[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Filtrare cub  XML
Forum Index » General info
Author Message
tarca.paul
Member
[Avatar]

IP:

Salutare! Am un gand de a-mi incropi un cub de 30x30x35 home made, dupa ce trece perioada concediilor, deci undeva la 32L brut, de la acvariile precedente, am ramas cu un Sera SeraFil 900, vreau o parere de la cei care au cuburi si filtre externe asemanatoare, o sa fie prea mare pt ceea ce am eu in minte? O sa-l pot folosi? Din cate imi dau eu seama, la cum mergea in celalalt bazin (care era 35latime si 55 inaltime) o sa faca prapad intrun cub. Da, se poate ajusta fluxul de apa din robineti, dar nu stiu daca e indicata aceasta "gatuire"...ce zice-ti?

A belief that heaven or an afterlife awaits us is a "fairy story" for people afraid of death! S.H
aco
Member

IP:

Poti sa micsorezi linistit debitul din robineti. Nu se intampla nimic.
Atentie insa sa reduci egal debitul si pe tur si pe retur, eventual puuutin de tot mai mult pe retur, pentru a nu se goli cansitra de apa.

Parerea mea este ca pe un cub cel mai frumos ar da un filtru cascada. La volumul acela de apa un hagen ac30/50 ar fi super.
[Email] [Yahoo!]
tarca.paul
Member
[Avatar]

IP:

Salut Aco. Dada, in ultima instanta asta era si decizia mea...un filtru extern, un hang-on. Doar ca nu vroiam sa investesc in ceva ce detin...plus sa volumul de filtrare nu se compara...clar, pentu 25 de litrii de apa e ok si varianta ta...multumesc si mai astept pareri!

A belief that heaven or an afterlife awaits us is a "fairy story" for people afraid of death! S.H
aco
Member

IP:

Pai impresia mea e ca deja ai luat decizia ;)
E foarte bun si un filtru elefant pe cubul acela. Il cureti o data la 5 ani
[Email] [Yahoo!]
merlin21
Member
[Avatar]

IP:

Merge fara probleme..
Eu am un dennerle de 30l, tot la 30x30x35..
Si am tot un filtru extern... atat timp cat reglezi debitul nu ar trebui sa fie probleme..

Dennerle addiction..
tarca.paul
Member
[Avatar]

IP:

Dupa un Dennerle m-am inspirat, linia de fertilizare Dennerle va fi...mi se pare foarte convenabila si eu zic si capabila pt un cub!

Cricky
Member
[Avatar]

IP:

Deja cele mai bune idei le-ai primit, asa ca e de prisos sa mai spun ceva legat de tema.... te-ai gandit deja la ce specii vrei sa introduci?
tarca.paul
Member
[Avatar]

IP:

Nu, inca nu m-am gandit, de inceput oricum o sa introduc cativa "vegetarieni inraiti" sa mai eliminam din sansele de crestere ale algelor. Pe parcurs o sa vad, ceva Galaxy...oricum cat mai minimalist!

Cricky
Member
[Avatar]

IP:

mult succes si asteptam cu nerabdare poze...
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Cauta in instructiunile filtrului. La canistrele Eheim sau/si JBL precizeaza clar ca reducerea debitului se face de la robinetul de la retur.

Poze: smilie ... Poze cu plante
tarca.paul
Member
[Avatar]

IP:

De indata ce ajung acasa o sa iau cartea tehnica sa vad putin, asa mi se pare si mie normal, daca nu, chiar ambele robinete, dar in nici un caz cel de debit, pentru a nu ramane filtrul fara apa in interior. Multumesc de sfat! Iar cand va veni vremea, voi astepta sfaturi chiar si in privinta "faunei" si "florei". Numai bine!

scificuss
Senior member
[Avatar]

IP:

Care robinet de debit? Cred ca le cam incurcasi nitel. Ideea e daca ai scapari pe la garnitura sau prin alte parti sa nu inchizi robinetul de tur si sa traga filtru aer fals si sa se dezamorseze, dar legat de reglajul debitului de apa nu prea cred ca are mare importanta care dintre robineti ii vei inchide. Poate doar mai multa la atentie la anumite canistre mai prost construite sau care ar avea defecte. In mare parte ideea e sa nu reglezi din tur ca in caz de colmatare accidentala sa nu se intrerupa circuitul apei si sa arzi pompa.

Pompa filtrului antreneaza apa centrifugal, nu e mare scofala. Si multe filtre interne au reglajul de debit, exact ce face si un robinet, taie din sectiunea de curgere, exact pe tur, adica inainte de pompa deci teoria legat de care dintere robineti sa-i inchizi ca vezi zice producatorul nu prea are relevanta. S-au luat doar in considerare anumite apsecte practice de buna utilizare. Eventual poti inlocui furtunele cu unele mai subtiri si astfel ai un debit redus din start.

Multe din tainele acvaristicii le gasiti AICI.
[Yahoo!]
tarca.paul
Member
[Avatar]

IP:

Ai dreptate scificuss! Am gandit ceva si am scris altceva...ma gandeam la tur si retur, dar am scris debit...my bad! Buna idea in ceea ce priveste furtunele! O sa o iau in considerare!

Forum Index » General info
Go to: