[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: alber
Forum Index » Profile for alber » Messages posted by alber
Intr-o oarecare masura da. Ai grija cum hranesti pestii, sa nu mai ramana mancare neconsumata. Risti sa strici apa si sa te mai si umpli de alge.
Frumos rau acvariul tau, iar culoarea plantelor e naucitoare
Dupa ce se cicleaza bine-bine, in locul Elodeei parca as "izbi" niste Limnopfila aromatica. Mie imi place mult. Iar in dreapta, filtrul l-as imbraca intr-o tufa de Heteranthera zosterifolia. Sau invers?
A venit timpul sa postez din nou in acest topic.
Scot definitiv din acvariu cativa radacini de Acorus gramineus. La mine in acvariu a rezistat foarte bine, a crescut, nu se depreciaza frunzele. Plantele arata bine. De asemenea, mai fac vant la niste Cryptocoryne undulata. Poze gasiti in acest topic
Daca sunt solicitari, poate scot si de-o portie de Marsilea.
Acorus gramineus este cumva o planta pe care "intrprinzatorii" o recomanda ca fiind de acvariu? Am asa ceva in acvariu, nu da semne de "oboseala", dar oricum voi renunta la ea pentru a face loc unor tufe de Blyxa. Lofty . Asa ca pentru niscaiva Acorus gramineus care merge bine in acvariu (cu amendamentul ca nu se "inradacineaza"), ne vedem la Donatii. Scopul postului meu, este atat de edificare pentru mine, cat si pentru a atrage inca odata atentia asupra plantelor din comert.
Daca apa nu se mai coloreaza, nu ar trebui sa mai fie probleme. Ce vezi tu ca se desprinde sunt fibre lemnoase. Nu sunt o problema. Doar sa nu se raneasca pestii in ele
Nu va mai indarjiti atata impotriva bietilor melci . In acvariu melcii fac treaba ramelor in pamant. Adica aerisesc nitel substratu. Si stati linistiti ca nu va termina plantele. Si eu mai gasesc zilnic ceva frunze la suprafata. Ba de Lilaeopsis, ba de Heteranthera, dar nu-mi fac probleme. Si refuz sa cred ca amaratii astia le rup. Daca acvariul este stabil si plantat din greu, va asigur ca nici nu o sa mai luati in seama melcii. Io ii bag in acvriu si pe aia care din greseala nimeresc in galeata la schimbul de apa. :-). Si cand ma gandesc la faptul ca mi se prafuieste pe undeva prin boxa o capcana pentru melci... Pe care de altfel am dat si bani...
alexnbv wrote:Butelia este de 7.5 Kg

Aoleu, nu suna bine. Ar trebui sa uiti ca ai butelie pana cand se goleste. Pierderi, ceva?
alexnbv wrote:am vazut pe manometrul buteliei de CO2 ca a scazut presiunea de la 60bari la 30bari in aprox50 zile - este normal sa fie asa?

Depinde de butelie. Daca este de 500 gr. se goleste repede. Pe tine te-a tinut mult 50 de zile.
nano wrote:Prima masura a fost sa suplimentez lumina

Se pare ca asta este cauza exploziei de alge. Ai crescut lumina, dar ai oprit fertilizarea. Algele atat au asteptat. Ai spus ca Rotala macrandra si-a micsorat distanta internodala, acesta este efectul cresterii iluminarii.
Schimburile dese de apa trebuiau sa scada NO3-ul, nu stiu la tine de ce nu s-a intamplat asta. La mine ajunsese aproape 0, motiv pentru care ma pandeau intr-un loc cianobacteriile.
Intr-un topic mai vechi se vorbea despre o planta. La vremea respectiva, a ramas cam in coada de peste ca ce-o fi, ca ce n-o fi. In aceasta si in aceasta poza se vede planta acum, la mine in acvariu.
Poate incercam o identificare, ce ziceti?
In poza a doua, se observa un lucru interesent si ciudat pentru mine, lucru caruia poate voi ii gasiti o explicatie. Frunzele din partea stanga sunt verzi, cele din dreapta rosii, grena sau ce culoare o fi aia. Ce se intampla? Singura explicatie care imi umbla prin cap, se refera la pozitia frunzelor in acvariu, fata de cum cade lumina.
Ei, voi ce ziceti?
Ce plante sunt si ce-i cu frunzele alea?
P.S. O fi Cryptocoryne undulata?
Ideea este ca din buturuga sa nu mai iasa culoare atunci cand o fierbi. Practic, procesul nu prea ai cum sa-l grabesti, cand e gata, e gata.
Multumesc mult, Lofty pentru oferta. O accept si-ti sunt recunoscator.
In privinta pestilor, sunt "no merci". Poa' sa-si verse lacrimile peste acvariu, ca nu rezolva nimic
Ieri dupa amiaza, dupa aproximativ 70 de ore, am incheiat perioada de black out. Pot considera ca a fost un succes, apa devenind cristal in aceasta perioada.
Ca si efecte ale perioadei de intuneric, am putut observa cateva efecte:
-Rotala wallichii s-a inaltat
-Rotala macranda s-a inaltat
Amandoua plantele si-au accentuat culoarea, devenind mai rosii.
-Limnophilla aromatica-neschimbata
Celelelte plante care nu sunt stem, nu au semne vizibile lasate de perioada de bezna.
Singura planta care intr-adevar a fost afectata puternic in aceste zile, este Heteranthera zosterifolia. Frunzele plantei au inceput sa putrezeasca de la tulpina spre varf, devenint trasparente. Acelasi lucru se intampla si cu tulpina. Sunt zone in care frunzele sunt afectate fara ca tulpina sa aibe ceva, precum si zone in care tulpina a putrezit, fara ca rfunzele sa fie afectate. Oricum, si acelea sunt pierdute. Voi incerca sa recuperez ceva varfuri, care daca vor avea destula forta, vor perpetua specia . Daca nu, vedem ce facem, nu disperam.
Un alt efect. Neoni de-a dreptul speriati si chiori, care vreo doua ore au stat tupilati. Si desigur, o foame generala, ceva de n-am vazut
Scuzati rogu-va of topicul
Radu.U wrote:am un prieten in iasi care detine zeci de pomaceea si nu are nimic cu ei, in schimb la mine, aceeasi problema, mananca de sparg la frunze de plante

Pai ca sa te lamuresti, sa stii cu exactitate de ce plantele tale dispar in gurile hulpave ale melcilor, iar ale prietenului tau nu, poti face urmatorul test :test: : mergi la prietenul tau si ia cateva frunze dintr-o planta. Langa ele adaugi si cateva frunze din planta cea mai mancata de la tine din acvariu. Apoi vine partea cea mai grea. Plantele trebuiesc analizate papilo-gustativ. Se rontaie din amandoua , pana vezi ce au in plus, sau le lipseste plantelor tale. Scoti sau adaugi ingredientul respectiv, si gata. Ai rezolvat problema :yeah2: .
Dar ale cui sant radacinile alea? Am patit-o si eu cu radacina unei plante pe care am scos-o din acvariu. Scoasa dupa "metoda Radu.U" . Dupa ceva vreme, radacinile ramase in substrat, si-au scos mustatile afara. Probabil asa o fi si la tine
Nu stiu ce aveti cu amaratii de melci La mine are grija de CO2-ul de ei. Asa ii controleazaaaaa..... ceva de n-ati vazut. Intotdeauna am avut un numar decent de melci in acvariu, lucru multumitor, dealtfel.
Imi pare rau ca ceea ce am scris a starnit atatea replici mai mult sau mai putin contradictorii, dar cu certitudine acide. Ideea mea de baza a fost ca pe un ton glumet (si nu ironic) sa atrag atentia asupra unei greseli, am considerat initial de redactare. Conform linkurilor date de mine, link-uri de altfel uzitate de tot forumul, cantitatea de apa necesara unui peste este de 1,5 l / cm de peste, la o marime a pestelui de pana in 4-5 cm.
Nu cred ca un incepator (categorie din care fac si eu parte) poate fi sfatuit sa tina pestii in alte conditii decat cele ideale, verificate in timp de oameni cu experienta si cunostinte. De aceea am considerat si consider ca a sfatui pe cineva sa tina un peste in 1,5 l de apa, mi se pare total eronat si gresit. Intr-adevar, daca mutam discutia in sfera profesionista, si daca discutam de inmultire, alegerea unei linii de reproducatori, sau mai stiu io ce, atunci poate putem discuta si la acest nivel.
Acestea fiind spuse, cred ca cel mai bine ar fi ca orgoliile sa fie lasate doeparte (cred ca am aratat ca doresc asta prin intermediul acestui mesaj, precum vezi nu am raspuns "sagetolor aruncate") si sa ne vedem de acvariile noastre. Nu de alta, dar sa zicem mersi ca forumul topicul nu a fost "amendat" de admini.
adriancalotescu wrote:Necesarul carui peste e de 1,5 litri?

Probabil al unui pui de gupp

Dragi colegi forumisti, ia aruncati un ochi aici , aici (ceva mai mult de citit, dar foaaaaarte util) si aici
Nu-i asa ca nu v-ati uitat prin ele? Cititi-le ca sunt tare utile si folositoare. Nu trebuiesc invatate pe de rost, dar e bine de stiut unde sunt Orice pestic nou introdus in acvariu, va fi mai intai "verificat" si apoi luata hotararea achizitionarii lui.
Filtrul va trebui sa functioneze non stop. Lumina cateva ore pe zi. Scoate pompa de aer. Este inestetica si face zgomot. Returul filtrului orientat spre suprafata va oxigena destul apa. Ai citit treaba aia cu nr de pesti? Ce ai de gand sa faci? Scoate si tot ce inseamna scoica din acvariu. Cresc duritatea apei, lucru care nai devreme sau mai tarziu iti va afecta pestii. Iar pietrele de sticla...nu mi-o lua in nume de rau, da' nu dau bine.
In privinta plantelor:
-substratul prea marunt, prea nisipos. Nu circula apa, putrezesc radacinile.
-planta cu puncte negre este cumva ceratopteris? daca de, este planta de suprafata.
-am inteles bine, lumina 24 de ore? Lumina cateva ore pe zi, nu toata ziua. Ce fel de tub este? (pestii cand mai dorm?)
-care este temperatura apei?
In privinta acvariului si a pestilor:
-citeste Ghidul incepatorului, Ciclul azotului, iar de aici vei afla cam cum sta treaba si cu pestii. Ai emorm de multi in acvariul ala.

Forum Index » Profile for alber » Messages posted by alber
Go to: