Message |
|
Asa, vorbiti in continuare de Rotala si scoateti sufletul din mine. Ma chinui de 7 luni sa-mi mearga si mie, si nimic  . Dar nu ma las. Dupa ce trec pe fertilizantii de la Val, o bag iar in acvariu. Daca nici atunci nu vrea...cred ca-mi iau ban. Mai ales daca se modifica si regulamentul 
|
 |
|
Am impresia ca la voi Ancistrusii se inmultesc precum melcii de substrat
Sa va traiasca si mai bagati cate o poza din cand in cand, sa mai vada si ochiu' nostru 
|
 |
|
Salut, Adevarat A Inviat.
Nu te mai gandi la fel si fel de chimicale. E pacat sa distrugi si plantele odata cu algele (asta daca se distrug algele  ). Incearca sa faci asa cum ti-a spus Radu.U, ar trebui sa ai rezultate bune.
Ce mi se pare mie enorm de multa, este lumina. 18 W/10l? :nutz:  Cred ca acolo este problema. Majoritatea de aici, ne chinuim sa nu facem alge cu maxim 1W/l. Unii au si mai putin. 0.7-0.8 W/l
|
 |
|
chrissy wrote:Pentru ca daca scriu intr-un singur topic nu-mi raspunde nimeni,.sau imi raspunde peste 1 saptamana cand nu ma mai ajuta cu nimic.
Ia uita-te putintel prin topicul ala de douazeci si ceva de pagini, ala cu sacu' de sfaturi si vezi, s-a raspuns sau nu in el? Io spun ca da.  Si inca cum. Daca nu ti se raspunde imediat, inseamna ca ori oamenii nu stiu, ori pur si simplu nu au timp atunci. Tine cont de faptul ca nu suntem pe chat, ci pe un forum  , unde se intra atunci cand ai timp si mai vezi ce si cum. Ti-am argumentat mai devreme de ce este bine sa tii un singur topic. Eu si acum scriu in el, atunci cand am probleme sau nedumeriri.
|
 |
|
Ai vazut cat cresc de mari? Io i-am gasit aici Deci....
In privinta luminii, nu stiu ce sa zic. La lumeni pe litru nu ma pricep, dar ca Watti sunt cam putini. Acum depinde ce vrei de la acvariul tau. Cat il vrei de plantat si ce plante vrei in el.
|
 |
|
Scapa si de scalari. Iti trebuie 50 l/buc. Iar fara o identificare corecta si exacta a "sanitarilor", greu de spus.
Primul link pe care ti l-a dat clauss l-ai citit?
Si mai vezi si aici
Io as mai pune doi neoni, sa fie minim 6. Sunt pesti de card si daca sunt putini nu se simt in siguranta. As da si Xifo si as pastra Guppy. Apoi in functie de ce aflu in legatura cu sanitarii....
|
 |
|
Da, mi-am amintit. De ce nu incerci, pentru a ne fi tuturor mai usor, sa scrii intr-un singur topic. In acest fel, rasfoind o pagina doua ne putem aduce aminte de acvariu, de problemele lui.
Am patit si eu odata, acum vreo 2 luni, mi-a murit un neon. Din senin. Fara nici un fel de probleme. Mi-a stat inima si doua zile nu m-am miscat de langa acvariu. Ma prinsese in week-end. Am stat cu ochii pe pesti, culoare, comportament, respiratie, etc. Nimic. Pur si simplu a murit, nici azi nu stiu de ce. Poate a fost bolnav doar el, nu neaparat o boala bacteriana.
|
 |
|
RSV wrote:Cu fertilizanti,cu plante,cu sfaturi..si ar m-ai fii cateva...
Cred ca ti-ai dat seama ca a fost doar o gluma nevinovata  Nu as indrazni sa pun la indoiala nici macar o clipa priceperea lui minnardy.
Inca odata, felicitari pentru cvariu.
P.S. Cum fertilizezi macro? Ce metoda si in ce cantitati?
|
 |
|
Frumos acvariul, sa-ti traiasca. Minunat a iesit. Ce ma apuca nervii  cand vad acvarii in care merge Rotala macranda. Da' las' ca-i prind si io spilu'.
Si inca ceva. Cu ce te-a ajutat colegul mynnardi, ca ia uite ce se intelege de aici:
RSV wrote:Nici la capitolul alge nu stau rau,am cate putin din toate.Multumesc pe aceasta cale colegului si prietenului Minnardy pentru ajutorul acordat

|
 |
|
Se poate ca pestele sa fi murit, din varii motiive, apoi ceilalti locatari au avut grija de el.
O alta posibilitate ar fi aceea sa fi sarit din acvariu, daca acesta nu este acoperit. Dar sincer nu stiu daca Pangasiusii practica sportu' asta. Si...apropos, ce cauta un Pangasius la tine in acvariu?
|
 |
|
Asculta sfaturile lui minnardy. Unul dintre "doctorii"  forumului. Pentru a te lamuri pe deplin in legatura cu boala pestilor tai, viziteaza si acest site. Este util. Dupa ce vindeci pestii, urmeaza sfaturile Rebellei. Doneaza din pesti. Carasii cresc mari, 50 l pentru unul singur, mizerie multa. Daca tii multi intr-un spatiu mic, vor fi stresati, iar bacteriile din apa abea asteapta sa atace sistemele lor imunitare slabite. Stresul slabeste pestii.
Cat despre crapii koi, te las sa te edifici singura. Nu stiu care a fost inconstientul de vanzator care ti l-a vandut ca peste de acvariu.
|
 |
|
Bozzo wrote:Feropol-10-15ml ; PPS-15-20ml la 2 zile injectate in substrat
Cum adica injectate in substrat? Cum faci asta si de ce?
|
 |
|
Nu am mai folosit tratamentul acesta. Dar, in principiu, pestii bolnavi se trateaza separat, in acvarii carantina. Asta desigur, in cazul in care boala nu este generalizata si nu exista pericolul ca si alti pesti sa fie afectati.
|
 |
|
gengiskhan wrote:Despre ce alga vorbesti?
Vorbeste de o pelicula uleiosa, de regula de origine proteica, ce se formeaza uneori la suprafata acvariilor. Cauza este hrana vie sau congelata, ce se administreaza pestilor. Apare atat in acvariile marine, cat si in cele de apa dulce. Un protein skimer ajuta la indepartarea ei.
|
 |
|
Cu multa placere. 
|
 |
|
Nu te supara prea tare, dar de Ciclul azotului ai auzit?
Scoate amaratii aia de-acolo pana nu e prea tarziu. Ciclarea se face cu ceva mai rezistenti, niste Corydoras, ceva. Si nu introdusi dupa o zi, ci dupa vreo 14. SAE nu cred ca vor rezista ciclarii. Sunt sensibili. Ia si citeste articolul pe care ti l-am dat.
|
 |
|
Radu.U wrote:cum ai inceput fertilizarea?
Ba sa speram ca inca nu a inceput fertilizarea. A pormit acvariul de o zi doua. Partea proasta e ca nu imi du seama ce este. Sa fie alga aia care apare de regula la un acvariu nou si dispare cu timpul, dupa ciclare?
|
 |
|
|
 |
|
|
 |
|
Nu vei reusi ca intr-un acvariu cu ciclide sa tii pietrele albe. Vei face alge pe ele in permanenta. ReBella are dreptate 
|
 |
|