sa cred ca nici el nu stie, iar multe din plante le ia si din natura..

alt bazin al lui cu kh. 0 GH. 0
http://www.aquascapingworld.com/forum/aspiring-aquascapers/3150-wwkeijaro-experimental-tank.html

http://www.my-mac.net/forum/viewtopic.php?f=7&t=12630&st=0&sk=t&sd=a&start=30
De cateva saptamani ma "chinuie" o intrebare, pe mine si pe inca cativa colegi din romania, legata de o planta, al carui posesor nu vrea sa ne lumineze si pe noi despre ce este vorba.

Deci, cum se numeste aceasta planta.
Din denumirea pozei scrie ceva de gennu leafe moss, dar este irelevant, pt ca nu cred sa fie un moss.
Am tinut mult timp betta in acvarii mici cum vrei tu.
Am si un resun mini la un acvariu de 25l, este un filtru, bun fiabil, dar nu pt acvarii cu betta.
Cand am avut problema asta, dupa un studiu indelungat am ajuns la concluzia ca cea mai buna solutie este un aquatic nature flow 60.. Beleaua cu el este ca este galagios.
Mai poti incerca hailea 106, mai ieftin si dupa parera mea cele mai bune filtre pt nano-uri, dennerle corner filter.
Chiar ai cumparat astfel de pietre? Genul asta nu se gaseste pe toate drumurile?

In legatura cu manado, unii acuza ca ar ridica GH, poti sa dai un search sa vezi, eu l-as spala.
Algele negre nu sunt singura categorie de alge de care te poti umple daca nu pastrezi un echilibru intre lumina, fertilizare si co2 sau lipsa lui.
Bilele ajuta, dar nu fac o diferenta prea mare, mai intai de toate ce plante vrei?
tigri normali se poate?

am si eu o curiozitate, de unde ai luat pozele? pt ca am cumparat ceva care avea in reclama una din pozele de mai sus..

Forum Index » Profile for merlin21 » Messages posted by merlin21
Go to: