[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: merlin21
Forum Index » Profile for merlin21 » Messages posted by merlin21
De la ultima postare s-au schimbat destul de multe, cam asa arata acum:

pt 180l eu as merge pe un eheim 2217.
Ca pret este foarte ok, design clasic si simplu, fiabil, debit bun, si volum bun de filtrare.
Cu filtrul am rezolvat, ma intereseaza doar robinetii.
Ma intereseaza si o pereche de robineti cu decuplare rapida eheim pt 12/16
Cumpar unul din urmatoarele modele:
Hydor prime 10
Eheim 2211, 2213, 2222.
Alte modele nu ma intereseaza.
Contact prin pm.
HumanFace wrote:Salut!
Nu poti tine betta cu nici un peste de mijloc, eventual in acvarii foarte mari(300-500L) foarte bine plantate, si putini pesti, dar calmi).
daca o sa vrei alti pestiin acvariul mare, singura modalitate ar fi sa-l tii pe beta intr-un nano de 10-15L, cu lumina slaba, 2-3 leduri de 3w, cateva plante easy, un filtru micut si un incalzitor de 25w, si ceva creveti, sa nu fie asa gol.Sunt multe astfel de acvarii pe forum.
Temperatura acvariului ar fi ok 25-27*C.
Succes

3 leduri de 3w la 10-15l, numai lumina slaba nu ar fi..

p.s. nu ii tine cu creveti.. in functie de betta pe care il ai, crevetii sunt hrana vie pt el..
eu am avut betta care nu puteau sa stea nici cu pomacea..
Salut.
Interesant cub.
Seamana foarte mult cu al meu, cu cateva diferente(la lumina si filtru eu am mers pe aquatic nature si eheim) iar incalzitorul de substrat eu am de 4w in loc de 10w.
Si de aici si intrebarea? Nu e cam mult 10w? in articolul lui sandu se specifica sa fie cat mai mic, iar cel de 10 din ce tin eu minte este pt 60-120l (spre 120).
Eu pe al meu nu l-am folosit niciodata, pt ca inca nu i-am luat controller de temperatura. Tu cum ai de gand sa il folosesti?
Din postarile lui porcu si sandu eu am ramas cu impresia ca nu face nici o branza daca e pus pe priza programabila.
felicitari pt proiect!!
dar o intrebare am si eu. cum o sa ai acces in tot acvariul fiind inalt de 80 si lat de 1m? cel putin in partea cu coltul camerei?
viulian wrote:
Ce parere ai de filtrele de colt de la Dennerle ? Cand il scoti sa-l cureti, face mizerie ? ( asta ma enerveaza cel mai mult la filtrele interne in general - le opresti, totul e ok, si cand vrei sa scoti buretele sau caseta sau ce au ele ca sa cureti buretele, lasa o gramada de mizerie in apa cand le tragi afara).

Nici astea nu sunt diferite.. fac la fel de multa mizerie ca toate celalte.

@maryo cum ti se pare filtrul?
o sa vezi tu mai incolo de ce.. ;)
infuzie??
eu as fi inceput acvariul cu ceva plante cu crestere rapida..
da.. folosesc linia lor completa deponit mix + s7 + v30 + e15 + pg7.. sunt multumit de rezultate..
acum sincer sa fiu, ma asteptam la mult mai mult din partea lor, mai ales dupa cum le lauda lumea..

urmatorul nano, un aquatic nature tot de 30l nu va mai fi clar cu dennerle.. cubul de 30l o sa il las in continuare sa mearga pe linia completa.. dar atat..
cred ca pretul era mai mare..
in mod normal se potriveau orice becuri g23.. numai ca becurile dennerle au in capat o forma anume, tin minte ca era ceva legat de 2 suruburi.. deci, daca ca sa se potriveasca la fix pe lampa trebuia amazon day-ul de original..
Eu am renuntat la ea destul de repede.. Am trecut pe aquatic nature solar boy duo de 26w.. se gaseau mai usor si la fel si becuri pt ele.. plus o gama mult mai mare si mai era si e27 adica soclu de bec economic general ca si in casa..
Nu se aduce dennerle, pt ca nu exista cerere pt ele.. sunt scumpe pt romania.. Eu ce mai am nevoie de la dennerle, fertilizanti si diverse rezerve sau echipamente, iau de la cineva care imi aduce pe comanda in 2 saptamani..
interesant.
la ce pret este un fluval edge sau flora? (daca le au)
deasemenea, pt cine a fost acolo, au fluval 105?
eugen2265 wrote:are absolut totul complect

