[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: alber
Forum Index » Profile for alber » Messages posted by alber
Salut si bine ai venit. Indraznet proiectul tau, tine-te de el si arata-ne si noua ce iese .
Din Baia Mare? Interesant. Stai sa vezi acusi. Sau o fi mana Senectutii Sale?
Zic si io nu dau cu paru
O fi vreun pic de lipsa de oxigen? Returul fultrului iti face niscaiva valuri la suprafata?
Dar de fapt, daca ar lipsi o2-ul, ar trebui ca toti pestii sa vrea aer, nu?
Nu trebuie sa fii suparat. Este adevarat ca sunt cateva conditii care daca sunt respectate, sunt sanse de a avea un acvariu sanatos. Sa nu uitam totusi, ca acvariile sunt ca ADN-ul. Nu vei gasi 2 la fel. Stai linistit, ca de alge vei scapa. Am avut si eu, (vreo 3-4 soiuri, crede-ma ca ma ma disperasera) dar am rezolvat problema. La mine au inceput sa dispara cand am bagat co2. Dar au mai fost si alti factori. Am schimbat cantitatea si tipul de hrana. Am schimbat putin perioada de iluminare. Am tinut pana am obosit o tufa de Limnophila sessiliflora si una de Elodeea. Am facut schimburi dese de apa, de era sa dau in cianobacterii. Si da, am bagat si doi SAE. Minunati de altfel, din toate punctele de vedere. Toate astea au ajutat la eradicarea algelor. Dar nu-ti pot spune (si nu cred ca se va gasi cineva sa-ti spuna) care dintre masurile luate de mine au dus la rezultate pozitive in lupta cu algele.. Sau care a avut rolul cel mai important. Sau sa faca un tabel procentual. Toate sunt masuri ce trebuiesc luate pentru a lupta cu algele, si pentru a gasi echilibrul optim in acvariul tau.
PS. Macro am bagat dupa ce scapasem de alge. Nu de tot, dar oricum erau diferente notabile, si eram pe drumul cel bun.
Si Gabriel intr-adevar, cred ca se referea la relatia PH/KH/CO2
alexnbv wrote:
Gabriel wrote:In primul rand la volumul tau de apa eu as folosi cel putin 4x24w T5 si, cu siguranta, nu Aquarelle.

Sincer sa fiu nu stiu daca este prea putina lumina in acvariu, cred ca raportul de 0.7W/litru este cat de cat ok...avand in vedere ca nu am plante prea pretentioase. Nu cred ca orice acvariu ce are o iluminare de 0.7W/l are alge, cred ca problema este din alta parte.

Tine cont de faptul ca Gabriel nu s-a referit doar la cantitatea de lumina, ci si la tipul tuburilor. Si inca ceva. Io tot 0,7 W/l am in acvariu, si mi se pare putin. Cred ca asta este motivul pentru plantele mele nu merg asa cum as vrea io. Dar in cateva zile, din capacul ce tocmai l-am mesterit, vor tasni 0,9W/l. Sper ca atunci va fi totul ok.
Cu ph controler inclus, nu vei gasi la banii astia. In rest, uita-te si tu pe la zooplus. Au multe in oferta, si cand te hotarasti ce vrei, cauti si tu pretul cel mai mic
Sau postezi pe la cumparari, daca nu vrei musai nou. Si te scoti mai ieftin. . Iti faci instalatia din bucati, sau poate ai noroc sa gasesti ceva complet. Vezi si tu cum iti permiti
RexHunt wrote:Multumesc!
Declaimer: Imi cer scuze ca poate v-am innebunit azi, dar sincer nu am cui sa-i cer parerea !!

Lasa scuzele si multumirile deocamdata. Satisfactia tuturor va fi atunci atunci cand vei avea un acvariu sanatos si stabil. Pana atunci, citeste, intreaba si fereste-te de greseli.
Poti pune plantele dupa ce ai vreo 15 cm de apa. Asa cred ca iti va fi mai usor. Mie mi-a fost.
Lumina vreo 7-8 ore ar fi ok, cu o pauza de cca 3 ore la pranz.
Filtrul non stop. Nu se opreste decat atunci cand il cureti.
Nu este musai sa faci schimb de apa in timpul ciclarii.
Nu folosesti carbune. Retine nutrientii din apa, necesari plantelor.
Incearca sa pui pe langa plantele pe care le vrei permanent in acvariu si ceva Limnophila sessiliflora, Elodeea sau Ceratopteris. Sunt plante cu crestere rapida (cea din urma de suprafata) si mari consumatoare de nutrienti. Vei avea nevoie la inceput, pentru a fenta putin algele ce tot aparea la un acvariu nou.
RexHunt wrote:dar nu stiu daca-i suficient doar valurile create de returul de la flitrul extern....

Ba da. Intr-un acvariu echilibrat, cu un numar optim de pesti, sunt de ajuns doar valurile produse de filtru
rexHunt wrote:1. De ce sa scot CO2 din schema atat timp cat vreau un acvariu plantat;
2. Tipul care ma ajuta insista sa am o a dpua sursa de oxigenare;

Faraonu (adica Porcu) ti-a spus ca bulele produse de pompa de aer, prin aerarea apei, vor scoate co2-ul din apa. Adica tu dizolvi co2 in apa (cu ce il dizolvi tu, reactor, difuzor) dupa care, il scoti prin miscarea produsa de bulele de aer in apa. Faci un fel de munca in zadar.
Tu faci cum crezi, dar daca aici pe forum ai gasit cativa acvaristi care te sfatuiesc sa nu iei pompa... Uita-te putin la acvariile Faraonice din galerie si vei trage singur concluziile.
Toti (sau marea majoritate) cei care au avut pompe de aer le-au scos. Sunt incompatibile cu acvariile plantate, nu tocmai estetice si destul de zgomotoase. Alte argumente io nu mai am.
Cu pompa de aer zic io ca te-ai cam grabit. Nu ai nevoie de oxigenare suplimentara. Daca orientezi returul filtrului catre suprafata apei, astfel incat sa obtii niscaiva valuri mici, totul va fi ok. Daca poti anuleaz-o din comanda.
In privinta ph-controller-ului, gasesti si la bani mai putini. Mai vezi pe la vanzari, avea Mosu cu putin timp in urma.
Eu am facut alta operatiune. Am mutat acvariul dintr-o parte in alta a camerei. Cat au stat pestii in bidon, am pus tot acolo si filtrul si incalzitorul. Daca dureaza mai mult, sa nu le scada temperatura apei. Si pentru ca acvariul meu aste putin mai mare si am avut nevoie de mai multe vase, am mai cumparat un incalzitor. De, sa nu sufere nimeni
Sesmar wrote:cateodata aud din acvariu un murmur ce seamana cu o incantatie

Io stiu cam care e treaba cu incantatia? Daca nu are origini ancestrale si legaturi cu inscaunarea, sa nu fie de la altceva. S-or fi propasit niste sectanti sinucigasi prin acvariu si corup neonii si alte specii la prostii. Sau mai stii, or fi emo?

In rest, lasand deoparte offtopicul de mai sus (iertaciune, dar chiar nu m-am putut abtine) stau si eu si ma intreb (am vazut ca nu sunt singurul) ce-ar fi iesit daca ar fi beneficiat de atentia cuvenita. Probabil un razboi faraonic . Chiar si asa este un acvariu de invidiat. Felicitarri tuturor celor ce pot realiza asemenea minunatii.
Am mai "produs" cate o portie mica de Java moss si de Marsilea. Cam ca in primul post, cantitativ vorbind.
cesrobis wrote:Cat tine testul de Co2 plus ph permanent de la Jbl, pana sa pui din nou picaturile de solutie? Sau cum se face? La anumit interval se schimba?

Nu cumva pe "instructiuni" zice ca sa il improspatezi la fiecare schimb da apa? Io parca asa citisem, si asa fac.
Nu mai stiu ce "ofera" acvariul tau. La mine cu lumina cat de cat (2 osram fluora, 1 philips 830, 1 flora glo, toate de 18 W-acvar de ~110 l net) si co2, merge de rupe. In alt acvariu, cu lumina ordinara de la tuburi chinezesti t4 (sau cat or fi alea ca pixu') si fara co2, merge greu de tot. Dar ti-am spus in conditii de tot rasu'
Salut si bun venit.
Asa fratilor, dati buzna ca loc e.
Numai bine si sa ai acvarii frumoase, cu pesti sanatosi.
Scoica aia nu face parte din decorul ambiental al unui Betta. Nu vei vedea in orezarii, sau mai stiu io pe unde aiurea in balti, rauri, lacuri, sa existe asemenea animale. Deci, estetic privind problema, nu merge. Chimic, habar n-am, dar sa-ti zic ceva. Am avut si io o tentativa asemanatoare, Cand eram mai mic ) si rezultatul a fost ca melcu' respectiv a inceput sa se descompuna. Adica devenise poros, rugos, nu stiu cum sa spun. L-am scos in secunda doi si nici n-am mai bagat altu'. La cata chimie nu stiu io, pot spune ca este o problema legata de ph. Dar nu pot detalia, ca am o jena
Asa cum ti-a spus si adriancalotescu, hotaraste-te la ce tip de plante vrei. In functie de asta vei stabili cantitatea de lumina necesara, precum si tipul tuburilor. Poti folosi tuburi t5, sau t8. Aici vei gasi un tabel de mare ajutor in alegerea tuburilor, in functie si de lungimea capacului tau.
Daca te uiti la tub, vei vedea ca la unul din capete este putin mai mare. Acolo se afla garnitura care etanseaza in momentul in care faci imbinarea cu o alta piesa. La celalalt capat, tubul este normal, fara garnitura. Mansonul va veni aici, oferind astfel posibilitatea etanseizarii unei alte piese la acest capat. Mansonul are garnituri la ambele capete.
Piesele care s-ar gasi la noi, ar trebui sa arate cam asa:
tubul
capacele
mansonul, asta ca sa ai garnitura la ambele capete
Racorduri n-am rabdare sa mai caut, dar nu sunt o problema. Ar mai merge, desigur in functie de finante vreo doi robineti montati la capatul furtunelor. Se gasesc prin magazinele de acvaristica

Forum Index » Profile for alber » Messages posted by alber
Go to: