Message |
|
valenciennea puellaris m-am gandit si eu dar vazand ca la unii care aveau corali pe nisip ii poate acoperi, m-am razgandit...
Am renuntat la perlon si se vede asta, skimmerul nu reuseste sa scoata toti sporii de alge, perlonul e foarte eficient dar imi limiteaza circulatia apei in filtru... poate doar daca adaug un HOB mic doar pentru filtrare mecanica.
|
 |
|
Merci Dan, rabdare deocamdata este, nu am intervenit cu nimic, doar ca ma zgaraie pe creier mazga asta maro si e pacat de nisipul alb.
Sper sa-mi lase in pace peppermintii care vor veni la pachet cu Six Line, de ei imi faceam griji .... au de mancat niste aiptasia
|
 |
|
Help, cum scap de ciano sau ce-o fi alea pe nisip? Dupa o perioada de la aparitie pe pietre , sticla si nisip (banuiam ca sunt diatome), au disparut subit dar acum predomina doar pe nisip ca o patura maronie si perleaza.
Lumina e dupa acelasi program chiar mai redusa ca intensitate la alb, NO3 este scazut (0,10) .
Exista o solutie naturala ? Melci, creveti sau crabi? dar sa nu-mi deranjeze coralii de pe nisip.
In curand voi introduce un Six Line Wrase, se impaca cu crevetii din specia Lysmata?
|
 |
|
Va salut !
Cumpar corali in special fraguri SPS, LPS , preferabil sa fie si specii diferite.
Precizez ca metoda de transport preferata in cazul de fata este doar Bus-ul.
Multumesc si va rog sa discutam pe PM detalii care este dispus sa ma ajute !
|
 |
|
Si eu sunt curios, din ce am vazut la altii creste destul de mare iar propagarea este prin formarea unei noi guri si extinderea exoscheletului.
|
 |
|
Si un splendid Brain Rainbow , multumesc Seba Shrimp.
|
 |
|
Se pare ca lumina le prieste, va ramane asa deocamdata.. intradevar este foarte concentrata datorita lentilelor.
Cam asa se prezinta bazinul semi-ciclat.... cu multe diatome pe nisip care ma dispera. Euphilia care e in simbioza cu clownul a crescut destul de mult, a inceput sa-mi atace coralii invecinati si a trebuit sa-i mut de langa ea.
|
 |
|
Multumesc pentru sugestii, deocamdata va ramane o singura Prime si in functie de cerintele coralilor voi mai suplimenta.
O ultima nelamurire , stiu ca este normal la inceput sa apara diatomele insa vreau sa elimin si cauzele.
Am foarte multe pe nisip si geam, skimmerul lucreaza si scoate skimat maro , dar am vazut ca apar mai ales cand intensitatea lampii este mai mare.
Poate fi cauza si lumina sau doar silicatii si fosfatii ? Sa reduc din alb sai las mai mult blue o perioada ?
NO3 sunt aproape de zero.
|
 |
|
Se poate inchide, multumesc !
|
 |
|
Lentilele de pe AI Prime imprastie lumina intr-un con cu baza de 55 cm la o inaltime de 20 cm de luciul apei, dar mie mi se pare ca la putere de peste 80% acopera chiar mai bine si in afara de cateva zone umbrite din cauza pietrelor nu vad de ce ar mai trebui suplimentata.
Dar cum zice si Humbert o masuratoare ar elucida ce corali pot tine pe margini.
Deocamdata am sa pun coralii pretentiosi central si restul am sa vad cum se descurca.
Ma batea gandul sa pun 2xT5 de 24W insa la capacul actual si cum este totul aranjat, nu prea e ok.... Prime-ul va bate direct in ea si mare lucru nu fac.
Ma interesa mai mult rata de crestere a coralilor cu Prime HD
Lampa pe care o aveam inainte DIY si pe care am dat-o, sincer acoperea mult mai bine si parca era si mai puternica.... doar ca nu era dimmabila.
|
 |
|
Dupa ce am tot citit prin alte topicuri, lumina nu ar fi tocmai suficienta pentru dimensiunile bazinului... acum asta e, ori merg cu o singura Prime ori mai cumpar una.
Dar, lampa asta nu o pot tine la maxim, si asa pare prea mult lumina mai ales in zona HD, de ce ar fi nevoie totusi de 2?
Acropore nu voi tine, iar SPS vor fi pe mijloc... chiar e nevoie de upgrade ?
Ochiometric nu simpt deloc nevoia, dar cine foloseste lampa de ceva timp poate sa-mi dea un review realist.
|
 |
|
Ce evolutie frumoasa... superb e prea putin spus !
|
 |
|
Nu-ti imaginezi ce reactie avea nevasta cand ea dadea cu aspiratorul si eu teseam de zor... pentru pasiune totdeauna am rabdare
|
 |
|
Gata si rama , am tesut de mi-a venit acru... iar plexicul l-am taiat la traforaj, si gaurile cu bormasina
Sunt foarte incantat cum a iesit, sper sa nu am ghinionu sa iasa un pestan prin ochiurile alea.
|
 |
|
Merci de sugestii, uite ca nu m-am gandit la priza programabila... pare cea mai buna varianta fara a modifica nimic pana ma decid cu al doilea senzor.
|
 |
|
Am sa descriu aici cum era sa fac o mica inundatie...
Am pozitionat senzorul ATO in camera pompei unde pare ca functioneaza bine, totul bine si frumos pana la primele pene de curent.
La oprirea pompei de recirculare, camerele se vor egaliza insa atunci cand revine curentul, nivelul din camera pompei scade la inceput mai mult decat in mod normal si astfel se va actiona si senzorul ATO care va pompa apa pana ce nivelul va fi iar sus.
Timp suficient ca in acest timp display-ul sa fie aproape plin ochi.... Nu mi-a dat pe afara insa salinitatea mi-a scazut-o cu aproape 2ppm.
Solutia cea mai sigura este senzorul ATO in display sau exista o alta varianta?
|
 |
|
Imi place foarte mult ce a facut Sebastian, asa ca mi-am luat o placa de plexic de 4mm pe care o voi debita sa iasa ceva similar.
Sunt suficiente ochiurile de 1cm ? voi impleti fir de nylon de 0.6mm , am gasit ceva transparent.
Stau si ma intreb daca nu cumva se va torsiona in timp, stiu ca plexicul mai "lucreaza" si nu mai e la fel de drept ca la inceput. La voi cum e?
|
 |
|
Revine la vanzare, schimb doar cu un frag doi de corali, SPS sau ce nu am .
|
 |
|
Se poate inchide ! Multumesc.
|
 |
|
Multumesc! Rabdare sa fie de acu!
|
 |
|