Message |
|
Cupa are un furtunas de preaplin si curge inapoi in acvariu in caz de ceva 
|
 |
|
..
|
 |
|
Lumina dupa cum pare si in foto acopera destul de bine , este la 20 cm de luciul apei. Exista totusi si zone mai umbrite pe margini dar mi se pare suficienta. Voi vedea in timp cum reactioneaza coralii.
Partea din spate e greu de pozat acu, dar uite doua de cand am lipit placa de plexic..
|
 |
|
..
|
 |
|
Va salut ! Am revenit cu noul setup:
- bazin 650x400x400 sticla 8mm ultraclara, din care 650x320x400 display, restul filtru. L-am umplut cu 80L apa.
- 15 Kg nisip viu, piatra vie si uscata
- pompa recirculare Eheim CompactOn 1000
- Lumina AI Prime HD
- Skimmer BM QQ1 hang on
- Incalzitor Eheim 100W
- Pompa valuri Jebao RW4
- Filtrare (2L Matrix, carbune activ, perlon).
- Autocompletare ATO
Stocul viu provine din vechiul bazin , dar astept vremea mai buna sa mai completez cu vietati.
Ceea ce ma impresioneaza este lampa, unii colegi mi-au recomandat Hydra sau chiar doua Prime , dar din ce observ este chiar prea puternica si acopera foarte bine cam toata suprafata. Setarile nu sunt pe maxim ci la aprox 80% din putere. Probabil asta din din cauza ca am un rockscape mai aerisit si nu am corali care sa-i umbreasca pe altii.
Mai am de mesterit la un capac cu plasa , desi imi place foarte mult cum arata asa.... dar nu am incotro, pana acum de fiecare data mi-au zburat pestii din bazin
|
 |
|
Vand filtrul din imagine, luat de nou, a functionat aprox 5 luni, fara urme de uzura la rotor. Bonus, va fi inca o pompa identica de la alt FZN 3.
Se vinde cu cosuletele si buretii originali si doua sorburi noi de schimb.
Pret 100 lei.
|
 |
|
A venit momentul si am mutat totul in noul bazin, acest jurnal se incheie aici.
Pana la urma am sacrificat 7cm din acvariu si l-am facut AIO, a iesit bine insa cu mici erori de proiectare am modificat un perete despartitor cu apa in el, nivelul era prea sus si camera pompei se golea rapid.
Stau in schimb cu acelasi stres ca si la primul, placa de pal dublu stratificat de la stand a facut "burta" si mijlocul bazinului sta usor suspendat 1mm... bineinteles ca am pus un depron de 6mm sub el si sper ca in timp sa se aseze.
Acum sa vad cum fixez senzorul ATO in camera pompei, unde nivelul e mai jos  Nelamurirea mea este ce se intampla cand pompa se mai colmateaza si debitul va scadea ? In cazul asta senzorul nu se va mai activa.
|
 |
|
Rezervata !
|
 |
|
Deoarece imi fac un upgrade cu o AI Prime, vand lampa DIY cu urmatoarele caracteristici:
- 30 LED-uri 3W
- 4 LDD-uri APC-16-700 Meanwell (nedimmabile)
- carcasa din plexi negru taiata la CNC (se preteaza pentru acvarii cu latura de 650 mm)
- ventilator PC radiator (nu apare in foto)
Lampa functioneaza foarte bine si culori placute.
Nu este dimmabila.
Pret 200 lei.
|
 |
|
Zilele acestea imi va ajunge si noul bazin (650x400x400, sticla 8mm diamant).
Daca initial eram tentat sa il fac AIO cu perete despartitor, acum parca l-as lasa asa open-space cu filtru si skimmerul HOB cum este si actualul.
Nu ma deranjeaza asa tare echipamentele care se vad dar beneficiez de tot spatiul si o mentenanta mai usoara.
FZN3 e suficient pentru o mana de matrix , carbune si perlon...
|
 |
|
Eu am intors o piatra cu ei in jos in nisip si s-au calcifiat, daca acoperi piatra cu alta bucata e o varianta si asta cu toate ca unii vor supravetui.
|
 |
|
Salutare !
Vezi si postul meu, la aceleasi dimensiuni folosesc un HOB Aquael FZN 3 (jumate matrix, carbune si perlon) si de curand un skimmer BM QQ3 de care sunt foarte multumit.
Nu are sens sa faci AIO pentru ca pierzi din latime...echipamentele nu deranjeaza chiar asa tare daca cu timpul reusesti sa le ascunzi printre corali
Succes !
|
 |
|
Stati ca vine si momentul ala in care vindem acvariul facut cu cateva luni in urma dupa ce ne-am dat peste cap sa-l avem... apoi constientizam ca fara marin nu se poate si o luam de la capat
Si nu sunt singurul exemplu ...
|
 |
|
Foarte interesant si corect ce spui cu dilatarea, la asta nu m-am gandit... voi debita cu cate 1mm mai putin si voi umple cu silicon.
Legat de perechea la clown , aici temperaturile sunt cu minus, am de asteptat pana in primavara , m-am gandit la un black de aceiasi marime... din experienta unora, nu ar fi probleme .
|
 |
|
Multumesc mult, ceva de genu voi face si eu atunci, singura diferenta este ca voi limita la 70 mm latime , pompa va fi un EHEIM compact 1000 cu doua iesiri de 12 (Wide Set JBL CristalProfi) orientabile.
|
 |
|
Merci, frumos ti-a iesit si am luat in calcul si sticla dar am mai lipit plexi de sticla si pot sa zic ca doar cu lama l-am desfacut, chiar si asa, nici nu e nevoie sa lipeasca foarte tare pentru ca nu ofera nicio rezistenta acel panou... Din plexi este foarte estetic si poti la CNC sa-ti frezezi pieptenele cum doresti.
Am doar o singura neamurire cu privire la skimmerul hob, care pentru a functiona eficient trebuie sa am un nivel de apa cel putin la fel ca in display... banuiesc ca locul lui este chiar in camera cu pieptenele unde teoretic este si nivelul cel mai mare.
Legat de senzorul ATO... unde este bine sa-l pozitionez?
|
 |
|
Dupa ce fii-mea s-a jucat cu magnetul pe sticla si bineinteles ca mi-a matuit bine geamul, am zis ca nu ar fi rau sa mut totul intr-un bazin nou un pic mai maricel (650x400x400 - 100L, sticla de 8).
Acvariul e in lucru la aquadec dar ma gandesc cum ar fi mai bine... AIO cu perete despartitor din plexi sau sa pastrez aceiasi configuratie ca la cel actual cu filtru si skimmer HOB direct in display.
Dezavantajul este ca se observa echpamentele (mai ales plutitorul ATO) insa mi se pare mai practic si mai usor de curatat asa.
Daca tot fac mutarea am sa construiesc ceva coloane din piatra uscata si am sa completez cu piatra si nisipul viu ciclate.
|
 |
|
Salut !
Magazine locale sunt putine in tara si se bazeaza doar pe online... in Suceava nicio sansa.
Si eu simpt lipsa unuia mai ales acum iarna cand ma roade sa-mi iau cateva vietuitoare... imi vine sa urc in masina si sa trag o fuga pana la Baia Mare dar cam lung drumul
|
 |
|
La multi ani pentru noul an !
Acvariul se pare ca s-a stabilizat si nu mai sunt probleme. Am marit perioada de lumina la 10 ore/zi.
Aveam in plan sa schimb bazinul cu unul AIO dar pana la urma mai aman , e pacat sa deranez tot acum cand a inceput sa fie matur.
Voi adauga totusi si un Skimmer Hang On (Bubble Magus QQ1) langa filtrul HOB FZN 3.... voi rezolva problema sa nu stresez sticla, sprijinind filtrele pe o bucata de polistiren si stand, astfel greutatea nu va mai fi suportata de foia de sticla.
Printre viitorii locatari voi mai adauga un Black Clownfish, un goby , 3 creveti si vreo 3 melci turbo. Nu cred ca exagerez la un volum de 54 L.
|
 |
|
Dupa ce a sarit partenerul lui, la cateva zile nu se mai dadea desprins de Euphylie
E foarte spectaculos sa-l vezi cum se ascunde printre tentacule... si teritorial, daca bag mana sa curat sticla ma ataca si sare.... noroc ca am pus capac la acvariu.
|
 |
|