[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: merlin21
Forum Index » Profile for merlin21 » Messages posted by merlin21
Avand in vedere filiera pe care l-ai luat eu cred ca este filtrul de care vorbeam.
Nu ma intelege gresit, filtrul merge bine, eu l-am luat de nou din magazin, dar nu asta ar fi problema, ci faptul ca materialul filtrant cu care vine, nu mi se pare eficient si debitul este mic pt un acvariu de 50cm.
Eu mai am inca un dennerle nano, dar de data asta am l-am umplut cu eheim substrate pro si deocamdata face fata.. dar am in acvariu doar 8 creveti..
dennerle nano mie nu mi se parea ca face fata nici macar la un 13l cu creveti.. de fapt chiar nu facea, a trebuit sa suplimentez cu un aquatic nature flow 60..
dar tie in nici un caz nu iti va fi suficient.
Poate varianta lui XL, dar tot are un debit mic..
daca stau bine sa ma gandesc, tu cred ca ai chiar filtrul meu.. pe care l-am avut eu in acel acvariu..

fara co2 poti creste foarte bine marsilea, pogostemon, anubias nana petite, pt ca le-am avut si eu, doar ca o sa iti cresca mult mai incet. staurogyne intr-adevar nu mi-a mers fara co2.
Cu arcadia original tropical.
Nu spun este o solutie generala sau eficienta, dar in cazul meu asta a fost singura modificare.
eu am un eheim 2211, la un cub de 30l si as zice ca este la limita.. deci pentru 40 l eu as merge pt eheim 2213..
asa stiam si eu, eu am scapat de aceasta alga dupa ce am inlocuit 865-ul..
Pt ce neoane doar cu lumina rece?
despre care petshop este vorba? stiu si eu unul in targoviste care arunca discusi de 5-6 cm din aceleasi cauze..
banuiesc ca este vorba de acelasi petshop.
pana una alta, am vazut duboisi pe la 35lei, veo 8-9 bucati la 5cm in petshop-ul din militari, langa auchan.
eu am avut ocazia sa iau asa ceva, cand am fost in uk anul trecut.
vad ca si acum o mai au: http://www.dartfordaquatics.co.uk/fish_details.asp?id=221&fCat=8&fSub=0
in schimb anubias marble alb pe care il ai se gaseste foarte greu.
este adevarat ca partea alba, cea fara clorofila creste mult mai greu?

p.s. o poza de ansamblu se poate?
Cumpar reactorul din kitul de co2 ferplast energy.
Nu ma intereseaza tot kit-ul ci doar reactorul.

contact forum sau pm
@alexdell vezi sa nu scoti aquabasis-ul cu aspiratul saptamanal.
nici despre filtrare nu ai spus nimic.

un melc asasin mananca in medie un melc pe zi. in aceasta operatie melcul consuma multa energie si apoi trebuie sa se odihneasca.
ca sa faca ceva treaba, oana ai nevoie de mult mai multi melci asasini.
Tu chiar recomanzi 7 rasbora si 2 molly in 25 de litri?? Ai vazut vreodata de cat spatiu de inot au nevoie un card de rasbore?
In acvariile sub 30l rar poti creste pesti si optiunile sunt foarte limitate, vreo 5-6 guppy masculi, 6 microrasbora, vreo 6 pseudomugil gertrudae, evident, nu toate odata ci separat.
Iar hrana de 4 ori pe zi?? pt ce? doar nu este acvariu pt puiet.. de 6 ori pe saptamana ce ar avea?
Iar cu schimbul de apa cum vine 2x30% pe saptamana adica 60% pe saptamana? In astfel de condtii ala numai acvariu echilibrat nu e..
Astea nu sunt sfaturi sa le dai..
eu am crescut betta asa cum vrei tu..
orice intre 10-15l este foarte ok.
eu ca filtru am folosit un hang on, aquatic nature flow 60, care are cel mai mic debit si este si reglabil.
personal cred ca este cel mai bun filtru pt un betta.
plante, depinde ce vrei tu sa pui si ce merge in acvariu.
eu mai foloseam si frunze de indian almond leaves si merita.
foloseste o priza programabila pt lumina.
Nu lasa acvariul in soare.
Asociatia nu este de mult timp, sub un an.
Nici eu nu sunt membru.
Singura realizare pana acum a fost organizarea unui concurs national, in care acvariile au fost jurizate de Felipe Oliveira.
Dar sunt destui si de pe aici care au participat la acel concurs, inclusiv moderatori, daca nu ma insel.
Acvariul lui gengiskhan il mai tin eu minte la sectiunea nano.
Probabil va pot spune ei mai multe.
uite aici:
http://acvariu.ro/forum/posts/list/9810.page
Am avut si eu problema ta pt un dennerle nano cube de 30l.
Ai de ales intre eheim 2211, hydor prime 10, si dennerle skimfilter.
Eu am ales eheimul, la fel a facut si amano pt mini s-uri de la niigata.
Una peste asta e un filtru bun, fiabil, un pic cam greu de amorsat si nu foarte silentios.
Problema la el este ca daca vrei sa faci o treaba buna mai ai nevoie si de mediile originale care impreuna cu robinetii dubli au dublat pretul filtrului.
Dar daca ar fi sa aleg din nou, tot asta as alege.
nu merg pozele.
evolutia plantelor este normala pt astfel de plante.
dupa parerea mea, cel putin valisneria devine invaziva, si cam asta este inaltimea ei normala.
totusi, mai baga foarfeca in el, da-i o forma ceva.
Anubias nana petite, Marsilea Hirsuta, dar toarna ci ceva lichid in acvariu, Ferropol, Profito, etc..
Update, filtrul Dennerle 45lei

Forum Index » Profile for merlin21 » Messages posted by merlin21
Go to: