| Message |
|
|
|
cooler cu senzor aveau?
stie cineva pe ce temperatura este setat acel senzor?
|
 |
|
|
|
si eu am patit, asta, dar am o banuiala..
cati litri are acvariul?
|
 |
|
|
|
se adauga pe lista si setul jbl inset si outset pe 12/16.
pe aceasta cale rog un admin sa modifice titlul in "cumpar tevi filtru extern pe 12/16"
|
 |
|
|
dupa o tunsoare masiva:
Ca au venit temperaturile mari, am dat drumul si la asa zisul "sistem de racire", un ventilator de 8, subalimentat. Am reusit sa scad temperatura doar cu el de la 29 la 25..
|
 |
|
|
alexandruv wrote:
Oare daca il schimb cu unul mai mic - filtrul - de ex. 2211 rezolv problema baraitului?
Am eu 2211.
Nu scapi de problema baraitului, si nici nu o sa ai suficienta filtrare.
Eheimurile nu sunt chiar asa de silentioase cum le lauda lumea.
|
 |
|
|
Cumpar teava intrare filtru extern 12/16mm.
Ma intereseaza in primul rand cea de mai jos Eheim 7272210, dar ma intereseaza si alte modele de la alte firme, jbl, jebo, orice..
contact forum sau pm.
|
 |
|
|
|
Acum realizez cat a fost de munca la acvariu..
Nu au putut sa taie fasie nici macar din sticla de 3 sau 4?
Rezista totusi autocolantul daca sta in apa tot timpul? ma refer la cei 2 pareti despartitori din sump.
Si daca tot rezista nu mergea mai bine sa lipesti autocolantul pe fata dinspre display a geamului care separa display-ul de sump?
|
 |
|
|
|
arata bestial.
dar am si eu o intrebare, am inteles cum ai gandit acvariul, dar pentru peretii din refugiu, ai folosit geam mat?
si intre display si refugiu, ce ai ? ca se vede ca este o bucata de geam, dar mai ai si plexiglas negru sau ceva?
|
 |
|
|
|
te-ai gandit vreodata ca poate sa fie de la lumina?
silicati mari duc la bba.
|
 |
|
|
|
reducere 10%
|
 |
|
|
|
felicitari!
sa iti traiasca cat mai multi!
|
 |
|
|
|
tot fara filtru merge?
|
 |
|
|
Varianta de mai sus era drojdie plus zahar.
Am testat si varianta cu gelatina si merge foarte bine.
Bomba este facuta dupa urmatoarea reteta, :
Ingrediente pentru o sticla de 2l:
- 5.5 cani cu apa (distilata, dar vad ca merge si de la robinet)
- 1.5 cana cu zahar
- 20g gelatina (eu folosesc doua plicuri de 10g gelatina alimentara Dr. Oetker (cca 1.5 RON)):
- 0.5 lingurita drojdie (folosesc tot Dr. Oetker (cca 1.5 RON)):
- 1 lingurita bicarbonat de sodiu (creste pH-ul initial ca sa aiba de unde sa scada in urma fermentatiei. Aceasta datorita faptului ca aciditatea prea mare omoare drojdia prea repede. Aici ideal ar fi daca s-ar putea gasi drojdie de bere intrucat aceasta nu are “probleme” cu alcoolul) – o punga va tine o viata J si consta pe undeva pe la 2 RON
Preparare:
1. In jumatate de cana cu apa rece se pune gelatina, se amesteca si se lasa la hidratat cam 5 minute (altfel face cocoloase).
2. Intr-o craticioara se pun 2.5 cani cu apa calda in care se dizolva zaharul.
3. Se adauga cana cu gelatina.
4. Se pune craticioara pe foc si se amesteca des.
5. La primul clocot se ia de pe foc (nu e bine sa fiarba, ca se distruge gelatina).
6. Se adauga bicarbonatul de sodiu si se amesteca bine.
7. Se lasa la racit pana se poate turna in sticla.
8. Se pune sticla in frigider si se lasa cateva ore sa se inchege bine.
9. Cand s-a inchegat gelatina se adauga 2.5 cani de apa calduta in care a fost in prealabil dizolvata drojdia.
10. Se conecteaza bomba la furtunul de CO2. In cateva ore trebuie sa inceapa productia de CO2.
si video: http://www.youtube.com/watch?v=UtKJJ3dYFvE
|
 |
|
|
|
solar tubes cred ca se numesc
|
 |
|
|
Vand cateva difuzoare ceramice pt co2, absolut noi.
Se poate folosi atat la bomba(este video mai jos) cat si la o instalatie presurizata.
Lungime totala 6 cm.
Diametrul pastilei 1,7cm.
Nu are ventuza de prindere.
Trimit si prin posta, ramburs, caz in care se mai adauga la pret si valoarea transportului.
Contact forum sau pm.
Pret 21lei.
si un video cu el conectat la bomba:
http://www.youtube.com/watch?v=AuPi_bPKt5w
|
 |
|
|
S-au afisat rezultate la ASE 2011.
nano si standard
Din ce am identificat eu pana acum avem si 3 prezente romanesti..
Locul 34 standard
Locul 39 standard
Locul 65 standard
si
Locul 49 nano
|
 |
|
|
|
microrasbora cam toate speciile, psudomugil gertrudae, guppy, betta, corydoras pitici gen habrosus.. si in functie de marimea acvariului poate si ceva neoni.
|
 |
|
|
|
pe partea de fertilizarea te-au cam pacalit.
nu vad deponnitul, care era de baza si in schimb au bagat substart care pt asta se foloseste (deci tzeapa) la fel si restul de tablete, deoarece se poate si fara ele.
fertilizarea completa de la dennerle ar fi substrat fertilizant deponnit mix + a1 daily (sau S7) + e15 +v30 + plantagold 7.
practic tu de astea ai nevoie.
Apoi combinatia manado plus pietris de hornbach este iar fara rost.
De fapt acum uitandu-ma pe lista, vad ca este un fel de gluma, ca sa vanda din ce au ei prin magazin, sa bagi pietre de aerare plus perdea de aer(ori una ori alta, nu amandoua) la un acvariu plantat cu co2, este de fapt o gluma proasta.
Filtrul de fund, eu iar nu ii vad rostul, la fel si incalzitorului de substrat fara un controler adecvat.
Ce ma mira totusi este ca dupa ce ca au bagat tot ce le-a trecut prin cap, nu au avut bunul simt sa bage si o electrovalva pt sistemul de co2, ca sa nu mai zis de ph controller.
Sfatul meu, este, sa iei de la ei numai ce ai nevoie, fara prostiile aferente.
La bani care te duce toata distractia de la acvamx poti face ceva foarte profesional.
Daca vrei sa faci un acvariu high tech corespunzator sumei de bani pe care vrei sa o bagi ai nevoie de urmatoarele:
Acvariu + stand, lumina capac cu neoane T5 sau lampa cu HQI, substrat fertilizant plus fertilizare macro si micro, incalzitor, filtrare (eu as merge pe 2 eheimuri mai mici decat acel fluval) sau mai bine un eheim 2080, instalatie co2 (butelie, reductor, furtun, valva de sens, reactor extern, electrovalva, ph controller), incalzitor de substrat cu controller de temperatura (asta totusi este optional), chiller (optional daca este cald in camera respectiva), priza programabila, etc.
Bafta!
|
 |
|
|
|
Ma intereseaza urmatoarele:
LINDERNIA ROTUNDIFOLIA 'VARIEGATED'
ROTALA MACRANDA "GREEN"
BACOPA SALZMANNII
BACOPA SP. 'COLORATA'
ROTALA sp. MINI