[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
cum montez substrat plante  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
Nadija
Junior member

IP:

sal
sunt nadija, si am un acvariu de 60 l si nu stiu cum sa fac sami montez fertilizatori de plante in el.mentionez ca miam luat humus, humus+ si fondo vivo.deja acvariu e ciclat si are pesti in el.dar vreau sami dezvolt si flora
[Email]
Razvan Radu
Junior member
[Avatar]

IP:

Hm... complicatel... teoretic poti sa pui substrat fertil intr-un bazin fara sa-l deciclezi, doar ca e ceva de munca. Ai nevoie de un bidon de 60 litri si niste galeti. Scoti toata apa in bidon, pui si pestii intr-un recipient, decoruri ce mai ai in alt recipient, pietrisul in altul. Filtrul il lasi sa mearga in bidon, sa nu-l opresti, mai ales ca operatiunea dureaza cateva ore. Apoi in bazinul gol amesteci continutul celor trei pungi cumparate de tine, pui pietrisul peste, pui inapoi apa din bidon cu mare grija sa nu deranjezi substratul, toate celelalte, pestii si gata. Foarte important: nu spala filtrul! Si fireste, nici pietrisul. Daca apa se va murdari de la ce avea pietrisul in el, nu-i problema, o sa se limpezeasca.
Nadija
Junior member

IP:

mersi mult.miamai zis cineva sa pun o folie de plastic peste substrat si apoi sa pun apa ca sa nu deranjez substratul.si apoi sa o iau tot usor.crezi ca merge si asa? si inca o intrebare: cum pot baga si eu poze cu acvariul meu sa apara direct langa post poza..?
[Email]
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Eu am facut alta operatiune. Am mutat acvariul dintr-o parte in alta a camerei. Cat au stat pestii in bidon, am pus tot acolo si filtrul si incalzitorul. Daca dureaza mai mult, sa nu le scada temperatura apei. Si pentru ca acvariul meu aste putin mai mare si am avut nevoie de mai multe vase, am mai cumparat un incalzitor. De, sa nu sufere nimeni

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
Lofty
De-al casei
[Avatar]
IP:

Nadija wrote:cum pot baga si eu poze cu acvariul meu sa apara direct langa post poza..?

Citeste aici .

Dupla & Dennerle - 360 l si Malawi - 550 l
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Nadija wrote:miam luat humus, humus+ si fondo vivo

Ce-s astea?

Poze: smilie ... Poze cu plante
Val
Magister Ludi
[Avatar]

IP:

Produse Prodac...
Nadija
Junior member

IP:

si ce, nu sunt bune astea?
[Email]
Nadija
Junior member

IP:

sal!
am reusit sami pun substratul ptr plante si acum ce substante tre sa mai bag ..am inteles ca la saptamana se pun niste solutii, imi spuneti si mie de care? :p
[Email]
Razvan Radu
Junior member
[Avatar]

IP:

Momentan nu mai baga nimic ca si solutii; uite, ca idee, daca vii vineri la intrunirea acvaristilor iti explicam tot ce si cum. (ca sa nu iti dau sfatul ala de temut cu "citeste articolele de pe site" )
Val
Magister Ludi
[Avatar]

IP:

Nadija wrote:si ce, nu sunt bune astea?

Evit sa ma pronunt aprioric asupra a ceva ce nu am testat personal, dar, pot spune despre un alt produs al firmei Prodac, care m-a facut sa nu mai cumpar nimic de la ei.

Mi se terminase, la un moment dat, (pe vremea cand faceam teste de apa) testul de NO3. Sau PO4, nu mai tin minte. Oricum e irelevant care dintre ele. Aveam ceva probleme cu apa si eram deplin increzator in teste smilie asa ca am dat fuga la un pet-shop cu pretentii din Constanta. Nu aveau testul care imi trebuia decat de la firma Prodac. L-am luat si fuga acasa sa testam apa. Fac un test... solutia se albeste (adica se face asa de culoare zerului, alb-translucid). Ma uit pe scara colorimetrica - nu exista o asa culoare. Ok, fac un test la apa de la robinet - solutia se albeste. Fac un test la apa de osmoza - solutia se albeste. Ok... Fac un test unei solutii de concentratie cunoscuta, folosita pentru a calibra testele - solutia se albeste .
Logica mea in continuare a fost urmatoarea: daca un test de apa nu sunt in stare sa faca, atunci CE ar putea sa faca si sa le iasa bine?! Si nu ma refer la un test care sa functioneze corect ci la unul care sa functioneze, punct. Intrebarea e retorica, desigur.
Nadija
Junior member

IP:

Eh o fi fost unul fabricat gresit din stocul acela, nu cred ca dintr-un singur motiv trebuie sa generalizezi spunand ca toate produsele nu sunt bune.
Si nu ca as vorbi din experienta dar cateva persoane mi-au sugerat amestecul asta de substrat fertilizant pentru plante, ieri l-am montat in acvariu si daca nu va da rezultate te voi tine la curent si ma voi face mica ..
[Email]
Val
Magister Ludi
[Avatar]

IP:

Nu vreau sa iti poluez topicul cu o disputa Prodac vs <orice altceva>, dar mi te-ai adresat direct cu o replica asemanatoare cu aia al limbilor din reclama la Cola cand ochiul le spune ca e cola zero.
Si oricum n-am zis ca nu sunt bune produsele lor. Am zis ca eu nu voi mai cumpara niciodata si nici nu pot sfatui pe cineva sa cumpere. Cel putin nu atata timp cat exista JBL, SERA, sau mai sus Dupla, Dennerle, Seachem, ADA etc. Nici macar nu sunt un fan al traditiei, dar prefer sa folosesc ceva ce stiu foarte bine si nu sa incerc pe pielea mea produsele unei firme de care pana acum un an nu a auzit nimeni. Sa le testeze pe altii care sunt mai "deschisi la nou", sa zicem.

Cam banuiesc cine sunt cei care ti-au sugerat...

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: