Author |
Message |
pisikoasa
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 16/04/2009 23:37:27
![[Up]](/forum/templates/default/images/icon_up.gif)
|
pisikoasa
Junior member
IP:
|
cum a aparut problema...intai un pui de caras a avut un punct rosu pe inotatoarea dorsala. Apoi in 2 zile toti pestii (2 pui de carasde 3 cm, un caras cat palma si o femela de aprox 8 cm, un crap koy mic) s-au umplut de aceste pete rosii pe care a aparut si un fel de...smoc alb. Fiecare pata rosie (pe inotatoare, burta si coada) are un smoc alb (fire scurte, drepte, ca o ...vata). Petele nu sunt mari, cam atat --> ( ) sau un pic mai mari. Problema este ca acel caras mare are un asemenea smoc cu tot cu pata in gura (in zona limbii). In total am numarat pe el 7 pete cu smoc: pe coada, pe inotatoarele laterale si pe burta.
Am pus verde de malachit, sare grunjoasa si am crescut temperatura apei.
Am un xipho care a adunat de pe ei acel puf alb, dar el nu este bolnav. Acum l-am separat.
Mi-a fost recomandat Aqua Furan, dar nu am pus inca in acvariu. Am remarcat o usoara ameliorare la petele de pe care xipho a cules puful alb. (poate este de la verdele de malachit). Acolo unde nu a fost puful alb smuls, pata si respectiv puful au ramas neschimbate.
Sa incep tratamentul cu Aqua Furan? De fapt ce boala este?? Am mai agsit pe internet ca s-ar numi mucegaiul pestilor (nu este gris in niciun caz). Nici la pet shop-uri nu au stiut sa-mi spuna exact ce este, doar ca nu au dat multe sase de supravietuire pestilor, desi ei mananca si sunt vioi. (carasul mare nu a mancat 2 zile nimic, a 3a zi a mancat si in a 4a zi i-au aparut petele cu puf, toate peste noapte- era separat de 2 zile de ceilalti).
Am nevoie de un sfat urgent, nu vreau sa moara!
|
|
 |
calin_gherman
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 17/04/2009 00:04:21
|
calin_gherman
Ultra High Member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/182e6c2d3d78eef40e5dac7da77a748f.jpg)
IP:
|
Cauta putin pe google imagini cu Fish Fungus...inseamna saprolegniaza. Tratament, merge Tetra Fungistop. Este si antifungic si antibacterian.
|
http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=12817 |
|
 |
ReBella
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 17/04/2009 00:47:24
|
ReBella
Ultrahigh member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/d010396ca8abf6ead8cacc2c2f2f26c7.jpg)
IP:
|
In cati litri de apa tii tu atatia carasi ??
|
Until you find someone worth dying for, you never really live. |
|
 |
pisikoasa
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 17/04/2009 11:50:56
|
pisikoasa
Junior member
IP:
|
in 60 l, dar i-am pus acum o saptamana. Am avut din septembrie numai carasul mare, iar sambata pe 11 aprilie i-am cumparat pe ceilalti. Pana sa ii aduc pe cei noi, carasul mare nu a avut niciun fel de probleme (chiar statea intr-un bol de 12 l, fara incalzitor, plante sau substrat). Dupa ce i-am adus pe ceilalti am observat la unul dintre pui o pata rosie cat gamalia de la bold pe inotatoarea dorsala. Am crezut ca incepe sa se coloreze. Dar in 4 zile s-a extins la toti. Acum am obs ca s-au retras petele unde nu mai este puful acela alb. Unde inca mai este puful alb...nu da semne sa se retraga.
|
|
 |
pisikoasa
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 17/04/2009 11:56:09
|
pisikoasa
Junior member
IP:
|
am uitat sa mentionez ca pe 14 apr femela caras a depus icre (nu le-a fecundat nimeni). La 2 zile s-au umplut toti de pete rosii cu puf. Ma gandesc ca poate e din cauza icrelor?!
|
|
 |
ReBella
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 17/04/2009 12:07:11
|
ReBella
Ultrahigh member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/d010396ca8abf6ead8cacc2c2f2f26c7.jpg)
IP:
|
Uite cum sta treaba la carasi : sunt pesti foarte mancaciosi si cacaiosi,fac multa mizerie si din aceasta cauza se tine un caras in 50l apa.Tu in acvariul tau poti tine doar un caras daca vrei sa fie fericit si sa nu se tot imbolnaveasca sau sa moara.Caliatatea proasta a apei duce la imbolnavirea lor.Va trebui sa schimbi zilnic cam 10l apa pana dai restul carasilor sau le cumperi un acvariu mai mare.Apa de schimb sa fie fara clor si incearca sa aspiri si mizeria de pe fundul acvariului.
|
Until you find someone worth dying for, you never really live. |
|
 |
pisikoasa
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 17/04/2009 12:54:56
|
pisikoasa
Junior member
IP:
|
multumesc pentru raspuns.
o alta intrebare am:
acolo und enu mai este puful alb, se vindeca pata rosie.
la magazin mi-au zis sa adun eu puful alb de pe ei. (nu stiu cum o sa fac asta pentru ca e foarte mic si ei nu o sa stea).
dar ce fac cu pata cu puf alb din gura carasului mare? as putea sa ii dau cu un betisor cu albastru de metil? sau..alte sfaturi daca aveti, va rog.
multumesc!
|
|
 |
pisikoasa
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 17/04/2009 12:56:47
|
pisikoasa
Junior member
IP:
|
o sa incerc sa fac poze, pentru ca pe net nu gasesc poze care sa arate exact ca boala pestilor mei.
|
|
 |
alber
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 17/04/2009 21:57:14
|
alber
Moderator
![[Avatar]](/forum/images/avatar/f11bec1411101c743f64df596773d0b2.jpg)
IP:
|
Asculta sfaturile lui minnardy. Unul dintre "doctorii"  forumului. Pentru a te lamuri pe deplin in legatura cu boala pestilor tai, viziteaza si acest site. Este util. Dupa ce vindeci pestii, urmeaza sfaturile Rebellei. Doneaza din pesti. Carasii cresc mari, 50 l pentru unul singur, mizerie multa. Daca tii multi intr-un spatiu mic, vor fi stresati, iar bacteriile din apa abea asteapta sa atace sistemele lor imunitare slabite. Stresul slabeste pestii.
Cat despre crapii koi, te las sa te edifici singura. Nu stiu care a fost inconstientul de vanzator care ti l-a vandut ca peste de acvariu.
|
"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu |
|
 |
pisikoasa
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 17/04/2009 22:34:07
|
pisikoasa
Junior member
IP:
|
vesti bune: a trecut chestia din gura carasului mare. i-am operat pe crap si pe carasul mare. cand am tras cu penseta de puful alb....era si un fir alb mai lung infipt in carne. am facut poze si o sa le postez. am cautat pe site la jbl poze cu boli dar nu este niciuna asa cum au pestii. imediat revin cu poze cu acele pete de mucegai sau ce este.
o s avad cum o sa rezolv si problema cu numarul lor.
|
|
 |
pisikoasa
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 17/04/2009 22:53:14
|
pisikoasa
Junior member
IP:
|
poza cu boala carasului si cu acvariul
|
|
 |
pisikoasa
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 23/04/2009 21:47:24
|
pisikoasa
Junior member
IP:
|
s-a rezolvat si problema aceasta. Dupa "operatie" pata rosie ramasa s-a tras in 2 zile.
va multumesc...se poate inchide
|
|
 |
|