are materialele filtrante, dar de ce oare nimeni nu le foloseste? Materialele filtrante cu care vine sunt degeaba si trebuiesc inlocuite cu siporax mini sau eheim substrate pro ca sa aiba o oarecare eficienta.

cea mai mare problema a acestui filtru, daca te apuci sa cauti pe forumurile de la noi si de afara este debitul foarte scazut care nu face fata nici macar la un acvariu de 30l.
Mai adaug in lista un resun bf-80, un hailea rp 200 si cel mai important niste coturi de plastic pt teava de 10mm
filtrul este foarte bun.. as spune cel mai bun pt un acvariu de 10-15l.
pasla cu care vine initial este proasta.
unul este plin cu eheim substrate pro iar celalt cu burete aqua-el..
s-ar putea sa iesi mai ieftin ducandu-te pana in brasov la hornbach decat cu transportul din germania..
acu o luna era 50%reducere la toate produsele dennerle.. nu stiu daca mai este valabila, dar din ce am inteles eu de la ei, ar cam vrea sa renunte complet la aceasta gama de produse.. deci s-ar putea..
despre filtru daca este vorba de dennerle corner filter.. nici nu merita sa ii cauti rezerva pt ca este o porcarie.. eu am 2 intr-un acvariu de 15l, si in niciunul nu folosesc mediul filtrant cu care vine..
pt filtru aici:
http://www.aquaristic.net/Dennerle-Nano-External-Skimfilter-external_aquarium_filter.html
livreaza si in romania.

dar poti sa mai incerci si:
http://www.aquaristic.net/EHEIM-aquacompact-40-2004-incl-filtermedia.html
http://www.aquaristic.net/EHEIM-aquacompact-60-2006-incl-Filtermedia.html
m-a tentat si pe mine la momentul respectiv dennerle skimfilter.. am ales totusi eheim ca au mult mai multa experienta..
acum poate ca a venit momentul sa incerc si acest filtru.. l-ai gasit undeva la noi in tara de vanzare?
sistemul co2 l-am luat din germania.. dar poti sa il faci si din bucati cu ce gasesti pe la noi in tara, fara nici o problema..
intr-adevar se complica putin daca nu ai unde sa ascunzi echipamentele.. deci +1 pt dennerle skimfilter.
Legat de lumina, acum nu mai folosesc 52w.. desi am avut o perioada in care foloseam.. (sa sti ca acel geam-capac, reduce destul de mult din lumina, mai ales cand se face condens sau se pune praf). Marele avantaj al acelor lampi este faptul ca poti sa pui cam orice bec (au soclu normal de bec economic e27) iar oferta celor de la aquatic nature spre deosebire de dennerle este variata. eu acum folosesc o combinatie de 13w roz pt plante cu un 15w alb rece.. Inainte am avut cu 26w alb..

@viulian.. capacul dennerle nu acopera 100% suprafata acvariul, mie mi-a ramas loc destul de mult pt tevile de la filtrul extern si suportul de la lampi.. oricum asta e o problema nesemnificativa.. orice geamgiu iti poate face un capact nou sau taia in 3 sec 1cm din el..
aceasi problema si cu spraybarul.. eheimul meu a venit cu un spraybar mai lung... in 30 de sec l-am facut la lungimea dorita.. deci astea le consideri tu impedimente?

Forum Index » Profile for merlin21 » Messages posted by merlin21
Go to: