Merci adivb, foarte logic ce spui, posibil sa ma reintorc la dimensiunea lui de dinainte (70x45x45) dar fara sump, ci sa-i fac perete despartitor de 15 cm in spate si acolo voi putea ascunde tot.
Coralii merg din ce in ce mai bine iar singurul clown ramas , e gazduit de Euphilya
Vine si partea trista... un clown mi-a sarit si l-am gasit uscat, cu toate ca acvariu era partial acoperit.. si-a gasit loc fix prin fanta de la filtrul HOB.
E a doua oara cand imi sare si tind sa cred ca poate nu s-au acceptat , cel mai slab pierde.
Am observat comportamentul loc in timp si cel mai pricajit a pierdut. Sper sa nu fie alta cauza si sa raman macar cu unul
As putea spune ca ma apropii de finalul ciclarii, diatomele incep sa dispara.
Ce am remarcat este ca GSP-ul a explodat si se intinde vazand cu ochii, si asta inca de la inceput neavand legatura cu nutrientii. Se intinde mai mult sub forma de ciorchini si mai putin pe piatra.
M-ar tenta sa lipesc bucati pe sticla ca si background.. a reusit cineva asa ceva? Coralina cand poate sa apara dupa startarea bazinului? Nici urma de ea momentan decat pe cateva roci mai vechi.
Am tot cautat si seamana un pic cu Doughnut Coral insa tentaculele mari si mai carnoase il fac diferit. Si ziua si noaptea este la fel, doar cand simpte hrana se inchide pentru putin timp. Culoarea e foarte faina, e un rosu- rozaliu si tentacule verzi transparent.
Fiind un fan acvariilor nano, imi place ce ai facut.
Dar imi exprim si parerea mea legata de filtrare... la asa volum mic de apa era ,suficienta doar o pompa de valuri si un HOB pentru filtrare mecanica si ceva carbon.
Siporaxul nu stiu cat ajuta avand in vedere ca ai piatra suficienta iar cheato e infima ca si cantitate ca sa poata fi eficienta.
Legat de mentenanta asa e, uiti de el, mai ales ca nu ai pesti si nu hranesti excesv.