[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: alber
Forum Index » Profile for alber » Messages posted by alber
Conectorii din plastic pe la raioanele de gradina ale depozitelor gen brico, horn. Tubul la fel, sau la materiale de constructii. Incearca un romstal sau val rom, astia sigur au. Vezi daca gasesti tub cu garnitura la ambele capete, daca nu, iei o mufa. Capacele le iei tot de la acelasi magazin.
Si as mai zice io, lasa filtrul la minim. Sa nu fie prea mare curentul de apa in acvariu. Plus ca daca il lasi la maxim, s-ar parea ca bacteriile nu se fixeze asa bine in buretii filtrului. Asta parca o citii pe undeva, da' nu mai stiu sigur pe unde.
ketamina wrote:daca nu merge nici asa , dau un telefon la baietii de la discovery , cei cu mit busters apai eu stau in casa numai prin campuri electromagnetice si nu stiu eu nu ca m-ar deranja dar am babute pe langa mine si sa nu viseze urat sau mai stiu eu ce actiuni...
si sincer,,,, acuma mi am dat seama ca oricum la mine varia ph-ul in controler chiar si cand il ridicam. am sa fac maine foarte multe teste... sa vad precis ce se intampla

Ia vezi cum faci cu campurile alea, poate iese de-o metempsihoza analitico elicoidala derivata din bilibistrocificarea cauzelor ascetice ce provoaca sticlopatia discopaharica.
Scuze de offtopic, da' nu m-am putut abtine.
Ma bag si io putin. Imi umbla prin cap un termen, si anume ecranare. Stiu ca se putea face cu folie de aluminu. O fi valabil si pentru droserele alea buclucase? Daca le bagi intr-un staniol ceva, o merge?
Daca esti curat pe maini, niciuna. Inainte de a baga mana ina acvariu, un minim de igiena este necasar. Adica un spalat pe maini cu sapun si o clatire din abundenta cu apa. Miscari usoare, nu bruste.
Deviem un pic, dar cred ca-i este folositor lui Quino. Totul se poate bricola. Din doua bucatele de furtun bagate una intr-alta, am facut o reductie la powerheadul de la acvariul maternitate de moare lumea. si nu tuseste nimeni, te asigur io. Nici pestii, nici filtrul
Betta.X, un powerhead incape fara probleme, nu ca o spun io, dar hai sa facem un sondaj sa vedem
1. Poate trai intr-o cantitate mica de apa, dar asa cum ti-am spus nu cred ca se simte bine. Tu cum te-ai simti intr-un spatiu de 2*2? Nu stiu ce analogii sa mai fac.
2. Temperaturile scazute scad metabolismul->zice-se o viata mai lunga. Asa o fi, habar n-am. Nu stiu unde ai citit asta, io nu-mi mai aduc aminte. Io stiu ca in articol spune ca-i place la 26-28 grade si face prostii pe la 30
3. "Pot trai". La fel, nu stiu cat de bine se simt. Nu lua bolborositor. Este inestetic si zgomotos. Un filtru intern mititel ar fi perfect.
Acest articol l-ai citit? Aici pe forum
Socoteste cam ce spatiu are pestele in poza pusa de tine. Compara lungimea lui cu cea a acvariului. Vei vedea ca se chinuie, chiar daca nu ti-o poate spune in mod direct. MErgi pe geva gen 30L*25l*30h. Sau te mai joci cu dimensiunile, dar da-i vreo 20 de litri de apa. Va fi si el multumit. Si vezi ca-i place pe la 28 de grade. Deci vrea incalzitor. IAr un pic de filtrare merita si el, nua
alexthe1 wrote:Pentru asa ceva mi s-ar parea mai estetic un bol, putin pietris care sa il alegi dupa culoarea pestului ... si o planta fara pretentii.
Un as opta pentru un singur betta(mascul)

M-as opune bolurilor din mai multe motive. Concentreaza unda de zgomot catre mijloc->stres pentru peste. Distorsioneaza imaginea si din interior catre exterior si viceversa. Dezavantaje si pentru peste si pentru privitor. Un bol nu este un acvariu, ci un instrument de tortura.
Mergi pe sfatul lui Betta.x Asigura-i pesticului un acvariu cat de cat cu un filtru mititel si un incalzitor.
O zic si io p'a mea. Tin pitit sub un raft un bidon de 40 l, in care infig un incalzitor setat la temperatura din acvar. Apoi lucrurile se simplifica
Nu-i musai sa schimbi 30% o data pe saptamna. Poti schimba 15% de doua ori. Nu-i nici o problema. Bine, aici nu tine decat de timpul tau liber.
Imediat in stanga buturugii vad un smoc de "iarba". Cred ca ai acolo un pic de Lilaeopsis. Ar trebui sa il desparti in cateva smoculete mai mici (la cat ai tu acolo cred ca vreo 4-6) si sa il replantezi. Daca are conditii se va intinde si va face gazon. Vezi sa nu fie umbrit ca-i place lumina.
ReBella wrote:
vampirex wrote:O intrebare ... se pun la socoteala ca zile ale ciclarii si zilele in care acvariul a stat fara filtru ?

Nu.

Cat apa a stat in acvariu fara filtru, se numeste declorinare .Ciclarea implica formarea unor culturi de bacterii. Unde? In filtru :-P
Neoanele pentru acaristica trebuie sa aibe prima cifra a codului 8 sau 9. Cele care au 7 nu sunt bune
Da, aici ai dreptate. Exista solutii care pot grabi ciclarea, culturi de bacterii si mai stiu io ce. Dar cea mai sanatoasa metoda ramane cea naturala, aceea prin care natura isi face ea singura treaba. Chiar si asa cum ai spus tu, nu vei grabi prea tare ciclul azotului.
Acum, in alta ordine de idei, io intelesesem total aiurea ce-ai spus tu. Ma gandeam ca nu cumva dintr-o greseala de citire sau de intelegere a textului sa nu care cumva sa bagi cine stie ce nenorociri in acvariu .
Oricum, sfatul meu este sa mergi pe metoda clasica. Au timp si plantele sa cresca nitel, sa se acomodeze si sa inceapa a-si face treaba. Incet incet se va forma acolo un microclimat stabil si cand va fi gata, pesticii nu vor avea de suferit. Si nici tu.
Reflectoarele dedicate acvaristicii se gasesc de regula la petshopuri. Nu cred ca la vei gasi la "materiale de constructii" de exemplu. Daca nu gasesti in Petrosani, nu-ti ramane decat comanda online
RazvanArad wrote:Amoniacu doar cu reteta il pot lua de la farmacie? , sau exista si alta varianta?

Amoniacul se formeaza singur in acvariu, apoi se descompune. Nu te supara pe mine, dar "nu stapanesti materia" . Nu-i nici o nenorocire. Mai citeste odata ciclul azotului. Daca nu reusim sa intelegem de la inceput fenomenele din acvariile noastre, mai tarziu ne vom lovi de probleme pentru rezolvarea carora vom avea nevoie de ajutor.
Parca 23 de lei am dat io pe unu' de la juwel. Da' mai cauta nitel pe la siturile online.
Tot asa ceva am si eu. Pe un mopan am pus un anubias, ale carui radacini le-am imbracat in moss. Nu sunt nici un fel de probleme, totul este ok. Eu am folosit niste guta, pe care ulterior am scos-o

Forum Index » Profile for alber » Messages posted by alber
Go to: